Az Ősi Isten N’Zoth befolyásától a felszerelések mindenféle előnyös tulajdonságokat kaphatnak – de ugyanakkor meg is fertőzik viselőjüket.

A Titanforging rendszer annak idején nagy ellenérzést váltott ki a játékosokból, és legtöbben a mai napig sem nézik jó szemmel. Ennek értelmében bizonyos felszerelések egyszerűen nagyobb szintű tárgyakként eshettek a különböző ellenségekből.

Most a legújabb, 8.3-as patch tesztszerverein kezdik tesztelni az új rendszert, ami a Blizzard fórumbejegyzése alapján most már biztos, hogy leváltja majd a Warforged/Titanforged tárgyakat. Ha egy tárgy Titanforge-olódik, akkor megkapja a „Corrupted” címkét. Ennek megfelelően kap bónuszokat a normál verziójához is, ezen felül pedig egy, a bónusz mértékének megfelelő „Corruption” pontértéket is.

A Corruption pontok a teljes felszerelésünk fényében összeadódik, és folyamatos negatív hatásokat eredményez, minél magasabb szintet ér el. Eleinte még csak egy ütés hatására lelassított mozgási sebesség, később viszont már megnövekedett sebzés, és csökkentett gyógyítás is lehet a büntetés. Mindezen felül ráadásul a karakter kinézete is változik, elsötétednek a színek, vagyis mindenki látja majd, hogy egyre inkább N’Zoth befolyása alatt állunk.

World of Warcraft

Kép forrása: wowhead.com

Ki akarna ilyen tárgyakat hordani? Az egyik válasz erre az, hogy a tárgyak olyan plusz bónuszokat adhatnak, amelyek kiegyensúlyozhatják a rontást. A másik pedig, hogy a patchben előkerülnek a N’Zoth rontásai ellen védő köpenyek is, amelyek folyamatosan egyre nagyobb mértékben tudják semlegesíteni azok hatását. Így például eleinte képesek egy-két „Corrupted” tárgy hatását semmibe venni, de később akár már négy-öt ilyen páncélt is viselhetünk.

Egyelőre a tesztszervereken működő korrupció értékek nem véglegesek, ezek még kiegyensúlyozás alatt állnak.

Nektek hogy tetszik az új rendszer, jobb, hogy van negatív következménye is az erősebb tárgyaknak?

×