Bár egyelőre még nem teljesen tiszta, pontosan milyen bejelentést kapunk a BlizzConon, az biztos, hogy az Overwatch hatalmas változáson esik keresztül.

Már egyáltalán nem új hír, hogy készül az új Overwatch. még júniusban beszámoltunk arról, hogy biztosan készül a játék folytatása, ráadásul már akkor is lehetett tudni, hogy lesz benne PVE-elem. Szeptemberben a Blizzard a befektetőket is megnyugtatta azzal, hogy az egyik legnépszerűbb játékuk folytatását fogják bejelenteni.

Most viszont egy streamer, Metro szivárogtatott ki újabb részleteket. Persze alapvetően nem kell feltétlenül hinni az ilyen híreszteléseknek, de röviden említsük meg, hogy Metro már a hivatalos bejelentés előtt egy héttel szólt, hogy Ashe lesz a következő hős (bár a nevének írásmódját pontosan nem tudta), így van értelme odafigyelni a twitter-accountjára.

A Fanbyte szúrta ki, hogy most az új PvE-módról is vannak hírei: állítólag a rég várt sztori-módban a hősök fejlődési rendszert kapnak, így jól ismert képességeik továbbfejleszthetőek még erősebbre. Azt nem lehet tudni, hogy ez befolyásolja-e a PvP játékot, vagy csak a PvE-re igaz-e.

 

A fejlődést Tracer pulsebomb-jával magyarázza el: egy fejlesztésnek köszönhetően például olyan szintre emelhetjük ezt a képességet, hogy nemcsak azt az ellenfelet érinti a bomba, akire ráragasztottuk, hanem a hozzá fizikailag közel állókat is.

Ami viszont továbbra sem teljesen tiszta, hogy az új PvE- és PvP-módok hogyan viszonyulnak majd az eredeti játékhoz. Minden eddigi Overwatch fejlődést el kell dobniuk majd a játékosoknak, ha az új játékot akarják kipróbálni? Esetleg az egész új játék csak egy PvE-kiegészítés lesz az eredeti mellé?

Most már egész biztosan csak nagyon keveset kell várni, hogy kiderüljenek a pontos részletek, hiszen jövő hétvégén, november 1-3 között, a BlizzCon 2019-en minden kiderül!

×