A televíziós sorozat sikerének eredményeképpen egy rakás Csernobil témájú játék jelent meg a Steamen. Íme néhány példa.

Az év elején bemutatott Csernobil minisorozat kivételesen népszerű lett, még Emmy-díjat is kapott. A Csernobilban történt katasztrófa számtalan dokumentumfilm, film és videojáték alapja lett, például a méltán elismert S.T.A.L.K.E.R sorozat is ezek közé sorolható. A sorozat népszerűsége határozottan érezhető a játékstúdióknál is, hiszen egyre több, a témához kapcsolódó cím jelenik meg. A Chernobylite című túlélő-horror például most indult el early accessben.

 

Függetlenül attól, hogy a játék címében szerepel-e a Csernobil szó, a téma úgy tűnik egyre több megjelenést eredményez idén. A Chernobyl: Road of Death egy felülnézetes lövöldözős játék, amiben katonaként kell fontos dokumentumokat megszerezni és kijuttatni a zónából. Persze néhány furcsa lény utunkat állja.

 

A Chernobyl: Road of Death pénteken jelent meg, rá két napra pedig megérkezett a Chernobyl: The Untold Story is, mely többnyire pozitív értékelést kapott a Steamen. A játék abszolút a retro-stílusra épít, ugyanakkor a narratívát helyezi előtérbe és inkább nevezhető pszicho-drámának, s nem pedig egy lövöldözős mutánsirtó játék, mint azt megszokhattuk a témában.

 

Ha egyik sem jön be, ott van még az Escape from Chernobyl, ahol a rejtvények megoldásán van a hangsúly. Itt statikus képernyőket kapunk, amelyeken bizonyos pontok meg vannak jelölve, amikkel meg kell oldani a rejtvényt. Ez tulajdonképpen egy Csernobil témájú szabadulószoba, videojáték formában.

 

A Csernobil játékok sorának itt nincs vége: hamarosan jön a Chernobyl Liquidators Simulator és a Chernobyl: History of Nuclear Disaster a Steamre.

Az tehát látható, hogy a Csernobil téma igen népszerű, és talán még több játék érkezik a témában. Szerinted melyik a legjobb Csernobil játék a fentiek közül?

×