A Dota2 hirhedten melegágya a szájkaraténak, így a kiadó megpróbálja jobbá tenni a játékélményt azok számára, akik tisztán játszanak.

A játékos közösségek között a Dota 2 híresen az egyik legrosszabb. Egy 2019-ben folytatott kutatás szerint, a Dota 2 játékosainak 79%-a élt már át zaklatást a játék közben. Ahogy a League of Legends-ben sem, itt sem működik a bann rendszer, mivel a kiadó nem akar játékosokat veszteni, de talán most ez változik.

A csalók, másokat zaklatók és kifejezetten a smurf játékosok kapják mostantól a büntetést, hogy a nap mint napi játékélményt jobbá tehessék a rajongók számára. A „smurf” játékosok olyan fiókon játszanak ahol a szintjüknél gyengébb ellenfelek ellen játszhatnak, hogy jól érezzék magukat játék közben.

kép forrása: Reddit/yeezyreseller

A Reddit-en már található is egy poszt, ahol egy játékos nem kevesebb mint 19 éves eltiltást kapott a felhasználói fiókjára. A kommentekben persze mindenki örül, hiszen kis utánajárással feltételezhető, hogy a játékos toxikus volt és a fiókot is Oroszországból vette.

Reméljük a Dota2 hadjárata sikeres lesz és elterjed az új norma a többi játékra is.

×