Esports

Gran Turismo és Forma 1 versenyzőket szerződtetett az MTK

Az MTK Budapest esport szakosztály 2017-es indulása óta sikeresen vesz részt a FIFA Pro Clubs csapatával a magyar bajnokságban, illetve egyéni játékosaival különböző nemzetközi megmérettetéseken. Eljött az idő, hogy más, ugyancsak nagyon népszerű esport platformon zajló versenysorozatokban is megjelenjenek az MTK Budapest versenyzői – olvasható az MTK hivatalos oldalán.

Kép forrása: MTK

„Az új szakág nem más, mint a szimulátoros autóversenyzés és rögtön két népszerű játékban indítunk versenyzőket. Ezek a Gran Turismo és a Forma 1” –  jelentette be Szegő Péter szakosztályvezető.

Túraautózás és Endurance szakágban Fehér Dániel és Bozó Patrik veszik fel a versenyt a Gran Turismo nemzetközi versenysorozatában.

Dani 2014 óta versenyez, ebben a versenyformában és „S” Sportsmanship licence van. A magyar GT Sport CUP Group 4 bajnokság 2019 bajnoka, a Time Trial Magyar Bajnokságokon negyedik helyezett és szintén negyedik helyezést érte el a Nyílt Magyar Bajnokságban. Állandó résztvevője a FIA Gran Turismo Championship, Nation Cup és Manufacturer Series versenysorozatának, és különböző nemzetközi viadalokon vesz részt.

Kép forrása: MTK

Bozó Patrik 2017-ben kezdett el versenyezni. Magyar és nemzetközi bajnokságokon vesz részt, ahol az összesített tabellán a top 5-ben szokott végezni. Patrik – hasonlóan Danihoz – ugyancsak tagja az FIA Gran Turismo Championship National Cup és Manufacturer Series versenyeknek.

Reméljük, a srácok a befektetett idejük és tudásuk alapján sikereket fognak elérni magyar és nemzetközi Gran Turismo versenyeken egyaránt.

Kép forrása: MTK

Az F1 szakágban Balázs Kevin Márk képviseli a szakosztályt. Kevin 2017-ben kezdte el a versenyzői karrierjét, miután szép sikereket ért el gokartban. F1-es szimulátorban 2017-ben és 2018-ban is a Time Trial ranglisták top 1 százalékában szerepelt. Az F1 esport kvalifikációs eventen pedig a világranglistán a 32. helyezést csípte el. Több esport eventen is jelen van és a világ legnagyobb F1-es, AOR bajnokságában jelenleg nagy sikerekkel aratja le a babérokat. Idén, első magyar csapatként az MTK Budapest esport szimulátoros autóversenyzés szakága nevezett a nemzetközileg jegyzett, GT fusion versenysorozatára.

A versenyekről, az azokon elért eredményekről folyamatos olvashatók az információk az MTK Budapest honlapján, az esport szakosztály Facebook-oldalán, és a #mtkesport címszó alatt a többi közösségi médiában. Az MTK Budapest eSport szakosztály támogatója a Trendency.

DV

Korábbi cikkek

„Savanyú a szőlő?” – A magyar e-kereskedők nekimennek a Temunak, amiért kapnak hideget-meleget

2024.02.12. - Igen sok negatív komment érkezett az Ecommerce Hungary nemrég megjelent videója alá, melyben…

28 perc telt el azóta...

Ezt tudja az AMD Ryzen 7 5700X3D – Az olcsó(bb) 3D alternatíva?

2024.02.12. - Az AMD Ryzen 7000 szériája és ezzel együtt az AM5 foglalat 2022 szeptemberében…

58 perc telt el azóta...

Azonnal töröld a telefonodról ezeket a veszélyes, fertőzött appokat!

2024.02.12. - Amikor telefonválasztás előtt áll az ember, akkor ma már nem olyan egyszerű a…

1 óra telt el azóta...

Le sem kell tölteni a Palworldöt, hogy 100 dolcsis Steam utalványt nyerj vele

2024.02.12. - Tudom, hogy akiket nem érdekel a Palworld, azok már baromira unják a vele…

1 óra telt el azóta...

Luffy mellett egy rakás hős érkezhet még idén a Fortnite-ba

2024.02.12. - Nagyon örülök annak, hogy mára Magyarországon is nagyon ismert lett a japán anime…

2 óra telt el azóta...

Befutott a Deadpool & Wolverine első elmebajos-kaszabolós előzetese

Bódi Dániel 2024.02.12. - Július 26-án tényleg bekarmolja magát a Marvel filmes univerzum két legimádottabb…

3 óra telt el azóta...