Miután több fenyegetést küldtek a Twitch San Francisco-i alkalmazottainak, a vállalat arra kérte a munkatársakat, hogy inkább otthonról dolgozzanak. A rendőrség nyomoz.

Elvileg több Twitch alkalmazott is olyan levelet kapott közösségi média oldalán, melyben lövöldözéssel fenyegetőztek – számolt be róla nemrég a Businessinsider. Jelenleg ugyan nem tudják, hogy ki a fenyegető, vagy hogy mennyire lehet komolyan venni, de a Twitch vezetősége természetesen értesítette a rendőrséget.

„Tudomásul vettük, hogy alkalmazottaink számos fenyegetést kaptak és természetesen együttműködünk a rendőrséggel. Alkalmazottaink biztonsága elsődleges, így arra törekszünk, hogy gyorsan megoldjuk a helyzetet” – írta a Twitch vezetősége a helyzetről a Kotaku-nak.

A szándékosan meg nem nevezett forrás szerint kifejezetten olyan fenyegetést kaptak, amiben lövöldözésről volt szó. Minden Twitch alkalmazott e-mailt kapott arról, hogy kedden, amikor a fenyegetések beérkeztek, otthonról dolgozzanak.

Kép forrása: NBC

A San Francisco-i rendőrség szerint a Twitch központját az elmúlt napokban többször is megfenyegették, látszólag ugyanaz a személy. A helyzetet jelenleg nem tekintik aktív fenyegetésnek, de az ügyben nyomozás indult.

Egyelőre nem tudni pontosan miért fenyegették meg az alkalmazottakat, de a Businessinsider szerint talán azért, mert nemrégiben Donald Trump a videojátékokat okolta a közelmúltbeli erőszakos bűncselekmények kapcsán.

Az elmúlt években több technológiai vállalat kapott halálos fenyegetést, sőt 2018-ban egy nő belépett a YouTube kaliforniai irodájába és végzett három emberrel, mielőtt megölte magát.

Ugyanebben az évben bombariadó volt a Facebook kaliforniai központjában.

×