Film/TV

Daniel Craig és Chris Evans zseniálisat alakít Rian Johnson legújabb filmjében

A Knives Out, egy klasszikus detektív sztori lesz a rendező első filmje, a Star Wars: Az utolsó Jedik óta. A többek között Daniel Craig, Lakeith Stenfield, Chris Evans és Christopher Plummer főszereplésével készült film első előzetese pedig máris megmozgatja a nézői fantáziát. Christie történetei a 2017-es Gyilkosság az Orient Expresszen óta újra népszerűségnek örvendenek, Johnson új mozija azonban nem egy hagyományos Poirot sztori lesz.

Az előzetes pörgős és izgalmas, a főszereplők tökéletesen hozzák benne a klasszikus detektív regények karaktereire jellemző vonásokat. Az esemény középpontjában a Craig és Stanfield által játszott nyomozópáros, valamint egy rejtélyes haláleset áll. Egy jómódú család legidősebb tagjának születésnapi ünnepsége fordul át tragédiává, amikor a Christopher Plummer által alakított úriember meghal egy sor gyanúsítottat hagyva hátra.

A családtagok között tűnik fel Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Don Johnson, Michael Shannon, Katherine Langford, Noah Segan, Edi Patterson, Riki Lindhome és Jaeden Martell is. Látszólag mindegyiküknek lehet oka rá, hogy eltegye láb alól a nyolcvanöt éves családfőt, de persze mindannyian ártatlannak vallják magukat.

 

Első ránézésre Chris Evans karaktere tűnhet a leggyanúsabbnak, aki az előzetesben vagy tíz másodpercen keresztül hajtogatja, hogy „Egyél sz@rt”. Ezzel szöges ellentétét mutatva a Marvel égisze alatt megformált Amerika Kapitánynak, mégsem téve teljesen egyértelművé, hogy ő a tettes. Ha valamit nem árt észben tartanunk ugyanis a detektív sztorikkal kapcsolatban, az az, hogy a szálak bizony sokszor kuszábbak, mint első ránézésre látszanak és, hogy soha nem az a tettes, akiről először gondolnánk.

Kép forrása: Youtube

A Knives Out Rian Johnson forgatókönyve alapján és rendezésében, valamint Chris Evans, Daniel Craig és Lakeith Stanfield főszereplésével a karácsonyi szezonra már a mozikban is lesz. Amerikában a hálaadás hétvégéjén debütál majd, november 27-én, decemberben azonban várhatóan hozzánk is eljut majd.

LEETeszteltük

Korábbi cikkek

Az első fing és orgazmus moziban – Íme 7 megbotránkoztató, de úttörő film

Bódi Dániel A filmvilág sosem volt még annyira nyitott és szinte mentes a tabutól, mint…

4 óra telt el azóta...

Most meghallhatod, hogy milyen „hangja” van egy fekete lyuknak

Bódi Dániel 2022. 05. 03. - A fekete lyukak sokáig csak elméletben léteztek, egészen 2019-ig,…

5 óra telt el azóta...

Alakul a Harry Potter sorozat – parádés készítőket környékez az HBO

Gábor János 2024.02.04. - Most már bármelyik pillanatban bejelentheti a Warner Bros. és az HBO,…

5 óra telt el azóta...

Becsődölhet a Palworld, mert túl sokan játszunk? Elszálltak az árak

Gábor János 2024.02.04. - A Pocketpair annak ellenére sem lehet felhőtlenül boldog, hogy az általa…

6 óra telt el azóta...

3 kiváló program, amikkel tesztelheted videokártyád teljesítményét és hőmérsékletét

RP 2022. 07. 11. - A nagy nyári melegek miatt bizony gondok akadhatnak az alapjáraton…

6 óra telt el azóta...

Ehhez pofa kell: lophatja a Chrome-os adataidat az Edge – így csinálja

Gábor János 2024.02.04. - Visszataszító húzással lopkodhatja össze az adataidat más böngészőkből az Edge, és…

6 óra telt el azóta...