Sajnos hamarosan eljönnek a Nintendo Wii utolsó napjai. A 2006-ban megjelent konzol szép kort élt meg, ám hamarosan lehúzhatja a rolót.

Az elmúlt 13 évben a Nintendo Wii számtalan sok örömet okozott kicsiknek és nagyoknak. Megmozgatta a játékosokat, sőt olyan címekkel kecsegtetett, mint a The Legend of Zelda: Skyward Sword, a Wii Bowling vagy a Just Dance.

Emlékszem még főiskolás voltam, mikor népszerű lett és külön Wii Just Dance események szerveződtek még a bárok bulijaiban is. Sajnos azonban minden jó dolog véget ér egyszer. A Nintendo Wii esetében a Just Dance jelenti a véget.

Kép forrása: Lelong.my

A Ubisoft munkatársa Alain Corre bejelentette, hogy a konzolra készülő utolsó játék a Just Dance 2020 lesz.

„Azt hiszem, mi vagyunk az utolsó bástya. Az utolsó játék, amit kiadnak Wii-re a Just Dance 2020. Nagyon örülünk annak, hogy még mindig sok rajongó várja a játék megjelenését a konzolra” – mondta Corre. A Just Dance 2020 nem jelenik meg Wii U-n. Az a hajó már elment, a  WiiU ugyanis akkora bukás lett, hogy 4 év után leállították a gyártást.

Satoru Iwata, a Nintendo vezérigazgatója 2005 szeptemberében mutatta be a konzol prototípusát a tokiói játékkiállításon, végül 2006-ban jelent meg. Globálisan összesen 75.9 millió darabot adtak el belőle, a legtöbbet eladott játék a Wii Sports volt. A kaliforniai székhelyű Interlink Electronics szabadalomsértési keresetet nyújtott be a Nintendo ellen a Wii távirányító tulajdonságaira hivatkozva, ami miatt a cégnek jelentős vesztesége származott. Az Anascape Ltd. hasonló keresetet nyújtott be a bírósághoz.

A Just Dance 2020 idén novemberében jelenik meg.

×