Kategóriák: Apex LegendsGuide

Apex Legends – Királyok kanyonja

Az Apex Legends-ben szükséges egy jó karakter, egy jó fegyver, néhány jó minőségű páncél, és persze a hűséges csapattársak. A map és a potenciális helyek ismerete azonban szintén elengedhetetlen a győzelemhez.

A King’s Canyon tele van hegyekkel, sziklákkal, földalatti bunkerekkel és tornyokkal, de az igazi kérdés mindig az: hol van a legjobb loot? Az Apex Legends-ben jelenleg csak egy map elérhető, de a Respawn már bejelentette, hogy természetesen készülnek a jövőben új pályákkal, sőt új karakterekkel, skinekkel, fegyverekkel, illetve új játékelemekkel is. A kanyon jelenleg kisebb, mint egyes map-ek a már jól ismert battle royale játékokban, illetve könnyebben is bejárható, hiszen igen gyorsan lehet mozogni, helyet változtatni. A területen mind a 17 nevesített részen, illetve persze kisebb zugokban is különböző minőségű felszerelés gyűjthető.

Potenciális helyszínek

Tapasztalataink szerint a loot –annak rendje és módja szerint- véletlenszerűen helyezkedik el a pályán. Természetesen vannak helyek, ahol potenciálisan nagyobb esély van a több, vagy jobb minőségű felszerelésre. Az Apex Legends-ben sincs ez másképp. Hál’ istennek már a King’s Canyon-hoz is készült interaktív térkép, ahol megnézhetitek, átlagosan hol, milyen szintű lootot lehet szerezni.

KÉp forrása: apexmap.io

Mint azt tudod, a játékban minden felszerelésnek több szintje van, színekkel jelölve. Az interaktív térképen ezeket szürke, kék, és lila színnel láthatod, csak úgy, mint a játékban. Ezen a térképen a játékosok szavazni tudnak, hogy tapasztalatuk szerint hol, milyen a felszerelés szintje. Ez alapján látod te is, hogy nagyjából melyik területen, mire lehet számítani. Szavazni persze te is tudsz baloldalon, így idővel egyre pontosabb térképünk lesz.

Hot Zone

A Hot Zone-ról már írtunk Planet of Apex cikkünkben. Ez a zóna minden körben máshol helyezkedik el, a térképen mindenki számára látható. Itt nagyobb esély van a jobb minőségű felszerelésre, sőt: az egyetlen hely, ahol megtalálhatók az aranyszínű fegyverek, melyek előre fel vannak szerelve a legjobb kiegészítőkkel. Mivel ez nagy előnyt jelenthet, sok csapat próbál ide érkezni, vagyis kockázatot jelent. Megéri? Naná!

Kép forrása: Apex Legends

Supply ship

Kép forrása: spgaming.net

Az Apex Legends egyedülálló sajátossága a Supply Ship, ami egy óriási repülő hajó. Olyasmi, mint amiből kiugrasz a kör elején. Ezek a hajók random helyeken jelennek meg a kör elején, mindenki számára láthatóak. Értékes lootot tartalmaznak, így sokan próbálnak ráugrani. A térképen látható az is (egy kék teknősbékaszerű ikon), hogy hová tart a hajó. A játék során később is megjelenhetnek hajók, melyek már nincsenek olyan magasan, és kötél segítségével lehet rájuk csimpaszkodni. Vigyázz, kiváló kemphely lehet!

Persze, ahogy a PUBG esetében is csináltuk, itt is bemutatjuk neked a legizgalmasabb nevesített részeket a térképen, a teljesség igénye nélkül. A további felfedezés rád vár!


Artillery – Tüzérség

Artillery hamar népszerű terület lett. A térkép északi részén helyezkedik el, a tapasztalatok szerint 10-ből 8-szor jó lootot lehet itt találni. Tele van nagy épületekkel, így akár percekig is eltarthat, amíg teljesen körbejárod, és mindent átnézel. A legnagyobb épületek tetejére kötéllel lehet felmászni, de ne hagyd ki a nyugati alagutat sem! Ha már itt vagy, mindenképpen délre kell tovább haladnod majd (ha a kör is úgy akarja), szóval érdemes körülnézned a délkeletre fekvő üresnek tűnő területen, ahol sok-sok láda rejtőzik. Délnyugatra pedig ott van Cascades (Zuhatag) is, ahol sok apró házba tudsz benézni. Bátran!

Kép forrása: apexmap.io

Relay – Relé

Relay azok számára lehet jó hely, akik a kör elején kicsit nyugisabb területre vágynak. Egy csapattal lehet átlagban számolni, a loot viszont itt is kiváló. Hátránya, hogy a térkép jobb felső sarkában van, így a tapasztalatok szerint a kör alakulásával gyorsan el kell hagyni. Az is előfordul, hogy a kör olyan messze lesz, hogy nem érsz be anélkül, hogy megcsípne. Egy kötél segítségével még a legészakibb kis külön szigetet is el lehet innen érni. Az ott álló ház meglepetéseket tartogathat.

Kép forrása: apexmap.io

Skull Town és Tündérdöme

Skull Town a szavazatok alapján egyértelműen közepes szintű holmit tartalmaz, előnye viszont, hogy nagy terület, így nagy eséllyel az egész csapat jól jár. Mivel valamelyest a map közepén van, könnyen lehet innen máshová pozicionálni. Délnyugatra található a lila zónás Thunderdome, vagy ahogy a hazai boltokban ismerjük: tündérdöme.

Kép forrása: apexmap.io

„Tündérdöme” azonban nagy kiterjedésű terület, így sok időt vesz igénybe alaposan kifosztani, sőt a csapattagok szétválását eredményezheti.

Repulsor és Hydro Dam

Ez a terület erőteljesen lila zóna, vagyis nagy eséllyel találsz itt lila cuccokat. Hasonlít Artillery-re, már csak a hasonló épületek miatt is. Itt viszont több épület van, valamint egy földalatti alagútrendszert is találsz, ami kiváló menekülési útvonal is lehet. A hely közvetlenül csatlakozik az északra fekvő Hydro Damhoz, ahol néhány egyszerűbb holmi szintén beszerezhető. Érdemes szemmel tartani, nehogy egy csapat onnan Repulsor felé vegye az irányt.

Kép forrása: apexmap.io

Slum Lakes

Slum Lakes a térkép északnyugati csücskében található, és rengeteg apró házat találhatsz itt. A cucc nem olyan fullos minőségű, de annak, aki biztonságosan szeret lootolni kiváló. A sok kis ház miatt, mindig gyorsan fedezékbe lehet vonulni. A területen, a sziklákon is épületeket találsz, sőt: egy hőlégballont is, hogy gyorsabban tudj pozíciót váltani, ha szeretnél.

Kép forrása: SE7EN.ws

Bunker

Azon túl, hogy a bunkerben is nagy eséllyel találsz magas szintű eszközöket, a hely önmagában kiváló pozíciót jelent hosszabb távon is. Kellőképpen magasan helyezkedik el, jó kilátást biztosít, könnyen védhető. A bunker alagútjaiban, folyosóin jól látható minden ellenséges betolakodó. Az alagutakon keresztül jól lehet irányt változtatni, és más területekre indulni anélkül, hogy odakint észrevették volna más csapatok. A bunker ellenben közkedvelt hely, szóval, ha épp nem jut elég fegyver, bizony bajba kerülhetsz.

Kép forrása: PCGamesN

Market – Piac

Milyen jó lenne, ha tényleg a piacon lehetne megvenni a legjobb felszerelést a BR játékokban. Hát itt ilyen érzésed lehet. A marketen azonban a játékosok tapasztalata alapján inkább alacsony minőségű holmit lehet gyűjteni. A piac nagyon jó központi hely, ahol a körtől függően jól lehet szinte minden irányba tovább indulni. A piac főépülete hatalmas, ahol minden csapattag fel tud szerelkezni, persze komoly harcok is kialakulhatnak itt. Mivel odabent elég könnyű helyet változtatni és fedezéket találni, kis szobákban elbújni, nagyon jó gyakorlásra.

Kép forrása: miifotos.com

Airbase és Runoff

Az Airbase a térkép nyugati részén található lila zóna. Tudod már, hogy ez mit jelent. A parton sok ládát lehet találni, és ne felejtsd el a hajókat se átnézni, mert gyakran ott van a legjobb holmi. Kicsit északabbra látható a szintén lila zónába eső Runoff is, ahol csakugyan érdemes kutatni, persze csak akkor, ha nem félsz más csapatoktól.

Kép forrása: apexmap.io

Water Treatment

A vízkezelő komplexumból nem csak jól látható az a két tengerben tevékenykedő furcsa szörny, de mivel lila zóna, gyakori célpont. A terület elég nagy, itt is szét kell válnia a csapatnak, hogyha alaposan körül akartok nézni. Nem egyszer jártam már úgy, hogy egyedül maradt társam bajba került, a harcot megnyerni így már nem tudtuk. A hely ráadásul a legdélebbre van, így nem árt hamar elindulni, ha messze van a kör.

Kép forrása: Apex Legends

Tartsd észben…!

-Nem minden vízfelület barátságos. A játékban nincs fall damage, de egy-egy szikláról leugorva instant halsz. Ezek olyan részek, melyek nem tartoznak a pályához.

-Egyes vizes részek is azonnal halált jelenthetnek, még ha nem is sejted. Különösen figyelj leugrásnál a partokon!

A King’s Canyon-ban persze számos más érdekes területet is találhatsz, ami könnyen a kedvenced lehet. Gyakori tézis az, hogy egyes játékosok szeretnek kezdetben egy adott helyre ugrani, amit alaposan kiismertek. Ha megtaláltad kedvenc helyed, oszd meg velünk, és legközelebb találkozzunk ott!

DV

Korábbi cikkek

Van 5 olyan csalás a Temun, amire nagyon oda kell figyelned

2024.02.05. - Nincs is annál jobb érzés, mint amikor nagyon vágyunk valamire, majd az felbukkan…

34 perc telt el azóta...

Offolhat a Sony, ha kiskorú vagy – már a játékstílusoddal lebukhatsz

Gábor János 2024.02.05. - Egy újonnan közzétett szabadalom szerint a Sony továbbra is azon dolgozik,…

35 perc telt el azóta...

Ezekkel az ajándékokkal érkezik a Warzone Ranked – Megéri a grind?

2024.02.05. - Sokan sejtették, hogy a Warzone Ranked módja elstartolhat majd valamikor a Season 2…

1 óra telt el azóta...

Hatalmasat szólhat a Fortnite idei első nagyobb kollaborációja

2024.02.05. - Az Epic Games folytatja azt, amit évekkel ezelőtt a Fortnite világán belül elkezdett.…

2 óra telt el azóta...

Figyelj oda, teljesen INGYEN játszhatod ezt a 7 bizarr és élvezetes játékot

Gábor János 2024.02.05. - Eszement címek ingyenes napjait tartják a legnagyobb videojáték webáruházak - anélkül,…

2 óra telt el azóta...

Varázsütésre olcsóbb lett a Hogwarts Legacy PC-re, de sietned kell!

2024.02.05. - Nagyon, nagyon meglepődtem, hogy milyen jó szórakozás volt számomra tavaly két ünnep között…

3 óra telt el azóta...