A Trónok harca alkotói 200 millió dolláros szerződést írtak alá a Netflix-szel. A megállapodás persze nem akadálya annak, hogy a páros megcsinálja a Star Wars filmeket a Disney-nek.

A The Game of Thrones alkotói, David Benioff és DB Weiss többéves filmes és televíziós megállapodást írtak alá a Netflix-szel – írja a The Hollywood Reporter. Eszerint Benioff és Weiss nem fog többé műsort készíteni az HBO-nak, és kizárólag Netflix projekteken dolgoznak a jövőben. Ezalól kivétel persze a Star Wars, mely kapcsán a Disney-vel már korábban aláírták a megállapodást.

„Örülünk, hogy a Netflixnél köszönthetjük őket. Nagyon kreatív párosról van szó, akik epikus történeteikkel széles közönséget képesek a képernyők elé szegezni. Alig várjuk, hogy lássuk, mivel rukkolnak elő nálunk”– mondta Ted Sarandos, a Netflix vezérigazgatója.

Kép forrása: Mike Coppola/FilmMagic

A Deadline szerint az utóbbi időben összesen hat stúdió küzdött a páros kegyeiért, végül mégis a Netflix lett a befutó.

„A Netflix meghökkentő és példátlan dolgot épített és nagyon örülünk, hogy meghívtak minket, hogy csatlakozzunk hozzájuk” – mondta David Benioff és DB Weiss.

Az tehát már biztos, hogy a szerződés értelmében a páros kizárólag a Netflix számára ír és rendez filmeket, bár szerencsére ez nem befolyásolja a Star Wars új epizódok munkálatait. A 2022-ben érkező új mozit Benioff és Weiss írja és producerként is irányítanak majd.

Szerinted milyen film születik majd a Netflixnél a párostól?

×