A Five Nights at Freddy’s film nagyon nem finomkodik, ha kínzásokról és ijesztgetésről van szó.

Még az is lehet, hogy a Five Nights at Freddy’s horrorfilm-adaptációja lesz a Fűrész szellemi utódja? Nos, ezt nyilván egyetlen előzetesből nagyon nehezen lehetne előre és teljes bizonyossággal megmondani, mindenesetre egészen félelmetes ijesztgetéseket és brutális kínzásokat vetít előre az első előzetese.

Persze sokaknak már a tény is sokkoló lehet, hogy egy ilyen egyszerű, de egyébként valóban vérfagyasztó indie játékból tényleg film készül, mindenesetre nagyon úgy tűnik, hogy ezt teljesen komolyan vették Blumhouse Productionnél. És már miért ne vennék, hisz a gyártónak ez lesz az első játékadaptációja, amivel azt bizonyíthatják, hogy egy ilyen „lore-szegény” címből is lehet remek filmet készíteni.

Nos, azt majd meglátjuk, mindenesetre a rajongóknak már csak azért is érdemes lesz moziba menni, mert mint korábban kiderült, a történetet mindenféle rajongói teória alapján írták meg. Ettől függetlenül persze próbál hű is maradni Scott Cawthon 2014-es eredetijéhez, így az alapfelütés itt is az lesz, hogy Mike Schmidt éjjeliőri munkát vállal a Freddy Fazbear’s Pizza Place nevű étteremben, ahol minden este életre kelnek a látszólag díszként funkcionáló animatronicok. A gond ezzel csak az, hogy az Éjszaka a múzeumban karaktereivel ellentétben ők nem kifejezetten barátkozós típusok.

Ez derül ki az első kedvcsinálóból, ami kifejezetten meglepő módon nem a gyerekekre lövi be a parafaktort. A premier Amerikában október 27-re van kitűzve, Magyarországon viszont valamivel később, csak november 2-án kezdik el vetíteni. A mozis megjelenéssel egy időben furcsa mód streamingre is felkerül, ha ez nálunk is így lesz, akkor nagy eséllyel a SkyShowtime kínálatában lesz érdemes keresni (de erről nem tudni semmit).

Ezt is érdemes elolvasnod:

Így néznek ki valójában a horrorfilmek legparább rémei a jelmez alatt

 

×