Gaming

Új GTA VI leak: hamarosan még több dolgot leplezhet le a Rockstar

Gábor János

2024.05.09. – A játékfejlesztő cég arra készülhet, hogy végre még többet áruljon el a GTA VI-ról. A Rockstar Games API-jában található új információk arra utalnak, hogy hamarosan új Grand Theft Auto 6 képek látnak napvilágot. Ez már időszerű lenne, hiszen a Rockstar 2023 decemberében mutatta be a világ talán legvártabb játékénak előzetesét, ami több jelentős nézettségi rekordot is megdöntött a YouTube-on. Azóta technikailag újra mély hallgatásba burkolózott a Rockstar és szinte semmit, de semmit nem erősít meg hivatalosan a játék kapcsán.

A Grand Theft Auto-sorozat következő fővonalbeli epizódja 12 évvel a 2013-as GTA 5 után, várhatóan 2025-ben fog megjelenni. A sztori a Florida által inspirált Leonida államban, Vice City gyönyörű, neonfényes utcáin játszódik majd. A leleplező trailer jelenleg több mint 189 millió megtekintésnél jár, és lélegzetelállítóan realisztikus látványt, hatalmas, nyílt világot és két főszereplőt ígér. Most új nyomok jelentek meg, amelyek alapján a Rockstar már készülődik, hogy többet áruljon el a játékról.

Ez derült ki most a GTA VI-ról

A rajongók által készített when_vi nevű X bot rendszeresen szkenneli a Rockstar Games API-ját és nemrég négy új URL-t fedezett fel a backendben. Ezek a játék új screenshotjaira utalnak, és van egy link, ami új borítóképet takarhat. A linkek mindegyike GTA VI-ra vonatkozó adatokat tükröz, de a megnyitásuk egyelőre 404-es hibát eredményez, vagyis, bár léteznek, a Rockstar még nem töltött fel alájuk semmit – állapítja meg a GameRant.

A közelgő GTA 6 híreket alátámasztja az a tény is, hogy a Rockstar nemrég ismét nagytakarítást végzett az Instagram-oldalán,

amihez hasonlóra (akkor mindent töröltek) legutóbb a GTA VI első trailerének megjelenése előtt került sor. A helyőrző linkek megjelenésével és az anyavállalat Take-Two közelgő, május 16-i üzleti eredménybeszámolójával együtt úgy tűnik, hamarosan több betekintést nyerhetünk a GTA VI-ba, hiszen a cég nyilván nagyon szeretné lenyűgözni a befektetőit.

Ha a szivárgás igaznak bizonyul, akkor a Rockstar kb. egy héten belül új screenshotokat ad ki (a hivatalos borító mellett) a GTA VI-ból. Meg kell jegyezni: a GTA VI első trailerét közvetlenül a Take-Two 2024-es második negyedévi eredménybeszámolója előtt, 2023 novemberében jelentették be, szóval elég valószínű, hogy hasonló gyakorlatot követnek és az újabb üzleti esemény előtt friss tartalmakat hoznak nyilvánosságra.

Ezt se hagyd ki:

Gábor János

Korábbi cikkek

13 percig nézhetjük az ultra-realisztikus looter shootert, a Gray Zone Warfare és a Tarkov kihívóját

2024.05.09. - Hosszú éveken át, ha valamilyen taktikára épülő, realisztikus FPS-t akartál játszani, akár egyedül…

1 óra telt el azóta...

Készül a Wednesday 2. évada – leleplezték a zseniális szereposztást

Gábor János 2024.05.09. - Wednesday Addams az első évadban megjárta a poklot a suliban: vérszomjas…

2 óra telt el azóta...

PS4-re és PS5-re is megjelenik 2023 legkreténebb boomer shootere

Bódi Dániel 2024.05.08. - Merészelem előrebocsátani, hogy a legtöbben még csak nem is hallottak a…

15 óra telt el azóta...

Három hónap alatt sem javították a Warzone Pay-2-Win skinjét

2024.05.08. – Manapság rengeteg minőségi, ingyenes játékkal üthetik el az időt a gamerek. Ide sorolhatjuk…

15 óra telt el azóta...

Ezekkel a processzorokkal debütálhat az Intel 15. generációja

2024.05.08. – Az Intel 13. és 14. generációja az elmúlt időszakban sokat szerepelt az oldal…

15 óra telt el azóta...

Ezért vagy még mindig alacsony rangon Counter-Strike 2-ben

2024.05.08. – A Counter-Strike 2 2023-as megjelenése alaposan átrendezte a korábban megszokott viszonyokat. Nem csak…

16 óra telt el azóta...