Életmód

LEGO Tejút és űrhajó – őrületes új készletekre csaphatsz le hamarosan

Gábor János

2024.04.27. – Zseniálisan készíti elő a NASA az Artemis-program legnagyobb eseményét, az ember következő Holdra lépését, amit több mint 50 éve elteltével várhatóan 2026-ban történik meg. Az űrügynökség addig sem tétlenkedik: jövőre például főpróbát tart és távirányítással landol az emberek szállítására is alkalmas leszálló egységgel. Egy ilyen, évekig tartó program (aminek a végső célja egy állandó Holdbázis létrehozása) őrületesen sok pénzbe kerül, de

a NASA nem csak az amerikai kormány felé tartja a markát a támogatásért, hanem maga is próbál pénzt keresni, például a brand reklámszatyorba tömködésével.

Az Artemis programnak a közelmúltban voltak és a következő években is lesznek különböző merch termékei, akár modern bőröndök, ruhák, kulacsok és más szuvenírek, akár, mint most, LEGO készletek formájában. Ennek a bevételéből a NASA költségvetésébe is vándorol némi pénz, hogy aztán űrkutatási célokat finanszírozzanak belőle. Ha a csillagok szerelmese vagy és még legózni is szeretsz, hamarosan eljön a te napod!

LEGO Tejútrendszer

A 40x65x5 centiméteres készlet lényegében egy falikép, 3091 elemből. A LEGO Art sorozat újabb darabja és egyike az építőkockás cégóriás zseniális űrkészleteinek, ami, miután összeraktad, a lakás éke lehet. Durva, de akárcsak egy 3D puzzle, úgy néz ki.

LEGO NASA Artemis űrkilövő rendszer

70x27x30 centiméteres szett, amihez persze jár az Orion űrkapszula, egy külön állványon, viszont elhelyezheted magán az űrhajón is, az orr részben. A LEGO Icons sorozat 3601 darabos készlete csodás, méretarányos mása annak az űrhajónak és egy pár kilövő rakétának, amivel következő Holdra lépő emberek indulnak majd a nagy utazásra.

A LEGO Tejútrendszer 81.490, míg a LEGO NASA Artemis űrkilövő rendszer 105.990 forintért kerül a polcokra, május 18-án. A LEGO® Insiders-tagok ennél valamivel hamarabb, május 15-én tudják megrendelni őket.

Ezt se hagyd ki:

Gábor János

Korábbi cikkek

Kiderült, hogy a videojátéktól okosabb lesz az ember

Bódi Dániel 2022. 10. 26. - A videojáték ugyan mára már egy teljesen általános szórakozási…

36 perc telt el azóta...

Utolsó esély: ez a 3 Capcom játék nemsokára örökre eltűnik a Steamről

Gábor János 2024.04.27. - Most kell belehúznod, ha szeretnéd megszerezni azt a három játékot, ami…

49 perc telt el azóta...

F@sza ez az új iPhone, csak közben belefulladunk az e-szemétbe

Bódi Dániel 2022. 10. 14. - Viszonylagos jólétben az ember elég könnyen kukába vágja a…

2 óra telt el azóta...

Ilyen lehet a Nintendo Switch 2 kontroller – a régi nem lesz jó hozzá

Gábor János 2024.04.27. - A Nintendo Switch tulajdonosok aligha tudják majd használni megléőv kontrollereiket az…

2 óra telt el azóta...

Ismét ütős, „ingyenes” Call of Duty skint húzhatsz be pillanatok alatt

2024.04.27. – A Call of Duty fejlesztői kifejezetten jó kapcsolatot ápolnak a Twitch-csel. Rengeteg kisebb-nagyobb csomagot…

4 óra telt el azóta...

Rengeteg új Apple termék érkezik napokon belül, ezekre érdemes készülni

2024.04.27. –Az Apple legutoljára március végén mutatott be új termékeket. Az M3-as processzorral felvértezett MacBook…

5 óra telt el azóta...