Tech/Tudomány

Meg is érkeztek az első reklámok a Windows 11-be: így kapcsolhatod ki

2024.04.24. – Lassan 3 éve, hogy megjelent a Windows 11. A Microsoft akkor sok számítógépet elvágott a frissítés lehetőségétől, hiszen a SecureBoot és a TPM 2.0 funkciókat is megkövetelte a friss rendszer. Ez azóta sem változott, sőt, egyre kevésbé éri meg így kijátszani a rendszert. Lehet, hogy a telepítőt át lehet vágni, ám később ez még visszaüthet az alkalmazások használata során. Lassan pedig a Windows 10 támogatása is lejár, melynek köszönhetően egyre több reklámmal találkozhatnak a régebbi operációs rendszerek felhasználói.

Ezek a reklámok egyelőre még csak házon belüli promóciókat tartalmaznak, melyek terelgetik a felhasználókat a 11-es verzió felé. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Windows 11 mentes lenne az ilyen jellegű ténykedésektől. Régóta tudható, hogy a Microsoft folyamatosan térképezi fel azokat a lehetőségeket, ahol némi reklámot tud csempészni a rendszer különböző elemeibe. Ennek első fejezete április 24-én veszi kezdetét, erre már április közepén fel is hívta a figyelmet a redmondi óriás. Úgy tűnik, hogy be is tartották az ígéreteket.

Megérkeztek az első reklámok, ajánlások a Windows 11 Start menüjébe

Április 24-től kezdődően a Start Menü megnyitását követően nem csak a telepített alkalmazások köszönnek majd vissza ránk. A Windows 11 ajánlatokat tehet különböző Microsoft Store alkalmazásokkal kapcsolatban. A fenti screenshoton az 1Password alkalmazás látja el ezt a feladatot, ám valós környezetben a rendszer igyekszik a felhasználói szokásaink alapján szelektálni. Nem kell tehát megijedni majd, ha idegen ikonokat látunk, de szerencsére pillanatok alatt kikapcsolható a funkció.

Szerencsére a PCFórum elárulta, hogy melyik menüpontban elminálhatjuk az ilyen jellegű hirdetéseket. A felhasználóknak a Gépházba kell menniük, majd ott a „Személyre szabás” menüpontban a „Start” szekciót kell megkeresniük. A menüpontba bejutva a „Tippekre, parancsikonokra, új alkalmazásokra és egyebekre vonatkozó javaslatok megjelenítése” kapcsolót kell kikapcsolt állapotra állítani. Ezt követően a Windows Start menüben csak azokat az alkalmazásokat láthatják a felhasználók, melyek ténylegesen fel is települtek a gépre. A Microsoft azonban betartotta azonban bármikor dönthet úgy, hogy kikapcsolhatatlanná teszi ezeket a reklámokat.

Forrás: PCFórum

Ezt olvastad már?

Arpi

Korábbi cikkek

Tényleg nagy a baj, a FaceIT legjobb játékosa is csal Counter-Strike 2-ben

2024.04.24. – A Valve szervereit manapság bizonyíthatóan is elözönlötték a csalók. Az elmúlt napokban ennek…

18 perc telt el azóta...

Győzött az Nvidia: soha nem volt még ilyen olcsó a legerősebb AMD VGA

2024.04.24. – Az elmúlt három-négy hónapban igazán izgalmas időszakot él át videokártyás szegmens. Az Nvidia…

33 perc telt el azóta...

A Warzone legújabb skinje hatalmas előnyt ad a játékosoknak

2024.04.24. –  A Warzone egy teljesen ingyenes játék, hiszen a kozmetikai tárgyak megvásárlása teljesen opcionális,…

48 perc telt el azóta...

Ha imádod az elmebeteg, szürreális horrort, akkor erről a játékról le ne maradj!

Bódi Dániel 2024.04.24. - Ha mond valamit az 1984, a Twin Peaks, a BioShock és…

1 óra telt el azóta...

Titkosügynök Trevor lett volna a GTA V DLC-jének főhőse

Bódi Dániel 2024.04.24. - Most megpróbálok úgy tenni egy percig, mint aki csodálkozik, hogy a…

3 óra telt el azóta...

Zach Snyder videojátéka megmentheti a rendező hírnevét

2024.04.24. - Valószínűleg sokan hallották már Zack Snyder nevét. Ő az a rendező, akiről szinte…

3 óra telt el azóta...