Gaming

A legzsákosabb hobbit lehetsz az új Gyűrűk Ura életszimulátorban


Bódi Dániel

2024.04.23. – Elsőre talán Frankenstein doktor különböző testrészekből összevarrt szörnyetegének tűnhet az életszimulátor műfajának Középföldével való összepárosítása, pedig éppen ezzel lehet a legzsákosabb módon játékba ültetni a hobbit életérzést.

Merthogy mit is csinálnak a félszerzetek? Isznak-esznek, mulatoznak, testvérekkel, távoli unokatestvérekkel jól berúgnak. Meg gondozzák a telket, rendezgetik a hobbitlakokat, termesztenek, dolgozgatnak, vagyis próbálnak olyan békésen élni, amennyire az a gyönyörű, kies Megye határain belül lehetséges. És melyik játék épül tűpontosan erre? Hát a Stardew Valley és az Animal Crossing. Szóval nemcsak elég kézenfekvő kombó, de igazából az a meglepő, hogy eddig nem készült még hobbit életszimulátor, ami elsőként a Weta Workshop fejlesztőinek jutott eszébe.

Egyébként ugyanez az új-zélandi székhelyű Weta gyártotta a Gyűrűk Ura-filmek és az Amazon sorozatának kellékeit, kezdve a miniatűr figurákkal, át a kosztümökön egészen a fegyverekig, épületekig – mindent, szóval élhetünk a gyanúval, hogy behatóan ismerik J.R.R. Tolkien meséit, hogy egy ilyen rendhagyó adaptáció is hű legyen Középföldéhez. Na meg a hobbit életmódhoz, amibe a Tales of the Shire-ben alaposan belekóstolhatunk.

A Megye egyik kis településén, Bywaterben járunk, ahol elsősorban meg kell alkotunk a saját félszerzetünket. Ezután már neki is láthatunk felfedezni a környéket, majd eldönteni, hogy mit is szeretnénk csinálni: rendezgethetjük a hobbitlakunk, ha akarunk kertészkedhetünk, mint Samu, termeszthetünk, horgászhatunk, sütögethetünk, na meg lakomázhatunk nagyokat Andóval, Balbóval, Dandóvan, Tóbival, Pufival, Nobával, Bobával, Trufiádokkal, Drogóval, Fredegárral, Peregrinnel…

De egy szó mint száz: a Teles of the Shire tulajdonképpen egy Megyébe oltott Animal Crossing. Ami épp elég, remek párosítás, ha valaki imádja a Gyűrűk Urát, a hobbitokat és az ilyesmi meditatív játékokat. De mint mondtam, éppen erről szól a hobbitlét.

A játékhoz egyelőre csak egy rövidke, az alfából származó előzetest láthattunk. Megjelenni állítólag idén fog PS5, Xbox Series és Nintendo Switch konzolokra, valamint PC-re a Steamen.

Ezt is olvasd el:

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Megszavazták a 20 legjobb anime főcímdalt, a Pokémon nincs a listán

2024.04.23. - Nem kétséges, hogy anime segített megváltoztatni az egész japán zeneipart. Számos együttes, előadó…

33 perc telt el azóta...

A Sony új szabadalma játékelemmé alakítja a sikolyaid

2024.04.23. - Egy nemrégiben közzétett szabadalom szerint a Sony egy olyan programon dolgozik, ami rögzíti…

47 perc telt el azóta...

5 király, köztük három legendás városépítő játék is olcsó most a Steamen

2024.04.23. - Ha szereted a városépítő stratégiai játékokat, akkor most több olyan ajánlatunk is van,…

1 óra telt el azóta...

Nem lesz egyhamar négynél több fős csapat a Helldivers 2-ben ⚡

 = villámhír. Kevés szöveg, csak a lényeg, gyorsan. 2024.04.23. - Az online kooperatív játékokban általában…

2 óra telt el azóta...

Ne dőlj be! – Felbukkant a Samsung 1080 Pro SSD, ami nem is létezik

2024.04.23. - Nagyon jól tudom, hogy olvasóink minden esetben csak hivatalos, de legalábbis megbízható forrásból…

3 óra telt el azóta...

Áttörés: mostantól bárki gyárthat Meta Quest VR-headsetet

Gábor János 2024.04.23. - A nagy bejelentést, ami rendesen berúghatja a VR-headsetek terjedését a világon,…

4 óra telt el azóta...