Gaming

2 remek játék + 2023 egyik legszebb játéka is ajándékba jár a PS Plushoz


Bódi Dániel

2024.03.27. – Sokan attól tartottak, hogy a PS Plus Game Pass-osodása után a Sony is egyre kevésbé lesz érdekelt a játékszolgáltatás legolcsóbb, ám eredeti csomagjának életben tartásában, ezért a Microsofthoz hasonlóan záros időn belül ki fogják azt nyírni.

A PS Plus Extra és a Premium pedig valóban sokkal többet nyújtanak a mezei online hozzáférésnél (ami nettó vicc, hogy 2024-ben is pénzt szednek érte), valamint a havi néhány – adható – játéknál, melyeket egyébként azonnal elveszít az ember, ha lemondja az előfizetését. Ennek ellenére a PS Plus Essential a Sony ígéretéhez hűen nemcsak él és virul, de alkalomadtán tényleg jó játékkal lepik meg vele azokat, akik máig kitartanak mellette. Ez pedig áprilisban hatványozottan igaz lesz, amikor három kifejezetten remek és egészen friss játékot kap az összes PS Plus-előfizető, legyenek az Essential, az Extra, vagy a Premium csomagra befizetve.

Az egyik játék például 2023 egyik leggyönyörűbb játéka, a tavaly augusztusi megjelenésű Immortals of Aveum, amit sokan csak a varázslós Call of Duty-nak csúfolunk. Nyilván nem véletlenül: a játék tényleg a CoD-ot veszi alapul, ha akcióról, vagy történetvezetésről van szó, annak összes előnyével és hátrányával. A sztori például nem valami mély, néha már kínosan felületes, de a mentségére szóljon: a pörgős akciók mellett nehéz is lenne koherens történetet mesélni. A fejlesztők mindent a látványnak és a játékmenetnek rendeltek alá: a grafika pedig abszolút világbajnok (még be is válogattam másutt az év legszebb játékai közé), de az egyedien kialakított, meglepően érdekes fantasy világát sem érheti panasz.

A másik két ajándék sokkal inkább rétegjáték, mint az Immortals of Aveum. Legalábbis nehezen lehetne mindenkinek ajánlani a Minecraft Legends és a Skul: The Hero Slayert: előbbi nyilván a Minecraft-rajongókat és az RTS műfaj kedvelőit varázsolhatja el, míg utóbbi leginkább azoknak lehet érdekes, akik imádják a Dead Cells-t és a Hadest. Hozzáteszem, hogy mindkettő játék nagyszerű, ezért érdemes velük legalább egy próbát tenni akkor is, ha a zsánerükből ők lennének az elsők számodra.

A három ajándék játékot április 2-től csomagtól függetlenül az összes PS Plus-előfizető töltheti – viszont az Immortals of Aveum a PS5-tulajdonosok privilégiuma.

Ezt is olvasd el:

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Olyat láthatnak az amerikaiak, amit mi magyarok csak 2081-ben fogunk

Bódi Dániel 2024.03.27. - 1842. július 8-án egy egészen különös jelenségre figyelhetett fel a magyar…

2 óra telt el azóta...

Létrehoztak egy kamerát, ami képes 156 billió FPS-sel rögzíteni

2024.03.27. - Még mindig ott tart az általános technológia, hogy a legtöbb videojáték konzolokon képtelen…

2 óra telt el azóta...

Egérrel és billentyűzettel tolhatsz Xbox játékokat – így és ezeket

Gábor János 2024.03.27. - A Microsoft elérhetővé tette az Xbox Cloud Gaming egér- és billentyűzet-támogatásának…

2 óra telt el azóta...

Ezek a Warzone legjobb fegyverei a Season 3 megérkezése előtt

2024.03.27.  -December 6-án hivatalosan is elstartolt a Warzone és a Modern Warfare III első közös…

2 óra telt el azóta...

A Tencent állítólag ráfeküdt a Palworld-klónok gyártására

2024.03.27. - Az év elején a média figyelmét határozottan a Palworld megjelenése kötötte le. A…

3 óra telt el azóta...

Besétálhat bárki: 10 filmes étterem, ami a valóságban is létezik

Gábor János 2024.03.27. - A rajongók szeretik felkeresni kedvenc tévésorozataik vagy filmjeik helyszíneit, és különösen…

3 óra telt el azóta...