Hírek

Majd’ 100 millió forintot loptak le Revolut számlákról, a cég nem segít

2024.03.07. –  A londoni székhelyű neobank több mint 30 millió felhasználónak kínálja szolgáltatásait, legyenek azok civil emberek, vagy vállalkozások. A banki szolgáltatásokon kívül valutaváltást, betéti és hitelkártyákat, tőzsdei kereskedést és még kriptot is kínálnak. A cégnek azonban figyelmeztetést kellett kiadnia a napokban az ügyfeleinek, miután nemrégiben több százezer fontot csaltak ki néhány számláról.

A pénzt két üzleti számláról lopták el jogosulatlan hozzáféréssel, a pénzt a számlákról levették, és HSBC számlákra utalták, mielőtt a Revolut észlelhette volna a jogsértést. Az egyik számláról 165 000 (76 millió forint) fontot vettek le, ami gyakorlatilag a vállalkozást instant a csőd szélére sodorta. A másik szabálysértésnél 40 000 fontot loptak el mindössze 10 perc alatt…

Ráadásul segítséget sem kapnak

A pénzt a Revolut nem fizeti vissza az ügyfeleknek

közölte a bank, mivel mindegyik esetben éles volt a többfaktoros hitelesítés, a csalók pedig a számlatulajdonosok „segítségével” jutottak a pénzhez. A jövőben azonban ettől függetlenül meg fogják erősíteni kiberbiztonsági rendszerüket. A 165 000 fontot bukó üzlet vezetője elmondta, magánszámon hívta valaki, aki állítólag a Revolut csalásvédelmi csapatának tagjának adta ki magát.

„A hívó azt mondja, hogy a Revolut csalásvédelmi csapatától keresnek, majd elmagyarázta, hogy gyanús tranzakciók történtek a számlámon. Kezdetben sok kérdést tettek fel arról, hogy valaki hozzáférhetett-e a számlához. Később pedig folyamatosan továbbítottak a cég különböző „osztályaira”.” A csavar ez után érkezett, a „Revolut” e-mail formájában küldött az üzletembernek egy linket, miszerint ismeretlen bejelentkezés történt, erősítse meg, hogy az tényleg a tulajdonos műve. Nos, a csalók itt annyit kértek a naív számlatulajdonostól, hogy válaszoljon „kérelem letiltása” opcióval az üzenetre. Ez egy SMS-ben küldött biztonsági kódot eredményezett, amit a kamu Revolut munkatársak elkértek, hogy vissza tudják állítani a tulajdonos biztonsági adatait. Innentől kezdve a tulajt megnyugtatták, hogy hátra dőlhet, ők minden mást intéznek. Így is lett, pikk-pakk elintézték a tolvajok, hogy semmi se maradjon a számlán. Ami viszont furcsa, hogy egy selfie is kell a Revolutba történő belépéshez, amit mind a mai napig nem ért senki, hogy hogyan abszolváltak a csalók.

Egy szó, mint száz, a Revolut hamarosan szorítani fog a nadrágszíjon, ha kibervédelemről van szó, ám ettől még nem fog segíteni azoknak, akik gyakorlatilag közreműködtek abban, hogy átverjék őket.

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

Anyád így is, úgy is letilthatja, hogy mit töltesz le az iPhone-ra

2024.03.07. - Ugye milyen jó, hogy az új EU-s szabályozásnak köszönhetően már nem csak a…

2 perc telt el azóta...

Hamarosan a legjobb PS-exkluzív is megjelenhet PC-re

Bódi Dániel 2024.03.07. - Feltételes mód szigorúan ON! Már csak azért is, mert sosem lehet…

21 perc telt el azóta...

A Magyar Telekomnál is elérhető lesz Netflix, az előfizetésen belül

2024.03.07. - A Deutsche Telekom és a Netflix között létrejött, több országra kiterjedő partnerség részeként…

2 óra telt el azóta...

Az Apple ismét kirúgta az Epicet iOS-ről – eldurvult a háború

Gábor János 2024.03.07. - Jó ideje tartó háborúskodás végére kerülhetett volna pont az Apple és…

3 óra telt el azóta...

Most szól az Activision, hogy miért bannolhatnak a Warzone Mobile-ban

2024.03.07. - Nem vagyunk messze a Warzone Mobile megjelenésétől, ami új lendületet adhat a CoD-nak…

4 óra telt el azóta...

Ezt nem láttuk jönni: CRYPTO-illatú parfümöt adott ki a Binance

Gábor János 2024.03.07. - Az utóbbi évek egyik legbizarrabb árukapcsolásának lehetünk tanúi, és egyáltalán nem…

5 óra telt el azóta...