Tech/Tudomány

Ezzel az egyszerű trükkel sokkal pontosabbá teheted a Google Maps-t


Bódi Dániel

2024.02.20. – Hiába az egyik leghasznosabb térképes alkalmazás a Google Maps, alkalomadtán néha hajlamos megbolondulni. Például azt hallucinálja, hogy 100 méterrel, vagy egy kilométerrel arrébb mutatja a helyzetünket, vagy azt nem tudja rendesen bemérni, épp merre vagyunk arccal előre, esetleg szimplán nem tudja bemérni a tartózkodási helyünk. Előfordul, nincs is ezzel baj, bár nem kevésbé bosszantó. Ugyanakkor van egy teljesen egyszerűen elvégezhető „trükk”, amellyel egyetlen perc alatt sokkal pontosabbá varázsolhatjuk az alkalmazást, mint amilyen általában szokott lenni.

Mivel általában az embert nem a kísérletező hajlam viszi a Google Maps alkalmazásába, az esetek többségében mindenki pontosan ugyanúgy használja, és csak akkor próbál ki újdonságokat, ha arra külön felhívják rá a figyelmét. Ezért is lehet, hogy sokan nem tudják, hogy extra funkciója is van annak a kék pöttynek, ami a saját helyzetünket jelöli a világban:

ha rábökünk, azonnal felugrik minden fontos infó és opció a tartózkodási helyünkkel kapcsolatban.

Ez egy különösen hasznos fül, hiszen amellett, hogy a pontos utca- és házszámot megtudhatjuk vele, de azonnal megoszthatjuk a családunkkal, vagy a barátainkkal is a helyzetünket, vagy, amennyiben parkoltunk, egyszerűen megjelölhetjük a jármű helyzetét, hogy könnyen megtaláljuk. Mindezek mellett azonban azt is megtudhatjuk itt, hogy az alkalmazás és az eszköz mennyire pontosan működik, hogy ha szükséges újrakalibrálhassuk.

Ez persze mindig hasznos egy funkció, ezért érdemes is gyakorta használni, hiszen az újrakalibrálással sokkal pontosabban fogja mutatni, hogy éppen hol is vagyunk. Ehhez előbb ki kell menni a szabadba – lehetőleg jól látható épületek mellé, majd csak rá kell böknünk a „kalibrálás” gombra és követni az utasításokat.

Miután körbeforogtunk, megmutattuk a telefonnak, hogy hol is álldogálunk, elméletileg végeztünk is, de előfordulhatnak problémák, ami miatt az alkalmazás nem tudta pontosan belőni a helyet. Ekkor automatikusan felajánlja a klasszikus iránytűs megoltást, amikor a telefont egy nyolcas alakban kell körbeforgatni. Ezzel már egészen biztosan pontosan be fog tudni mérni.

Ha mindezzel megvagy, akkor kaptál is egy korábbinál sokkal pontosabb Google Maps-t. Ugyanakkor érdemes gyakran kalibrálgatni, így egészen biztosan mindig a legpontosabb lesz a helyzeted a térképen.

Ezt is olvasd el:

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Ennyire vacak játékkal hogy lehet ilyen gusztustalanul sokat keresni?!

Gábor János 2024.02.21. - Videojátékot fejleszteni drága és időigényes dolog, ez nem újdonság. Egy AAA…

24 perc telt el azóta...

Libabőr! – Előzetest kapott az Elden Ring DLC-je, a Shadow of the Erdtree

2024.02.21. - Az Elden Ring toronymagasan minden médiumnál 2022 év játéka volt. A FromSoftwer open-world…

24 perc telt el azóta...

Létrehozták a „feltörhetetlen”, fénnyel működő processzort

2024.02.21. - A tudósok úgy tűnik, hogy az elmúlt időszakban rendesen ráfeküdtek a fénnyel történő…

24 perc telt el azóta...

24 játék mellett a Grounded, a Star Wars: Battlefront és a South Park is Switchre látogat

Bódi Dániel 2024.02.21. - Hosszú idő telt el a legutóbbi Nintendo Direct esemény óta, így…

37 perc telt el azóta...

Új fegyverekkel és remek újdonságokkal jön a COD Season 2 Reloaded

2024.02.21. - A COD: Modern Warfare III és Warzone éppen aktuális szezonja, a Season 2…

1 óra telt el azóta...

5 dolog, amit érdemes tudnod a következő Con előtt

A fantasyk, animék, képregények és videójátékok népszerűbbek, mint valaha, ahogy a cosplay is. Nem csoda…

1 óra telt el azóta...