Tech/Tudomány

Eddig bírta a TikTok, komoly változás előtt a platform

2024.02.07. – Ma már lehet, hogy nagyon kevesen emlékeznek csak a Vine applikációra. Ez volt az első olyan felkapott program, ami kifejezetten a rövid videókra szakosodott. Számtalan, még a mai napig is használt meme származik ebből a korból. Eredetileg 2013-ban indította útjára a Vine Labs. A kezdeményezést 2017-ben lőtték le, de maga az esszencia megmaradt. Ma már ott vannak a YouTube Shortok, Instagram Story-k, Twitter videók, vagy éppen a TikTok. Utóbbi hasonlít leginkább a Vine-ra, hiszen konkrétan rövid videókra szakosodott. Ám most úgy néz ki, hogy egy másik platform babérjaira is törhet

Egy új korszak indul

A TikTok „függőleges videóplatform” azt szeretné, ha a felhasználók végre elforgassák telefonjukat, és kezdjenek vízszintes videókat forgatni – akár hosszúakat is. Úgy tűnik, hogy a TikTok arra ösztönzi az alkotókat, hogy több mint egy perc hosszúságú vízszintes videókat tegyenek közzé. A platform ráadásul azt ígéri, hogy a közzétételt követő 72 órán belül „feljavítja” ezeket a videókat. Azok az alkotók, akik már több mint három hónapja vannak a TikTokon, jogosultak úgynevezett nézettség boostra (növelőre), amennyiben a videók nem hirdetések vagy nem politikai pártoktól származnak.

Forrás: Times Higher Education

A TikTok „YouTube-izációja” már egy ideje zajlik egyébként. A platform már tesztel 30 perces videókat is, ráadásul nem sokkal az után, hogy bevezették a 15 perces tartalmakat is. A legtöbb YouTube-videó általában 10-15 perc hosszú, legalábbis ennyit kell tudni teljesíteni, ha stabilan monetizálni szeretnénk tartalmainkat. Nem ez az első alkalom, hogy a TikTok arra ösztönzi legértékesebb eszközeit – az alkotóit -, hogy több YouTube-szerű tartalmat tegyenek közzé a platformon. Az új paywall-program, a Series lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár 20 perces videógyűjteményeket készítsenek előfizetők számára. Az alkotók 1 dollártól egészen 190 dollárig árazhatják be tartalmaikat. Ebből természetesen részesedést kap a TikTok is.

Egy szó mint száz, a TikTok egyre inkább a YouTube babérjaira tör, s teszi ezt úgy, hogy megtekintés növeléssel ösztönzi a tartalomgyártókat. Ha az „új” vízszintes modellnek megfelelően töltenek fel relatíve hosszú videókat, azokat keményen fogja tolni a rendszer.

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

23 perc telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

38 perc telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

52 perc telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

1 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

1 óra telt el azóta...

Szex, idegen paraziták és Semmelweis doktor – Bődületes áprilisi film és sorozatkínálat a Netflixen

Bódi Dániel 2024.04.01. - Nem mintha eddig lehetett volna okunk a panaszra, de úgy tűnik…

4 óra telt el azóta...