Tech/Tudomány

Mégsem állt le a Windows 10 fejlődése? – Ezek a fejlesztések érkeznek

2024.01.15. – A Windows 11 2021 szeptemberében jelent meg, kifejezetten vegyes fogadtatás fogadta. Nem véletlenül, hiszen a Microsoft meglehetősen durva gépigényt jelentett be. Tudatos döntés volt ez, hiszen a Secure Boot és TPM 2.0 támogatást mindenképp implementálni szerette volna a cég. Olyan processzorok is kiestek ennek köszönhetően, mint például az első generációs Ryzen egységek. Természetesen ki lehet játszani különféle módokon ezeket a korlátozásokat, de hosszú távon visszaüthetnek ezek. Remek példa erre a Valorant, mely bár feltelepül a „trükkös” Windows 11 telepítésekre, a TPM 2.0 hiánya miatt nem indul el.

A jövőben egyre több ilyen lépéssel találkozhatnak majd a felhasználók. Aki nem rendelkezik támogatott hardverrel, jobban járhat, ha inkább a Windows 10 rendszeren marad a következő gépfejlesztésig. Igen ám, de a Microsoft határozottan bejelentette 2023 elején, hogy az operációs rendszer nem igazán kap már fejlesztéseket. Ezt az elmúlt időszakban többször megszegték, ám általában olyan funkciókkal, melyek a Windows 11-re való ugrást készítik elő. Úgy tűnik azonban, hogy 2024-ben is kaphat még friss fejlesztéseket a Windows 10.

Több új funkció is érkezik a Windows 10-hez

Windows 10 zárolási képernyő

Két fejlesztést már észre is vehettek az éles szemű felhasználók a Windows 10 Insider verzióiban. Sőt, a Microsoft maga leplezte le ezeket egy hivatalos, fejlesztői changelogban. Nézzük is a várható újdonságokat, fejlesztéseket:

  • A rendszer mostantól még több beállítást biztosít a szemvezérléshez. Ez olyan felhasználóknak jöhet jól, akik valamilyen oknál fogva nem képesek a megszokott módokon irányítani a rendszert. A korábbi beállítások visszatöltését, mentését is lehetővé teszik a Microsoft szakemberei.
  • A zárolási képernyő is átalakul, az időjárással kapcsolatos felhasználói élményen javítana a Microsoft. Ez sokkal inkább jelzés értékű lehet, hiszen a felhasználói felület már régóta nem változott Windows 10 esetében.
  • Természetesen javító, foltozó frissítésekben sem lesz hiány, közel 20 apróbb hibát javít a rendszer soron következő verziója.

Várhatóan az elkövetkezendő hetekben már debütálhat is a frissítés. Könnyen lehet, hogy a Microsoft az év során több fejlesztéssel is előrukkol, ám így is jelentősen túlteljesítették azt, amit 2023 első hónapjaiban ígértek.

Forrás: PCFórum

Arpi

Korábbi cikkek

Itt a vége – Európa-szerte eltűnnek a boltokból a lemezes Xbox-játékok

Bódi Dániel 2024.02.01. - Nincs új a nap alatt: tovább döglődik a fizikai játékterjesztés. Tudtuk…

7 óra telt el azóta...

Tovább fejlődik az iPhone-ok egyik legrégebbi, gyári alkalmazása

2024.02.01. - Az Apple január utolsó napjaiban adta ki az iOS 17.4 bétáját. Az iOS…

9 óra telt el azóta...

Ha bírod a rettegést, ezt a 10 horrorfilmet semmiképp se hagyd ki 2024-ben

Az elmúlt években másodvirágzásnak indultak a horrorfilmek, köztük is élen a slasherekkel és a pszichológiai…

9 óra telt el azóta...

Új pálya, RANKED mód és még kard is – Ezt hozza el a Warzone Season 2

2024.02.01. - Ahogy arra számítani lehetett, a Call of Duty fejlesztői február első napján leleplezték…

9 óra telt el azóta...

Több szinten is hibás a Counter-Strike 2 füstje – Reprodukálható a bug

2024.02.01. - Nem is olyan rég kerültek ismét reflektorfénybe a Counter-Strike 2 gránátok. Január utolsó…

9 óra telt el azóta...

Hazánkba is megérkezett az AMD új gamer CPU-ja, nem csak az USA-ba

2024.02.01. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be az első, X3D végű processzorát. Ez még…

9 óra telt el azóta...