Tech/Tudomány

Mit szólnál egy olyan iPhone tokhoz, amihez billentyűzet is jár?

2024.01.05. – Akik már éltek és mozogtak a mobiltelefonkorszak első időszakában, jól tudják, hogy a mobilok nagyon nem voltak olyanok, mint ma. Minden információbevitelhez gombokat kellett használni, legyen az telefonszám, szöveges üzenet vagy játék. Akkor még elképzelhetetlen volt az érintőképernyő vagy épp a gombok teljes elhagyása. Nem véletlen az sem, hogy az érintős okotelefonok kezdetben nem is hagyták el teljesen az alapgombokat. Az okostelefon-forradalom a 2000-es évek végén, élén az igen sikeres iPhone-nal aztán megváltoztatott mindent. A fizikai gombokat felváltottál az érintőpanelek, és ez a módi a mai napig tartja is magát.

Billentyűs tok?

Mivel manapság pont érintőképernyő nélkül nem tudjuk elképzelni a világot, nagyon érdekes a gondolat, hogy fizikai gombokat vagy épp billentyűzetet adjunk egy iPhone-hoz. Pedig simán lehet, hogy van rá igény, főleg azok körében, akik imádnak pötyögni, és nem szeretik annyira a virtuális billentyűzetet. Mivel a kifejezetten erre szakosodott Blackberry már az rég eltűnt, egy új cég lépett a porondra.

A Clicks for iPhone tulajdonképpen nem már, mint egy iPhone 15 tok, ami alul egy teljes QWERTY billentyűzettel rendelkezik, alul csatlakozva a telefonhoz. Ennek előnye, hogy gépelés közben 100%-ban kihasználhatjuk a képernyőfelületet. A tok nem csak a gyorsabb gépelést segíti, de rendelkezik egy parancsgombbal is, ami támogatja az iOS gyorsbillentyűket.

 

A Clicks Technology nevű cég szerint ez a tok különböző okostelefonok tokjaival is működik, tehát nem korlátozódik az iPhone-okra. A tok jelenleg a lightning csatlakozóval ellátott iPhone 14 és az USB-C csatlakozóval ellátott iPhone 15 termékcsaládhoz érhető el.

Persze a billentyűs tokkal az iPhone egy picit nagyobb és nehezebb lesz, de nagyon praktikus tud lenni a gyors gépeléshez, ráadásul a képernyőt alját nem foglalja el a virtuális billentyűzet.A billentyűk ráadásul némi háttérvilágítást is kaptak, hogy a gyengén megvilágított helyiségekben vagy éjszaka is gépelhess. Bár az is igaz, hogy a Clicks for iPhone tok nem rendelkezik akkumulátorral, így az iPhone akkuját használja. A tok hivatalos bejelentésére a CES 2024-en kerül sor, az ára 139 dollár, ami nagyjából 48 ezer forint. Már rendelhető ITT, ha érdekel. Na, ehhez mit szólsz?

Ezt láttad már?

DV

Korábbi cikkek

Itt a vége – Európa-szerte eltűnnek a boltokból a lemezes Xbox-játékok

Bódi Dániel 2024.02.01. - Nincs új a nap alatt: tovább döglődik a fizikai játékterjesztés. Tudtuk…

4 óra telt el azóta...

Tovább fejlődik az iPhone-ok egyik legrégebbi, gyári alkalmazása

2024.02.01. - Az Apple január utolsó napjaiban adta ki az iOS 17.4 bétáját. Az iOS…

6 óra telt el azóta...

Ha bírod a rettegést, ezt a 10 horrorfilmet semmiképp se hagyd ki 2024-ben

Az elmúlt években másodvirágzásnak indultak a horrorfilmek, köztük is élen a slasherekkel és a pszichológiai…

6 óra telt el azóta...

Új pálya, RANKED mód és még kard is – Ezt hozza el a Warzone Season 2

2024.02.01. - Ahogy arra számítani lehetett, a Call of Duty fejlesztői február első napján leleplezték…

6 óra telt el azóta...

Több szinten is hibás a Counter-Strike 2 füstje – Reprodukálható a bug

2024.02.01. - Nem is olyan rég kerültek ismét reflektorfénybe a Counter-Strike 2 gránátok. Január utolsó…

6 óra telt el azóta...

Hazánkba is megérkezett az AMD új gamer CPU-ja, nem csak az USA-ba

2024.02.01. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be az első, X3D végű processzorát. Ez még…

6 óra telt el azóta...