Tech/Tudomány

Hamarosan Sega stílusú fülhallgatókkal villoghatnak a rajongók

2023.12.22. – A retrónak mindig is hatalmas ereje volt, s valószínűleg ez mindig is így lesz. A videojáték-ipar erre mostanában úgy jött rá, hogy a remake-ek korát éljük, az idei The Game Awards gálára például egy 18 éves játék felturbózott változatát is jelölték a legjobbak közé. De ezen felül még mindig hatalmas piaca van a régi játékoknak és konzoloknak. Ha valaki felhuppan a Facebook Marketplace-re, több száz eladásra kínált játékot találhat. De ott vannak a gyűjtők, akik még konzolokat is kutatnak, erre a legjobb hely például Ebay, ahol akár dobozolt kütyüket is lehet még találni. Természetesen borsos áron. Az ember egyébként úgy működik, hogy ha valami közel állt a szívéhez gyerekkorában, akkor jó eséllyel mindig is a gyengéje lesz az adott dolog. Számomra a SNES egy ilyen gép, de biztos vagyok benne, hogy sokaknak a Sega Genesis, vagy a Dreamcast adja ugyan ezt az érzést.

Nosztalgia a füledben

S hogy miért tereltem pont ide a gondolatmenetet? Nos, mint kiderült a Sega rajongók hamarosan a mennyben érezhetik magukat, ugyanis a cég egy új kollaborációt jelentett be az Onkyoval. Utóbbi egy japán audiofelszerelésekkel foglalkozó gyártó, ráadásul a jobbak között tartják őket számon. A Sega pedig velük készít új Bluetooth fülhallgatókat, méghozzá nosztalgiával átitatva. Reflektorfénybe kerül a Sega Genesis és az 1998-as Dreamcast.

A fülhallgatók a legendás konzolok mintájával lesznek csak megáldva, egyébként korunk technológiájával lesznek felszerelve. Épp ezért relatíve borsosabb árat is kérnek majd a kütyükért, a bevezető áruk 110 dollár körüli lesz, vagyis majd’ 40 ezer forint. 2023. december 22-től lesznek elérhetők az Onkyo Direct online áruházban. Sőt a japánok számára pedig akár a tokiói Akihabarában található Onkyo Direct üzletben is beszerezhetők lesznek.

Ha pedig a Sega reneszánszát kívánod, még az is eljöhet. A The Game Awards gálán a cég bejelentett több visszatérő projektet is. Köztük például a Crazy Taxit, a Golden Axe-et, na meg a Streets of Rage-et is.

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

25 éves Easter Eggekre bukkantak az AMD ikonikus processzorán

2024.02.10. - Az eredeti AMD Athlon (vagy más néven Athlon Classic) 1999-ben jelent meg a piacon.…

20 óra telt el azóta...

Régóta kért fejlesztéssel bővül a Windows – Végre eltűnik a régi menü

2024.02.10. - A Microsoft műhelyében nem állt meg a munka az elmúlt időszakban sem. Az…

21 óra telt el azóta...

Így szereld fel a Warzone friss és ütős fegyverét, a BP50-et

2024.02.10. - A Warzone Season 2 frissítése rendesen átrendezte a játék metáját. Ahogy az lenni…

21 óra telt el azóta...

Tűzveszélyes cuccokat árul a Temu és a TikTok? – Egy vizsgálat szerint igen

2024.02.09. - Nincs is annál jobb érzés, mint amikor nagyon vágyunk valamire, majd az felbukkan…

1 nap telt el azóta...

Te is lehetsz a Google idegenvezetője – király újdonság a Mapson

Gábor János 2024.02.09. - Nagyon ráfeküdt az AI-fejlesztésekre a Google, amelynek Maps alkalmazásába hamarosan az…

1 nap telt el azóta...

Remek skineket és tárgyakat tartogat a Call of Duty Season 2 Battle Pass

2024.02.09. - Február 7-én hivatalosan is elstartolt a Warzone és MW III második, közös szezonja.…

1 nap telt el azóta...