Gaming

A Sony vezetője szerint a PlayStation 5 jobb játékra, mint a PC

2023.12.08. – Nem lehet tagadni, hogy amióta csak léteznek a videojáték-konzolok, megy a vita, hogy a konzol vagy PC a jobb. Sőt, egyesek szerint van konzolháború is, hogy most a Sony PlayStation vagy a Microsoft Xbox a nagyobb király? Ebben persze megoszlanak a vélemények, és általában rengeteg érvet lehet felhozni mindegyik platform mellett és ellen. Azt azonban nem gondoltuk volna, hogy a Sony elnöke szítja majd a tüzet.

A dolog azért is érdekes, most a Sony stratégiája az utóbbi időben megváltozott, legalábbis ami az exkluzív játékokat illeti. A legtöbb ismert PlayStation-re kiadott single player játék megjelenik PC-n is, új piacot nyitva a Sony számára. Ilyen port volt a The Last of Us, a Horizon Zero Dawn vagy épp a 2018-es God of War.

A helyzet közben az, hogy a Sony nagyon magabiztos. A cég nemrég azt mondta: nagy „támadásra” készül az idei ünnepi időszakban, amikor is a PS5 a vállalat legsikeresebb konzoljává válik. Mivel már nincsen készlethiány, a 2024 márciusában véget érő pénzügyi évben 25 millió eladott konzol a cél.

PlayStation konzolok

A PlayStation 5 világa nemrég bővült a PlayStation Portal nevű hordozható eszközzel, amit aztán a karcsúbb PS5 modellek követtek. Hideaki Nishino, aki a SIE platformélményért felelős vezető alelnöke egy nemrég adott interjú során a Nikkei Asia-nak elmondta: a PS5 jelenleg jobb játékplatform, mint a PC.

Az igazat megvallva, Nishino az interjú során elég jó érvet hoz fel arra, hogy egy PS5 sokkal egyszerűbb megoldás azok számára, akik csak a legújabb címekkel szeretnének játszani, és nem aggódnak más dolgok, például az FPS miatt. Ugyanakkor úgy hangzik az egész, mintha a pénz és az idő ráfordítása egy gamer PC-re valahogy csak a hardcore játékosoknak lenne megfizethető.

„Ha PC-s játékokat akarsz játszani ugyanolyan GPU teljesítménnyel, mint ami a PS5-ben van, akkor sok pénzt és időt kell szánnod arra, hogy saját PC-t építs. Bár ez megérheti, egy konzol lehetővé teszi minden játékos számára, hogy ugyanolyan szintű játékokat élvezhessen” – mondta.

Persze a PS5 olcsóbb, mint egy hasonló teljesítményű gamer PC, de a Sony konzolt egy olyan szórakoztató rendszernek tervezték, ami csak bizonyos feladatokra képes. Egyértelmű, hogy egy erős PC nem csak játékra jó, arról nem is beszélve, hogy a hardverei folyamatosan fejleszthetők.

Nishino elmagyarázta, hogy a Sony egyelőre nem aggódik a teljesítmény miatt. A vállalat úgy véli, hogy a játékok csak most kezdik kihasználni a PS5 olyan funkcióit, mint például a gyors betöltési idő. A cég tervei szerint most megduplázza az exkluzív címek számát, valamint több játékadaptáció készül, hogy bevonzzák az embereket.

„Az év végi ünnepi időszakban rengeteg tartalommal és perifériával támadunk majd” – mondta Nishino.

Ezt láttad már?

DV

Korábbi cikkek

Megvan a Google kereséseknél a „tárolt változat?” – Megszűntették

2024.02.03. - Bizonyára te is gyakran használod a Google keresőt, hogy megtaláld a legmegfelelőbb oldalakat.…

2 óra telt el azóta...

Felejtsd el a Pokémonokat, már tölthető a Palworld Digimon mod

2024.02.03. - Nos, talán már hallottál arról, hogy a Palworld rajongók nem voltak elégedettek azzal,…

2 óra telt el azóta...

„Manipulálta a PlayStation 5”, ezért hajtott be a Mekibe

2024.02.03. - Azt már számtalan kutatás bizonyította, hogy bizony a videojátékoknak van hatása az elménkre,…

3 óra telt el azóta...

7 film, amiből döbbenetesen nagy botrány lett

Bódi Dániel 2023. 08. 02. - A filmkészítők élete sem játék és mese, főleg akkor…

5 óra telt el azóta...

Gyakori Gamer kérdések – Íme a leghülyébb vásárlói kérdések játékokról

Gábor János 2022.12.29. - A világháló messze legszórakoztatóbb tartalmai közé tartoznak a hülye kérdések, amelyek…

6 óra telt el azóta...

Ilyen a tökéletes nő és férfi a 3 legnagyobb képgeneráló AI szerint

Gábor János 2023.07.04. - Nem sok kétséget hagy a Bulimia Project kutatásának eredménye arról, hogy…

7 óra telt el azóta...