Gaming

Ingyenes és piszok jó játék készült a mindent is leszaró kutyás mémből

2023.11.02. – A mémek olyan digitális tartalmak vagy humoros képek, videók, szövegek, amelyek gyorsan terjednek az interneten. Gyakran céljuk a nevettetés, de ironikus vagy kreatív üzenetet is közvetíthetnek. Leginkább a közösségi média platformokon, fórumokon, illetve más online felületeken jelennek meg. A mémek gyakran reflektálnak a kultúrára, aktuális eseményekre vagy popkultúrás tartalmakra. Emiatt is olyan népszerűek az internetes közösségekben! A közösségi média és az online kommunikáció egyre fontosabb részeivé váltak az elmúlt évtizedben, ma meg már el sem tudnánk képzelni nélkülük az életet.

Itt is, mint az élet sok más területén, vannak felkapottabb, univerzálisan dekódolható mémek. De előfordulhatnak olyanok is, amiket csak egy szűkebb kör tud értelmezni a kontextus hiánya miatt. Ezért is olyan zseniálisak azok a sablonok, amik önmagukban meghatároznak egy poént, s még akkor is értelmezhetők, ha kicseréljük a szöveget rajtuk.

Az egyik ilyen örökzöld a kutya, ami egy égő ház kellős közepén ül, de ennek ellenére szerinte minden a legnagyobb rendben van.

A vicces animáció, na meg a kép üzenete szinte azonnal topkategóriás mémmé tette a „This is fine”-t, aminek mára akkora kultusza lett, hogy volt, aki játékot csinált belőle.

 

A Unity3D subredditre a napokban felkerült egy videó, amiben andris_who egy saját ingyenes fejlesztését mutatta be. A web és szoftver fejlesztő srác munkájának magjának a This is fine mémet választotta, a végeredmény pedig pont annyira elragadó és furcsa, mint azt elsőre gondolnánk a játék témájáról. A játékmenet rettenetesen egyszerű, a pórul járt kutyával kell tüzet oltanunk a lakásban, az ott elszórt kávésbögréket használva.

Andris elmondása szerint legalább 4 hónapba telt a fejlesztés. Persze ezt fenntartásokkal kell kezelni, hiszen emellett helyt kellett állnia a munkahelyén, élnie az életét, a This is fine-projekt pedig csak hobbi volt. KC Green, az eredeti képregény készítője is lenyűgözőnek tartotta a munkát, sőt mi több, még egy esetleges jövőbeli kollaborációtól sem zárkózott el. Csak nehogy a játék jogára rátegye a kezét az Electronic Arts…

A This is fine: The Game egyébként teljesen ingyen játszható mobilokon: Androidon és iOS-en egyaránt, melyekhez linket Andris kifejezetten a játékhoz készített oldalán fogsz találni.

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

899 forintért 8 játék között egy legendás RPG-t is berámolhatsz

Bódi Dániel 2024.02.02. - Érdemes most már megtanulni, hogy a magyar előfizetők különösen jól járnak…

4 óra telt el azóta...

Ennyire beteg és furcsa horrorjáték 10 évente, ha megjelenik

Bódi Dániel 2024.02.02. - Bár magyar fordításban sosem jelent meg John W. Campbell Jr. 'Who…

8 óra telt el azóta...

Ez jól kezdődik: baj van a Galaxy S24 kijelzőjével – a Samsung is elismerte

Gábor János 2024.02.02. - Elég hamar kiderült egy zavaró, de nem megoldhatatlan probléma a Samsung…

9 óra telt el azóta...

A TOTY Messi-fiaskóval kinyírta az FC 24-et az EA Sports

2024.02.02. - Tavaly azt hittük, hogy a Hero csomagnál nem fog már nagyobbat hibázni az…

9 óra telt el azóta...

Brutális lesz a Netflix éve: Ez a 93 (!!!) sorozat már biztosan érkezik idén

A Netflix 2024-ben sem lazsál: legalább 93 olyan okot ad rá, miért érdemes előfizetni a…

9 óra telt el azóta...

Season 2-től teljes squadokat is megéri majd legyőzni Warzone-ban

2024.02.02. - A Warzone fejlesztői időről időre új dolgokkal, mechanikákkal dobják fel a meccseket. A…

10 óra telt el azóta...