Gaming

26 perces játékmeneten minden idők legdrágább játékának kampánya

2023.10.24. – A Star Citizen aligha vonul majd be a játéktörténelem legnagyobb sikersztorijai közé, hiszen ahhoz előbb meg kéne jelennie. A játékipar legnagyobb büdzséjéből alakuló sci-fije bár már hosszú-hosszú évek – egészen konkrétan 2010 – óta alakulgat, de az alfa buildből még mindig nem tudott kilépni. Mindeközben a játék költségvetése idén nyáron lépte át a 600 millió dollárt, ami minden téren abszolút rekord.

Mindezt a 13 évnyi hiábavaló várakozás után is lelkes játékosközösség szívhatja meg, ami már olyan sok pénzzel szállt be a Star Citizen fejlesztésébe, hogy most már csak azért is kötik az ebet a karóhoz: a játék meg fog jelenni és pont! Mindennek tetejébe, mint valami ördögi forgatókönyv valósággá válása, a Cloud Imperium Games még képes volt tromfolni a sohavégetnemérős Star Citizent, és 2014-ben bejelentették az önálló, egyjátékos kampányra épülő, de a Citizen világában játszódó, ahhoz szervesen kapcsolódó Squadron 42-t is.

A Squadront a Star Citizen vezető fejlesztőjének testvérének, Erin Robets vezényletével készítik, ami mily meglepő: tovább ápolja a családi hagyományt, azaz nem igazán akar megjelenni. Többszöri halogatást követően aztán 2020-ban ki kellett volna kezdetét vennie a bétának, amit ugyanebben az évben kétszer is elodáztak, majd 21-hez közelítve már csak annyit mondtak, hogy többé inkább nem kommunikálnak dátumokról – majd jön, amikor kész lesz. Ennek már 3 éve, és azóta sem sokat hallottunk a Squadron 42-ről, már azon túl, hogy Gary Oldman, Mark Strong, Mark Hamill, Henry Cavill, John Rhys-Davies, Ben Mendelsohn, Liam Cunningham, Gillian Anderson, Andy Serkis is szerepelni fog benne.

Túl szép, hogy igaz legyen?

Most, a kétnapos CitizenCon apropójából a Cloud Imperium Games megtörte a több éves csendet, és egy 25 perces, fejlesztői kommentárral megtoldott játékmenetet mutattak a világ legdrágább játékának (valószínűleg ugyanabból a büdzséből táplálkozó) spin-offjából/kampányából. A prezentáció természetesen első osztályú – ennyi pénzért nem is reméltünk kevesebbet, megjelenési dátumról azonban annak ellenére sem esett szó, hogy a fejlesztők szerint a Squadron 42 már „elkészült”.

 

A fejlesztők szerint azért kell még tovább várni, mert nem szeretnék követni a Cyberpunk 2077 példáját, amely tulajdonképpen alfa állapotban jelent meg, és csak most, 3 évvel később nyerte el a végső formáját. Persze, ezzel az érvvel szemben bőven lenne mivel opponálni: például eredetileg éppen ezért volt az a terv, hogy az éles megjelenést egy bétateszt előzi meg, amiről a CitizenConon ugyancsak nem esett szó.

Kiváló prezentációkból ugyanis Dunát lehetne rekeszteni, jól emlékszünk például az Aliens: Colonial Marines, a Watch Dogs, az Assassin’s Creed Unity, a Beyond Good & Evil 2, a No Man’s Sky, na meg az említett Cyberpunk 2077 bemutatóira, melyek hasonlóan leígérték a csillagokat is az égről. Nem törvényszerű, hogy a Squadron 42 is erre a sorsra jut, de azért bőven van okunk fenntartásokkal kezelni mindent, ami a Star Citizennel kapcsolatos. A Cloud Imperium Games ugyanis túlságosan sokat markol, és nagyokat ígér.

De ne legyen igazunk!

Ezt is érdemes elolvasnod:

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Becsődölhet a Palworld, mert túl sokan játszunk? Elszálltak az árak

Gábor János 2024.02.04. - A Pocketpair annak ellenére sem lehet felhőtlenül boldog, hogy az általa…

3 perc telt el azóta...

3 kiváló program, amikkel tesztelheted videokártyád teljesítményét és hőmérsékletét

RP 2022. 07. 11. - A nagy nyári melegek miatt bizony gondok akadhatnak az alapjáraton…

19 perc telt el azóta...

Ehhez pofa kell: lophatja a Chrome-os adataidat az Edge – így csinálja

Gábor János 2024.02.04. - Visszataszító húzással lopkodhatja össze az adataidat más böngészőkből az Edge, és…

56 perc telt el azóta...

Fekete özveggyel maratta meg magát egy gyerek, hátha Pókember lesz

Gábor János 2023.08.04. - Egy kis Pókember-rajongónak egy folyó mellett játszva jutott eszébe az a…

1 óra telt el azóta...

Itt ez az ultrarealisztikus horrorjáték, aminek a demóján is összefosod magad

Bódi Dániel 2023.08.03. - "Figyelem! Ez a játék nagyfokú pszichológiai terrorral és ijesztgetéssel jár, szívbetegeknek…

2 óra telt el azóta...

Megvan a Google kereséseknél a „tárolt változat?” – Megszűntették

2024.02.03. - Bizonyára te is gyakran használod a Google keresőt, hogy megtaláld a legmegfelelőbb oldalakat.…

21 óra telt el azóta...