Tech/Tudomány

Itt a nyári pufajka, minden férfi álma, ami sörrel hűti a testet

2023.09.20. – A több napos 38-40 fokos nyári napokon nem épp a legokosabb dolog a pufajkáért nyúlni. Bár nem tanítják az iskolában, de mindenki jól tudja, hogy a legtikkasztóbb forróságban nem érdemes túlöltözni, ha nem akarunk találkozni a jó öreg hőgutával.

Igaz, Budapesten néha összefuthatunk fura figurákkal, akik a júliusi csúcsokban is sapka-sál-nagykabát járják az utcákat. Ők azok a különcök, akik mellé soha senki nem ül le a tömött metrón még akkor sem, ha emiatt végállomástól végállomásig kell álldogálni, és akiket a fiatalság röhögve videóz a TikTokra. Pedig az is lehet, hogy szimplán csak megelőzték a korukat…

…Ami nem valószínű, de meglehet, ugyanis az szeptember 25-én kezdődő 2023-as Párizsi Divathetet megelőzően egy olyan pufajkát mutattak be, amit kifejezetten nyári viseletnek szánt a feltalálója: Izzy Du és a Tiger Beer. Divatosnak nem nevezném: mint egy felfújható gumicsónak, de az ilyen dizájnruciktól nem is ezt várja az ember. Az előnytelen kinézetén túl legalább praktikus: a kabátba épített csőhálózat ugyanis 5 fokkal képes lehet csökkenteni a test hőmérsékletén.

Erre a legfontosabb alkotóeleme, a sör segítségével képes: a pufikabi zsebeibe pakolt alaposan behűtött folyékony kenyér ugyanis rácsatlakozik a belevarrt csőhálózatra, amiben így jéghideg víz keringhet szerteszét. A hőségtől tehát tuti nem izzad meg az ember, de a fél lityós sörös dobozokkal kitömött kabát súlya alatt azért meg kell majd dolgozni.

A tervezők szerint a kabát megalkotásakor az űrhajósok felszerelése volt az alap, amely szélsőséges körülmények között hasonló rendszerrel hűti le az emberi testet. Masashi Kawamura, a Whatever Co. technológiai igazgatója még azt is megjegyezte, hogy a próbák során még olyan is előfordult, hogy túl hideg lett a pufajkán belül, ezért mérsékelni kellett a működésén. Ha ő mondja, elhisszük.

A nyári pufikabi a sörhűtés nélkül is elég hivalkodó: élénk narancssárga színe miatt hamar elvesznénk benne a Vénuszon, a Föld bolygón meg inkább azok az exhibicionistáknak lehet vonzó, akik minden áron ki akarnak tűnni a Blaha zebráján átkelve. De legalább multifunkcionális: télen rendeltetésszerűen használhatjuk, sörök nélkül, ami nyilván nagy hátrány, ha szeretjük szürcsölni.

Erről jut eszembe! Vajon vannak rajta extra zsebek, ahol mint egy hűtőtáskában hosszú ideig hidegen tarthatjuk a sörcit? Mi van, ha „véletlenül” elfogy a hűtőakkuként funkcionáló ital? Hoppá! Remélhetőleg ezekre a fontos kérdésekre is választ kapunk majd, a pufit ugyanis a ’23-as Párizsi Divathéten október 1-ig személyesen is ki lehet próbálni.

via – Designboom

Ezt is érdemes elolvasnod:

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Tovább fejlődik az iPhone-ok egyik legrégebbi, gyári alkalmazása

2024.02.01. - Az Apple január utolsó napjaiban adta ki az iOS 17.4 bétáját. Az iOS…

4 perc telt el azóta...

Ha bírod a rettegést, ezt a 10 horrorfilmet semmiképp se hagyd ki 2024-ben

Az elmúlt években másodvirágzásnak indultak a horrorfilmek, köztük is élen a slasherekkel és a pszichológiai…

9 perc telt el azóta...

Új pálya, RANKED mód és még kard is – Ezt hozza el a Warzone Season 2

2024.02.01. - Ahogy arra számítani lehetett, a Call of Duty fejlesztői február első napján leleplezték…

19 perc telt el azóta...

Több szinten is hibás a Counter-Strike 2 füstje – Reprodukálható a bug

2024.02.01. - Nem is olyan rég kerültek ismét reflektorfénybe a Counter-Strike 2 gránátok. Január utolsó…

19 perc telt el azóta...

Hazánkba is megérkezett az AMD új gamer CPU-ja, nem csak az USA-ba

2024.02.01. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be az első, X3D végű processzorát. Ez még…

34 perc telt el azóta...

Visszatért a Warzone egyik legjobb fegyvere – Ez a kiegészítő a titok

2024.02.01. - Február 7-én elstartolt a Warzone és Modern Warfare III újabb közös szezonja. A…

49 perc telt el azóta...