CS2

Kiderülhetett, hogy mikor jelenik meg a Counter-Strike 2 – Túl korai?

2023.09.20. – A Dota 2 2015-ben állt át a Valve új játékmotorjára, a Source 2-re. Sokan úgy gondolták, hogy a CS:GO átdolgozására sem kell sokat várni. Az első időszakban a közösség tűkön ülve várt a frissítéséket, aztán 2017-2018 környékén inkább már csak mémként merült fel az ötlet. A következő pár év eseménytelenül telt, néhány információmorzsa kivételével nem igazán érkezett hír a motorváltásról. Nagy eséllyel a COVID helyzet sem segített a fejlesztés előrehaladásában, ám 2022 közepére valami megváltozott.

Több CS:GO adatbányász egy Steames hibának köszönhetően megfigyelte a játék fejlesztőinek aktivitását. Hamar kiderült, hogy „_s2” kifejezésre végződő pályákkal töltik a munkanapjaik jelentős részét. Hamar kitalálható, hogy egyből a Source 2-vel kötötték össze ezt a végződést, annyira adta magát a dolog. Később már konkrét statisztikákat vezettek arról, hogy mely Counter-Strike pályák Source 2 verzióival játszadoznak a Valve főhadiszállásán. Mindeközben pedig a Dota 2 fájljaiban egyre több, konkrét utalás kezdett érkezni a játékmotor megújulásáról. A többi azóta már történelem, 2023 márciusában a Valve bejelentette, hogy nyáron érkezik a Counter-Strike 2.

Napokon belül megjelenik a Counter-Strike 2?

A fejlesztők szerda délután, pontban 19:00 órakor egy sejtelmes Tweettel jelentkeztek. Ebben az kérdezték a közösség tagjaitól, hogy mit csinálnak jövő szerdán. Ez elsőre ártatlan kérdésnek tűnhet, de két okból sem az. Egyrészt a Valve / Counter-Strike 2 fiókjának aktivitása sosem véletlenszerű, tudatosan használják hype generálására a fejlesztők. Másrészt ezt a mondatot korábban is használták már a Valve munkatársai.

Counter-Strike – Danger Zone bejelentés

2018 decemberében hasonló üzenettel jelentették be a játék egyik legnagyobb frissítését, amikor is a Danger Zone mód megérkezett a Counter-Strike GO-ba. A fenti jelek alapján nagyon úgy tűnik, hogy jövő hét szerda környékén  jelenhet meg a Counter-Strike 2. Sokak szerint a játék még nincs megfelelő állapotban, hogy teljesen ki lehessen lépni a béta / Limited Test fázisból. Könnyen lehet, hogy a Valve sem vágja még el teljesen a CS:GO-t, különálló branchként tovább létezhet még hónapokig. Második lehetőségként pedig az is felmerülhet, hogy a Danger Zone ekkor érkezik meg a Limited Test kliensbe, azaz szó sincs teljes kiadásról, ám a közösség a teljes megjelenésre szavaz Twitteren.

Borítókép: YT

Arpi

Korábbi cikkek

Ilyen beteg ultrarealisztikus horrjátékot még sosem láttunk

Bódi Dániel 2024.02.02. - Bár magyar fordításban sosem jelent meg John W. Campbell Jr. 'Who…

2 óra telt el azóta...

Ez jól kezdődik: baj van a Galaxy S24 kijelzőjével – a Samsung is elismerte

Gábor János 2024.02.02. - Elég hamar kiderült egy zavaró, de nem megoldhatatlan probléma a Samsung…

4 óra telt el azóta...

A TOTY Messi-fiaskóval kinyírta az FC 24-et az EA Sports

2024.02.02. - Tavaly azt hittük, hogy a Hero csomagnál nem fog már nagyobbat hibázni az…

4 óra telt el azóta...

Brutális lesz a Netflix éve: Ez a 93 (!!!) sorozat már biztosan érkezik idén

A Netflix 2024-ben sem lazsál: legalább 93 olyan okot ad rá, miért érdemes előfizetni a…

4 óra telt el azóta...

Season 2-től teljes squadokat is megéri majd legyőzni Warzone-ban

2024.02.02. - A Warzone fejlesztői időről időre új dolgokkal, mechanikákkal dobják fel a meccseket. A…

4 óra telt el azóta...

Ha ezt bevezeti a TikTok, mindenki reklámszereplő lesz a platformon

2024.02.02. - Nagyon meg lennék lepve, ha 2024-ben még magyaráznom kellene, mi is az a…

5 óra telt el azóta...