Call of Duty

Többet ad a COD rajongóknak a Roblox, mint a hivatalos játék?

2023.07.12. – Az elmúlt időszakban egyre több játék ad egyre nagyobb teret a játékosbázisnak. A CS:GO ezt már hosszú évekkel ezelőtt elkezdte, sok ezernyi vicces vagy épp hasznos pályát találhatunk a Workshop felületén. Aztán később ezt egy másik játék teljesen új szintre emelte. Ez pedig nem volt más, mint a Fortnite és a 2018 decemberében debütált Creative játékmódja.

 

Az Epic Games fejlesztői gyakorlatilag teljesen szabad kezet adtak a játékosoknak. Nem csak a pályát álmodhatják meg a felhasználók, de a körítést, a játékszabályokat is. Nem is olyan rég pedig átlépett a Creative egy újabb korszakába. Az UEFN-ben már konkrét szkripteket is írhatnak a játékosok vagy épp teljesen új tárgyakat is alkothatnak az Unreal Engine 5 segítségével. Többé nem a Fortnite repertoárjával kell beérni.

Mindeközben szép kis pénzeket is lehet keresni egy-egy jól sikerült pályával, melynek köszönhetően egy kis extra ösztönzés is lebeghet a kreatív játékosok előtt. Szintén hasonló feltételek mellett alakítható a Roblox is, melynek gyökerei egészen 2006-ig nyúlnak vissza. 2020 augusztusában a Robloxnak több mint 164 millió havi aktív felhasználója volt, köztük a 16 év alatti amerikai gyerekek több mint fele. Elképesztő.

A Roblox jobban megértette volna a COD-ot, mint a jelenlegi Call of Duty játékok?

Roblox – Frontline

Bár könnyen összekeverhető a Fortnite és a Frontline, utóbbi egy Roblox mód. Nincs köze az Epic Games Battle Royale játékához, sokkal inkább a Call of Duty-ból inspirálódott. Az elmúlt hónapok során folyamatosan fejlődött, a játékosok pedig imádják. Miért is lehet ez?

 

A rajongók szerint a Frontline fényévekkel jobban megérti, hogy mire vágynak a Call of Duty rajongók, mint az elmúlt évek hivatalos COD címei. A pályák kiválóak, sok olyan játékelemet is megtalálhatunk a Frontline-ban, amik a hivatalos játékokból már egy ideje kikerülnek. Sokakat a mozgás győzött meg igazán. Szinte már-már arcade játékokhoz mért sebességgel mozoghatunk a különféle helyszíneken, miközben a fegyverek viselkedése, visszarúgása nem változik számottevően. Agyatlan darálás folyik a szervereken, ellentétben a Modern Warfare II-vel és a Warzone-nal, ahol már egy-egy pár méteres futás is durván befolyásolja a fegyverek statisztikáit.

Nem csak a Frontline

A Call of Duty nagyobb kihívót kaphat, mint egy egyszerű játékmód. A Ubisoft javában készíti elő az XDefiant érkezését. Az első videók nem voltak túl meggyőzőek, ám az elmúlt hetek tesztjei után több veterán Call of Duty rajongó szeme is felcsillanhatott. Nem véletlenül. Olyan fejlesztők is dolgoznak a címen, akik korábban ikonikus COD játékokat alkottak. A hivatalos franchise-ból egy ideje hiányzó Prestige rendszer is hamarosan elkészül, ahogy a pályák is jobban idézik a COD aranykorát, mint a Modern Warfare II és a Warzone. Ha a 2023 őszén debütáló Modern Warfare III nem hozza el a régóta várt megváltást, akkor bizony hatalmas lehetőség lehet ez az XDefiantnak.

A Battlefield rajongókat is egy másik cím szolgálja ki

 

A Battlefield 2042-t szintén sokan várták, ám hatalmas csalódás lett a vége. Ezen bizony a Portal nevet viselő Sandbox mód sem tudott változtatni, pedig igazán nagy potenciál lehetett volna benne. A kevés játékos inkább a hivatalos szervereken játszott, ám ők sem voltak sokan.

Pár héttel ezelőtt egy új cím került reflektorfénybe. Ez nem más, mint a Battlebit Remastered, mely igazi Battlefield életérzést hozott magával, miközben a grafikája a Minecraft kockáival vetekszik. A játék atmoszférája azonban annyira magával ragadja a Battlefield rajongókat, hogy senki nem figyel arra, hogy 4 vagy 40000 képkockából alkotja meg a játék a fegyvereket, a tereptárgyakat és a környezetet.

Mit hozhat a jövő?

Remélhetőleg a Call of Duty és Battlefield fejlesztői folyamatosan monitorozzák a közösség visszajelzéseit. A Frontline, az XDefiant és a Battlebit megvillanásai és az ezek miatti közösségi nyomás talán elegendő lesz ahhoz, hogy a régi életérzést ismételten elhozzák a hivatalos franchise címekbe. Erre legelőbb a novemberben debütáló Modern Warfare III adhat választ. Addig is érdemes lehet próbát tenni a három kiemelt valamelyikével, garantáltan nem okoznak majd csalódást sem az új, sem a régi Call of Duty / Battlefield rajongóknak.

Arpi

Korábbi cikkek

100%-os Netflix sorozat: ezzel a thrillerrel nem lőhetsz mellé

Gábor János 2024.02.11. - Te se mindig talász olyan Netflix műsort, amivel fix, hogy nem…

7 óra telt el azóta...

A Palworld fejlesztője már bárkit, de tényleg BÁRKIT felvenne

Gábor János 2024.02.11. - „Hihetetlenül kevés emberünk van” - vallotta be már-már kétségbeesett X-bejegyzésben a…

8 óra telt el azóta...

Most akkor leáll az Xbox gyártása, vagy nem? A Főnök végre megmondta

Gábor János 2024.02.11. - Lépnie kellett a Microsoft és a játékrészleg vezetőinek az utóbbi időben…

9 óra telt el azóta...

Sok ingyenes Call of Duty skinnel készültek a fejlesztők, de nem árt sietni

2024.02.11. - Február hetedikén startolt el a Modern Warfare III és Warzone legújabb, közös szezonja.…

10 óra telt el azóta...

Egyre többen választják az AMD processzorait – Erős lehet a 2024-es év

2024.02.11. - Ahogy a többi iparág, úgy bizony a PC-s szegmens is megszenvedte a 2023-as…

10 óra telt el azóta...

A Warzone legújabb SMG-je is pirít rendesen – Így szereld fel

2024.02.11. - A Warzone Season 2 frissítése rendesen átrendezte a játék metáját. Ahogy az lenni…

11 óra telt el azóta...