Tech/Tudomány

Jobban fut majd a Windows 12 a Microsoft saját processzorával

Talán nem is olyan sokat kell majd várni a Windows 12 megjelenésére, ráadásul friss hírek szerint az operációs rendszerhez saját processzort is kiad a Microsoft. A pletykák szerint a Microsoft új ARM chipeken dolgozik partnereivel és saját „Microsoft Silicon csapatával”, hogy versenybe szálljon az Apple M chipjeivel. A WindowsLatest még pár álláshirdetést is kiszúrt, amik arra utalnak, hogy a vállalat saját Silicon-alapú ARM-chipeket tervez.

Mindez persze egybeesik a Windows 12 közelgő megjelenésével, amihez tehát olyan saját processzor is készülne, ami sokkal optimálisabbá teszi az op-rendszer használatát, hasonlóan ahogy az például az Apple termékek esetében történik. A chipek célja persze nem csak az, hogy támogassa a Windows 12 működését, de teljesítményben és hatékonyságban szeretné felvenni a versenyt az Apple M chipcsaládjával.

Az új chipek és a hamarosan megjelenő Windows 12 operációs rendszer kombinálása jelentősen növelheti a Microsoft-alapú gépek teljesítményét és hatékonyságát. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Windows 12 csak és kizárólag a Microsoft chipjeivel működik majd, de azokkal lehetne elérni a legkiválóbb és legoptimalizáltabb teljesítményt.

A Windows 12 felkészül az AI-rendszerekre

A jelenleg fejlesztés alatt álló, 2024 végére tervezett Windows 12 várhatóan egy sor AI-alapú funkciót hoz majd a felhasználók számára. A Windows 11-ben az AI által vezérelt „Smart Snap” elrendezés például már megjelent, ami automatikusan csoportosítja az alkalmazásokat a snap elrendezésben.

A Windows 12 vélhetően a Microsoft Windows Core projektjének része, ami a Windows moduláris és testreszabható változatának létrehozására összpontosít. A házon belüli ARM chipek integrálása tovább optimalizálhatja a Windows 12 által kínált hardveres és szoftveres élményeket.

Bár ezek a tervek és a kapcsolódó álláshirdetések nagy változásokat és terveket sejtetnek, fontos kiemelni, hogy a vállalat tervei még a Windows 12 és az ARM-chipek megjelenése előtt változhatnak.

Ez is érdekes:

 

DV

Korábbi cikkek

Ennyire beteg és furcsa horrorjáték 10 évente, ha megjelenik

Bódi Dániel 2024.02.02. - Bár magyar fordításban sosem jelent meg John W. Campbell Jr. 'Who…

4 óra telt el azóta...

Ez jól kezdődik: baj van a Galaxy S24 kijelzőjével – a Samsung is elismerte

Gábor János 2024.02.02. - Elég hamar kiderült egy zavaró, de nem megoldhatatlan probléma a Samsung…

5 óra telt el azóta...

A TOTY Messi-fiaskóval kinyírta az FC 24-et az EA Sports

2024.02.02. - Tavaly azt hittük, hogy a Hero csomagnál nem fog már nagyobbat hibázni az…

5 óra telt el azóta...

Brutális lesz a Netflix éve: Ez a 93 (!!!) sorozat már biztosan érkezik idén

A Netflix 2024-ben sem lazsál: legalább 93 olyan okot ad rá, miért érdemes előfizetni a…

5 óra telt el azóta...

Season 2-től teljes squadokat is megéri majd legyőzni Warzone-ban

2024.02.02. - A Warzone fejlesztői időről időre új dolgokkal, mechanikákkal dobják fel a meccseket. A…

6 óra telt el azóta...

Ha ezt bevezeti a TikTok, mindenki reklámszereplő lesz a platformon

2024.02.02. - Nagyon meg lennék lepve, ha 2024-ben még magyaráznom kellene, mi is az a…

6 óra telt el azóta...