Call of Duty

A Microsoft megmondta a Sony-nak: csinálj saját Call of Duty-t!

Tovább folytatódik a Microsoft és az Activision-Blizzard felvásárlásának kálváriája, miközben még mindig nem úgy néz ki, hogy lezárulhat az üzlet. A Sony nemrég azt állította, hogy a Call of Duty olyan franchise, ami nem pótolható, nem helyettesíthető, így fontos, hogy senki ne sajátítsa ki. A Microsoft most visszavágott: azt mondja, hogy

a Sony készítsen saját nagy sikerű játéksorozatot.

A Microsoft szerint a tíz éves megállapodás, miszerint a Call of Duty megjelenik PlayStation konzolokon is, bőven elég idő a Sony számára, hogy pótolja a veszteséget, és saját online lövöldözős játékot fejlesszen, hogy felvegye a versenyt a Call of Duty-val.

A Sony korábban utalt arra, hogy ez azért nem ilyen egyszerű. Még a Call of Duty legnagyobb kihívója, a Battlefield (BF2042) is elbukott legutóbb. Mindez egyébként arra utal, hogy simán lehetséges, hogy a Microsoft ugyan most még nem, de később simán stratégiát válthat, és exkluzív címmé teszi a Call of Duty-t. Közben persze azt mondja a PlayStation tulajdonosának, hogy egyszerűen fejlesszen saját játékot.

„A Microsoft úgy véli, hogy a 10 éves időszak elegendő ahhoz, hogy a Sony, mint vezető kiadó és konzolplatform, megalkossa CoD alternatíváját” – állítja a Microsoft a felvásárlási tárgyalások közepette.

A Microsoft azt is állítja, hogy a megállapodások a következő konzolgeneráción is biztosítják a CoD megjelenését. Arról azonban nem szól a jelentés, hogy mi lesz azután, illetve hogy a 10 év leteltével a korábban elérhető CoD játékok milyen mértékben lesznek elérhetők PlayStation-ön.

„A megállapodás utolsó évében letöltött játékok az adott konzol élettartamáig játszhatók” – olvasható a közleményben, ami arra utal, hogy a játékokat telepíteni kell ahhoz, hogy azt követően is játszhatóak legyenek.

Mindenesetre ezzel a Microsoft kiteríti a kártyáit: egy évtizednyi Call of Duty-t hajlandó felajánlani, de ezen túl semmit. A kérdés persze az, hogy ez elég idő-e a Sony-nak, hogy behozza a versenyelőnyt, amit a Call of Duty exkluzivitás jelent a Microsoft számára? Na meg kérdés az is, hogy egyáltalán lehetséges-e olyan játéksorozatot behozni a PlayStation piacra, ami méltó ellenfele lehet a Call of Duty-nak?

Ezt láttad már?

 

DV

Korábbi cikkek

Itt a vége – Európa-szerte eltűnnek a boltokból a lemezes Xbox-játékok

Bódi Dániel 2024.02.01. - Nincs új a nap alatt: tovább döglődik a fizikai játékterjesztés. Tudtuk…

3 óra telt el azóta...

Tovább fejlődik az iPhone-ok egyik legrégebbi, gyári alkalmazása

2024.02.01. - Az Apple január utolsó napjaiban adta ki az iOS 17.4 bétáját. Az iOS…

5 óra telt el azóta...

Ha bírod a rettegést, ezt a 10 horrorfilmet semmiképp se hagyd ki 2024-ben

Az elmúlt években másodvirágzásnak indultak a horrorfilmek, köztük is élen a slasherekkel és a pszichológiai…

5 óra telt el azóta...

Új pálya, RANKED mód és még kard is – Ezt hozza el a Warzone Season 2

2024.02.01. - Ahogy arra számítani lehetett, a Call of Duty fejlesztői február első napján leleplezték…

5 óra telt el azóta...

Több szinten is hibás a Counter-Strike 2 füstje – Reprodukálható a bug

2024.02.01. - Nem is olyan rég kerültek ismét reflektorfénybe a Counter-Strike 2 gránátok. Január utolsó…

5 óra telt el azóta...

Hazánkba is megérkezett az AMD új gamer CPU-ja, nem csak az USA-ba

2024.02.01. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be az első, X3D végű processzorát. Ez még…

6 óra telt el azóta...