Lehet, hogy a Microsoft egy időre felajánlotta, hogy a Call of Duty-t elérhetővé teszi a Sony konzoljain, de végső soron saját magának akarja a franchise-t.

Tovább folytatódik a Microsoft és az Activision-Blizzard felvásárlásának kálváriája, miközben még mindig nem úgy néz ki, hogy lezárulhat az üzlet. A Sony nemrég azt állította, hogy a Call of Duty olyan franchise, ami nem pótolható, nem helyettesíthető, így fontos, hogy senki ne sajátítsa ki. A Microsoft most visszavágott: azt mondja, hogy

a Sony készítsen saját nagy sikerű játéksorozatot.

A Microsoft szerint a tíz éves megállapodás, miszerint a Call of Duty megjelenik PlayStation konzolokon is, bőven elég idő a Sony számára, hogy pótolja a veszteséget, és saját online lövöldözős játékot fejlesszen, hogy felvegye a versenyt a Call of Duty-val.

A Sony korábban utalt arra, hogy ez azért nem ilyen egyszerű. Még a Call of Duty legnagyobb kihívója, a Battlefield (BF2042) is elbukott legutóbb. Mindez egyébként arra utal, hogy simán lehetséges, hogy a Microsoft ugyan most még nem, de később simán stratégiát válthat, és exkluzív címmé teszi a Call of Duty-t. Közben persze azt mondja a PlayStation tulajdonosának, hogy egyszerűen fejlesszen saját játékot.

„A Microsoft úgy véli, hogy a 10 éves időszak elegendő ahhoz, hogy a Sony, mint vezető kiadó és konzolplatform, megalkossa CoD alternatíváját” – állítja a Microsoft a felvásárlási tárgyalások közepette.

A Microsoft azt is állítja, hogy a megállapodások a következő konzolgeneráción is biztosítják a CoD megjelenését. Arról azonban nem szól a jelentés, hogy mi lesz azután, illetve hogy a 10 év leteltével a korábban elérhető CoD játékok milyen mértékben lesznek elérhetők PlayStation-ön.

„A megállapodás utolsó évében letöltött játékok az adott konzol élettartamáig játszhatók” – olvasható a közleményben, ami arra utal, hogy a játékokat telepíteni kell ahhoz, hogy azt követően is játszhatóak legyenek.

Mindenesetre ezzel a Microsoft kiteríti a kártyáit: egy évtizednyi Call of Duty-t hajlandó felajánlani, de ezen túl semmit. A kérdés persze az, hogy ez elég idő-e a Sony-nak, hogy behozza a versenyelőnyt, amit a Call of Duty exkluzivitás jelent a Microsoft számára? Na meg kérdés az is, hogy egyáltalán lehetséges-e olyan játéksorozatot behozni a PlayStation piacra, ami méltó ellenfele lehet a Call of Duty-nak?

Ezt láttad már?

Ezekkel a kiegészítőkkel építheted meg az ULTIMATE PS5-ödet | Pimp my PS5

 

×