Film/TV

Ezt kapod a pénzedért – Új, nagyon király funkciókkal bővült a Netflix

A Netflix a mostani jelszómegosztásos húzásával nagyon sokaknál kihúzta a gyufát, hiszen akár olyanokat is büntethetnek vele, akik egyébként rendeltetésszerűen használják a szolgáltatást. Idővel persze finomodik majd a dolog, és azt sem lehet mondani, hogy valahol ne lenne jogos, de sokan már eleve keserű szájízzel gondolnak már a Netflix újításaira.

Pedig akadnak egészen előremutató újdonságok is. Ott van például a Netflix Gaming, ami hónapról hónapra egészen zseniális, sokszor díjnyertes játékokkal gyarapodik, de említhetnénk a távoli kijelentkezéses funkciót, amit alig két hónapra vezetett be a vállalat. Ezt a hasznos sort folytatják a héten két remek újítással, melyeket sokan meg fognak köszönni.

Az első és talán legfontosabb újdonság a Sennheiserrel közösen kifejlesztett térbeli hangzás technológia, amellyel a Netflix szerint a nappaliba költöztetik a mozit. Az új hanghatások elméletileg minden eszközzel kompatibilisek, nem kell 7.1-et beszerelni hozzá senkinek. Az új hanghatásokat már 700 cím támogatja, köztük is olyan népszerű tartalmakkal, mint a Stranger Things, a The Watcher, a Wednesday, vagy a Tőrbe Ejtve – Az üveghagyma.

Ha kíváncsi vagy az összes térbeli hangzással kompatibilis műsorra, akkor a Netflix keresőjébe csak írd be a „spatial audio”-t, majd böngéssz kedvedre.

A másik újdonság inkább egy felfrissítés, de nem kevésbé hasznosabb. A szolgáltató legmagasabb csomagjában négyről hatra emelték azoknak az eszközöknek a számát, melyekre szabadon letölthetik az előfizetők a filmeket és sorozatokat. Ez lehet Androidos vagy iOS-es tablet és telefon, vagy akár PC is, a lényeg, hogy mostantól kettővel több eszközre lehet offline-ra menteni a műsorokat.

Nagyon fontos azonban, hogy ezek az újdonságok kizárólag a Prémium konstrukcióban érhetők el, az Alap és a Standart csomagokban sajnos nem. A legdrágább pakkért Magyarországon egyébként 4490 forintot kérnek, így a fenti újdonságok fényében már valóban érdemes lehet elgondolkozni a középső, Standard-előfizetőknek, akiktől 1000 forinttal kérnek kevesebbet a szolgáltatásért.

via – Netflix

Ezt is érdemes elolvasnod:

 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Itt a vége – Európa-szerte eltűnnek a boltokból a lemezes Xbox-játékok

Bódi Dániel 2024.02.01. - Nincs új a nap alatt: tovább döglődik a fizikai játékterjesztés. Tudtuk…

3 óra telt el azóta...

Tovább fejlődik az iPhone-ok egyik legrégebbi, gyári alkalmazása

2024.02.01. - Az Apple január utolsó napjaiban adta ki az iOS 17.4 bétáját. Az iOS…

5 óra telt el azóta...

Ha bírod a rettegést, ezt a 10 horrorfilmet semmiképp se hagyd ki 2024-ben

Az elmúlt években másodvirágzásnak indultak a horrorfilmek, köztük is élen a slasherekkel és a pszichológiai…

5 óra telt el azóta...

Új pálya, RANKED mód és még kard is – Ezt hozza el a Warzone Season 2

2024.02.01. - Ahogy arra számítani lehetett, a Call of Duty fejlesztői február első napján leleplezték…

5 óra telt el azóta...

Több szinten is hibás a Counter-Strike 2 füstje – Reprodukálható a bug

2024.02.01. - Nem is olyan rég kerültek ismét reflektorfénybe a Counter-Strike 2 gránátok. Január utolsó…

5 óra telt el azóta...

Hazánkba is megérkezett az AMD új gamer CPU-ja, nem csak az USA-ba

2024.02.01. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be az első, X3D végű processzorát. Ez még…

6 óra telt el azóta...