Gaming

Erre vágytunk? – 30 percnyi gameplay-en mozog a Hogwarts Legacy

Most lenne csak igazán szükségünk egy olyan bűbájra, ami egy icipicit felgyorsítja nekünk az időt, hogy mihamarabb február 10. lehessen, és végre beléphessünk a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola óriási boltíves kapuján.

Mivel soha ezelőtt nem jelent meg még hasonló kaliberű Varázslóvilágban játszódó videojáték, a rajongók és sokan mások is óriási reményeket táplálnak az Avalanche fejlesztőinem munkájához. Sokan minden idők legjobb Harry Potter játékát látják bele, míg mások a Cyberpunk-fiaskó megismétlődésétől rettegnek. Nos, néhány szerencsésnek volt lehetősége közel 2 órát töltenie a Hogwarts Legacy egy bizonyos szegletével, amelyről nem csak véleményeket hallhatunk, hanem konkrét játékmenet felvételeket is megnézhetünk.

Ezek alapján pedig egyre egyértelműbbé válik, hogy a Hogwarts Legacy nem lesz az új Cyberpunk, sőt!

Persze, egy több mit 70 órás játékról ennyiből még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, a fejlesztők nyitottsága és prezentáló készsége azonban arról árulkodik, hogy a program valószínűleg varázslatos állapotban van. Nagyjából ezt erősítették meg azok, akik megjelenés előtt kipróbálhatták: bár akad néhány technikai probléma, ami leginkább a betöltésekkel kapcsolatos, illetve belefutottak egy-két apróbb grafikai bugba, de összességében még a szokásos első napi javítás nélkül is remekül futott a játék konzolokon (PS5).

Maga a játékmenet pedig pontosan olyan, amit a rajongók remélnek tőle. A Roxfort hatalmas és csak arra vár, hogy felfedezzük a titkait. A folyosók tele vannak megoldásra váró rejtvényekkel, a környezetet úgy járjuk be, ahogyan csak akarjuk, a karakteralkotás mély és részletes, a világ pedig tömve van élettel. Ehhez még becsatlakozik a karakter szerepjátékos fejlesztése, az élvezetes harcok, és a temérdek mellékküldetés.

A 2 órás próbaverzióban viszonylag nagy szabadságot adtak a tesztelőknek és újságíróknak, akik seprűjükön körberepülték a gyönyörű kastélyt, itt-ott leszálltak, felfedezhették az iskola néhány szintjét, és megcsinálhattak egy egészen izgalmas küldetést is, amely során még a harcrendszert is alaposan ki tudták próbálni.

Alább két igen jól sikerült bemutató videót mellékeltem: az elsőben részletesen bemutatják a játékot – a hibákkal együtt, a második pedig egy kommentár nélküli fantasztikus kalandtúra.

 

A Hogwarts Legacy tehát február 10-én jelenik meg PS5-re, Xbox Series X|S-re és PC-re, míg Xbox One-ra és PS4-re április 7-én érkezik.

Ezt is érdemes elolvasnod:

 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Ezt az ingyen játékot neked szánják, ha szereted az agyad is használni játék közben

Bódi Dániel 2024.02.01. - Az egyedi, művészi és a kifejezetten intelligens játékok kedvelői, akik nem…

3 perc telt el azóta...

Meghalt a Nokia, éljen a Nokia! Nincs több okosmobil, de a márka nem tűnik el

Gábor János 2024.02.01. - Elég egyértelmű jelzést küldött a Nokia készülékeket gyártó cég arról, hogy…

2 óra telt el azóta...

A taxisok élete nem csak játék és mese – Ilyen lesz a Taxiszimulátor

2024.02.01. - A Maxis műfajt teremtett 1989-ben, amikor piacra dobták a SimCity-t. A városi életet…

2 óra telt el azóta...

Váratlan, nagyobb frissítést kapott a Modern Warfare III – Ezek élesedtek

2024.02.01. - Azt már a Call of Duty fejlesztői is megerősítették, hogy február 7-én érkezik…

2 óra telt el azóta...

Bejelentkezhetett a Dungeons and Dragons jogokért a kínai Tencent?

2024.02.01. - A Dungeons and Dragons egy népszerű, fantasy világban játszódó, nyílt végű asztali szerepjáték.…

3 óra telt el azóta...

7 realisztikus vadászszimulátor, aminek a trófeáid között a helye

Gábor János 2024.02.01. - Bár bízom benne, hogy sosem lőttél/lőnél le egy állatot (se), a…

3 óra telt el azóta...