Film/TV

Mel Gibson tényleg megteszi: most már biztos, hogy lesz Passió 2

Annak ellenére, hogy a mozgókép történetében sokszor és sokféleképpen feldolgozták már Jézus kálváriáját, megkockáztathatjuk, hogy egyik sem lett annyira megrázó, mint a 2004-es Passió. Mel Gibson filmje – minden erénye ellenére – sokat támadott mozi lett, hiszen azzal a végletekig nyers brutalitással ábrázolja a megváltó szenvedéseit, ahogy a Biblia szerint történt, ráadásul először merték meglépni azt is, hogy eredeti, vagyis arámi, latin és óhéber nyelven készüljön el. Úgy tűnik, hogy ennyi ingerre nem volt felkészülve a közvélemény, ám a filmre záporozó konzervatív átkok jót tettek a nézettségnek:

a 30 milliós előállítási költségekre 612 millió dolláros bevétel jutott, ami óriási eredmény egy 18+-os, horror kategóriába sorolt mozitól.

Forrás: Icon Productions

A színészek (Jim Cavaziel, mint Krisztus, Maia Morgenstern, mint Mária és például Monica Belucci, mint Mária Magdolna) végig csodásak, a látványvilág fojtogatóan valósághű, a kínzás viszont már-már perverz módon részletgazdag. Csak éppen nem nagyon lehet vitatni a szöveghűségét, szóval az embernek még ennyi év után is kettős érzései vannak, ha visszagondol, hogy mennyire megrángatták az alkotókat.

Mindezzel együtt, van még mit elmesélni, és az eredeti stábból többen el is vállalták, hogy megteszik.

A nemrég frissült IMDb-adatlap szerint az első film huszadik évfordulójára időzítve, 2024-ben érkezhet a mozikba a Passió: Feltámadás, amiben Jim Cavaziel és Maia Morgenstern mellett várhatóan visszatér az anno Jánost alakító Christo Jivkov, valamint Péter apostol szerepében Francesco De Vito. A rendezői székben persze újra a filmet jó ideje tervező Mel Gibson foglal majd helyet, és a forgatókönyv egyik szerzője is ő lesz, míg a másik az Oscar-jelölt Randall Wallace, akivel A rettenthetetlen és a Katonák voltunk forgatásán is együtt dolgozott.

 

Amíg a Passió a megváltó életének utolsó 12 óráját, addig a Passió: Feltámadás a kereszthalál és a halálból visszatérés közötti három nap eseményeit dolgozza fel, de nem akárhogy. Gibson masszív teológiai élménynek nevezte és elárulta, hogy nem csak földi események megjelenítésére készül, hanem arra is, hogy bemutassa mi történt a kereszthalál után a mennyben és a pokolban. Caviezel korábban azt nyilatkozta, hogy ez lesz minden idők legnagyobb filmje és sokkolni fogja közönséget. Jövőre meglátjuk.

Addig idén még ez is jön ám:

 

Gábor János

Korábbi cikkek

Tovább fejlődik az iPhone-ok egyik legrégebbi, gyári alkalmazása

2024.02.01. - Az Apple január utolsó napjaiban adta ki az iOS 17.4 bétáját. Az iOS…

8 perc telt el azóta...

Ha bírod a rettegést, ezt a 10 horrorfilmet semmiképp se hagyd ki 2024-ben

Az elmúlt években másodvirágzásnak indultak a horrorfilmek, köztük is élen a slasherekkel és a pszichológiai…

13 perc telt el azóta...

Új pálya, RANKED mód és még kard is – Ezt hozza el a Warzone Season 2

2024.02.01. - Ahogy arra számítani lehetett, a Call of Duty fejlesztői február első napján leleplezték…

22 perc telt el azóta...

Több szinten is hibás a Counter-Strike 2 füstje – Reprodukálható a bug

2024.02.01. - Nem is olyan rég kerültek ismét reflektorfénybe a Counter-Strike 2 gránátok. Január utolsó…

23 perc telt el azóta...

Hazánkba is megérkezett az AMD új gamer CPU-ja, nem csak az USA-ba

2024.02.01. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be az első, X3D végű processzorát. Ez még…

38 perc telt el azóta...

Visszatért a Warzone egyik legjobb fegyvere – Ez a kiegészítő a titok

2024.02.01. - Február 7-én elstartolt a Warzone és Modern Warfare III újabb közös szezonja. A…

53 perc telt el azóta...