Gaming

Potato PC-d van? – A Plague Tale: Requiem azon is maxon, RTX-el fog futni

Már csak néhány napra vagyunk az év egyik legvártabb játékának, a Plague Tale: Requiem megjelenésétől, ami egészen brutális, vérfagyasztó, de roppant izgalmas és gyönyörű módon fűzi tovább Amicia és Hugo középkori történetét.

Ha hihetünk a fejlesztőknek, akkor a Requiem megannyi aspektusában lesz szintlépés a meglepő sikereket elért 2019-es első részhez képest, amihez már jóval erősebb vas szükségeltetik. Ez azt jelenti, hogy a ragály-sztori csak az Xbox Series és PS5 konzolokon folytatódik, míg PC-n is jelentősen megnövekszik a követelmény. Ez utóbbiról hivatalosan még nem tudunk semmit, és bár valószínűleg a minimum nem az RTX 3080 Ti lesz, de sokaknál biztosan nem fog maximális beállításokon futni, magas képkockaszám és ray tracing mellett.

Ezért is üdvözülendő az Asobo és a Focus Home döntése, miszerint a Plague Tale: Requiem a magjelenése napjától, azaz október 18-tól elérhető és játszható lesz az NVIDIA streaming szolgáltatásán, a GeForce Now-on keresztül. Ez pedig azt jelenti, hogy akinek potato PC-je van, az is a lehető legmagasabb beállításokon aktív ray tracing-effektekkel rakhat rendet a patkányok között.

A GeForce Now egyébként nem kerül sokkal többe, mint a Game Pass, ugyanakkor nagy különbség közöttük, hogy előbbivel tulajdonképpen csak egy távoli gamer gépet bérlünk. Azaz a GeForce Now esetében a játékokat a választott – és támogatott – platformokon külön meg kell vásárolni.

A Now három konstrukciót kínál:

  • van az ingyenes csomag, de ebben csak alapfunkciókat érünk el, a játékot pedig 1 órában korlátozzák,
  • van a Priority, vagyis az alapcsomag, ami havi 10€-ért prémium RTX righez enged hozzáférni, nincsen sorban állás, de a felbontást 1080p-ben, az FPS-t 60 képkockában, a játékidőt pedig 6 órában limitálják,
  • illetve van az RTX 3080 csomag, ami nyilván az NVIDIA egyik csúcskártyájával felvértezett géphez enged, amin 4K felbontásban, 120 FPS-sel, 8 órán keresztül élvezetünk, havi 20€-ért.

De mint említettem, a havidíjon felül külön meg kell vásárolni a játékokat is, melyek ugyan alkalmi vételek, sajnos nem maradnak örökké a szolgáltatásban. A támogatott játékok listája ugyanis hasonlóképp változhat, mint a Game Pass kínálata, ami ugyan nem túl szimpatikus, de nem is annyira gyors folyamat, hogy sokakat zavarjon. A megvásárolt játékok persze ettől függetlenül a miénk marad ott, ahol fizettünk érte.

Szerencsére viszont egyre többen döntenek a Now-os megjelenés mellett, a Plague Tale-en kívül például 25 másik alkotás érkezik a streaming szolgáltatásba, mint például a Scorn, a Warhammer 40,000: Shootas, a Blood & Teef, a Victoria 3, a LEGO Bricktales, a PC Building Simulator 2, az Asterigos: Curse of the Stars és a Faith: An Unholy Trinity.

Ezt is olvasd el:

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Szivárgás: Készülhet a nextgen hordozható PlayStation konzol

2024.02.02. - Előre szeretném leszögezni, hogy a következő információk egy olyan szivárgásból származnak, melynek a…

30 perc telt el azóta...

Ingyen kipróbálhatod 2024 legígéretesebb magyar fejlesztésű játékát

Bódi Dániel 2024.02.02. - Alig több mint három évvel ezelőtt megtört a hosszú ideje vastagon…

46 perc telt el azóta...

Brad Pittel készül Quentin Tarantino utolsó filmje – ezt tudjuk eddig

Gábor János 2024.02.02. - A filmes hírek egyik atombombáját a Deadline dobta le, aztán az…

2 óra telt el azóta...

Nem működnek a dolgok Windows 10-en? Nem nálad van a hiba

2024.02.02. - Tudom, hogy még mindig nagyon sokan használnak Windows 10-et, de a Microsoft a…

3 óra telt el azóta...

Erotikus 18+ animehorror lesz az Epic Games következő ajándéka

Gábor János 2024.02.02. - Végre ismét két ajándékot vág hozzád az Epic Games Store. A…

4 óra telt el azóta...

Itt a vége – Európa-szerte eltűnnek a boltokból a lemezes Xbox-játékok

Bódi Dániel 2024.02.01. - Nincs új a nap alatt: tovább döglődik a fizikai játékterjesztés. Tudtuk…

16 óra telt el azóta...