Ha attól félsz, hogy nem fog elindulni, vagy nem az elvárásaidnak megfelelően fog futni az új Plague Tale, akkor van egy nagyon jó hírünk.

Már csak néhány napra vagyunk az év egyik legvártabb játékának, a Plague Tale: Requiem megjelenésétől, ami egészen brutális, vérfagyasztó, de roppant izgalmas és gyönyörű módon fűzi tovább Amicia és Hugo középkori történetét.

Ha hihetünk a fejlesztőknek, akkor a Requiem megannyi aspektusában lesz szintlépés a meglepő sikereket elért 2019-es első részhez képest, amihez már jóval erősebb vas szükségeltetik. Ez azt jelenti, hogy a ragály-sztori csak az Xbox Series és PS5 konzolokon folytatódik, míg PC-n is jelentősen megnövekszik a követelmény. Ez utóbbiról hivatalosan még nem tudunk semmit, és bár valószínűleg a minimum nem az RTX 3080 Ti lesz, de sokaknál biztosan nem fog maximális beállításokon futni, magas képkockaszám és ray tracing mellett.

Ezért is üdvözülendő az Asobo és a Focus Home döntése, miszerint a Plague Tale: Requiem a magjelenése napjától, azaz október 18-tól elérhető és játszható lesz az NVIDIA streaming szolgáltatásán, a GeForce Now-on keresztül. Ez pedig azt jelenti, hogy akinek potato PC-je van, az is a lehető legmagasabb beállításokon aktív ray tracing-effektekkel rakhat rendet a patkányok között.

A GeForce Now egyébként nem kerül sokkal többe, mint a Game Pass, ugyanakkor nagy különbség közöttük, hogy előbbivel tulajdonképpen csak egy távoli gamer gépet bérlünk. Azaz a GeForce Now esetében a játékokat a választott – és támogatott – platformokon külön meg kell vásárolni.

A Now három konstrukciót kínál:

  • van az ingyenes csomag, de ebben csak alapfunkciókat érünk el, a játékot pedig 1 órában korlátozzák,
  • van a Priority, vagyis az alapcsomag, ami havi 10€-ért prémium RTX righez enged hozzáférni, nincsen sorban állás, de a felbontást 1080p-ben, az FPS-t 60 képkockában, a játékidőt pedig 6 órában limitálják,
  • illetve van az RTX 3080 csomag, ami nyilván az NVIDIA egyik csúcskártyájával felvértezett géphez enged, amin 4K felbontásban, 120 FPS-sel, 8 órán keresztül élvezetünk, havi 20€-ért.

De mint említettem, a havidíjon felül külön meg kell vásárolni a játékokat is, melyek ugyan alkalmi vételek, sajnos nem maradnak örökké a szolgáltatásban. A támogatott játékok listája ugyanis hasonlóképp változhat, mint a Game Pass kínálata, ami ugyan nem túl szimpatikus, de nem is annyira gyors folyamat, hogy sokakat zavarjon. A megvásárolt játékok persze ettől függetlenül a miénk marad ott, ahol fizettünk érte.

Szerencsére viszont egyre többen döntenek a Now-os megjelenés mellett, a Plague Tale-en kívül például 25 másik alkotás érkezik a streaming szolgáltatásba, mint például a Scorn, a Warhammer 40,000: Shootas, a Blood & Teef, a Victoria 3, a LEGO Bricktales, a PC Building Simulator 2, az Asterigos: Curse of the Stars és a Faith: An Unholy Trinity.

Ezt is olvasd el:

Így néznének ki egy horrorfilmben a Pokémonok egy MAGYAR művész szerint

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×