Film/TV

Ismered a Netflix titkos kódjait? – Így találhatod meg a kedvenc műfajod legjobb alkotásait

A Netflix ajánló algoritmusa alapvetően egy remek dolog, hiszen az általunk megnézett és értékelt filmekhez, sorozatokhoz hasonló tartalmakkal akar minket megörvendeztetni. Az elején még hasznát is vehetjük, ám ha régi motorosok vagyunk, akkor bizony elegünk lehet az adott műfajokból, kategóriából. Ha bennünket például az akcióvígjátékok érdekelnek, akkor egy idő nagy eséllyel már láttuk az említésére méltó műveket és kicsit kiszakadnánk a megszokott kerékvágásból.

Ilyenkor jöhetne jól a beépített kereső és az a néhány kategória amit a Netflix felkínál számunkra, ám hosszú perceket is eltölthetünk ezekkel anélkül, hogy nekünk tetsző filmre vagy sorozatra bukkannánk. Szerencsére az élelmes felhasználók kiszúrták, hogy a szolgáltató egy kódrendszer segítségével rendszerezi az alkotásokat és ezen számsorok sokkal bővebb szűrési lehetőséget biztosíthatnak a nézők számára.

Nézzük is meg ezeket a titkos Netflix kódokat!

Mik azok a Netflix kódok?

Ahogy fentebb is említettük, ezek olyan számsorok melyek egy-egy kategóriához tartoznak. Sokkal részletesebbek, mint a Netflix felületén megjelenő lehetőségek, egy adott filmkategóriát is sok-sok alkategóriára bontanak fel. Segítségével olyan tartalmakat is megtalálhatunk, melyet az algoritmus fel sem dobna az elkövetkezendő időszakban, hiszen úgy hiszi, hogy azok nem tetszenének nekünk.

Ezek a kódok a „http://www.netflix.com/browse/genre/” URL után jelennek meg, szerencsére egy ideje már az alkalmazások is támogatják ezeket, így nem csak weben működnek. Léteznek olyan kódok, melyek régióspecifikusak, így néhány esetben a magyar fiókunkkal üres oldalon találhatjuk magunkat.

A kódok

Több forrást is találhatunk a kódokhoz, ám kétségtelen, hogy a legjobb és leggyorsabban frissülő lehetőség a fenti képeken is látható Netflix-Codes.com lehet. A baloldali sávban az egyes kategóriákat, míg jobb oldalon már a kóddal felvértezett alkategóriákat érhetjük el. Jól látható, hogy csak a karácsonyi szekción belül 13 részre bonthatjuk a Netflixes felhozatalt, különválogatva a brit, kanadai vagy épp európai filmeket, de akár életkorra vagy épp évszámokra is szűkíthetünk.

Hogyan használjuk ezeket a kódokat?

A Chrome (vagy épp a kiegészítőkkel kompatibilis Edge, Opera, Vivaldi, Brave stb.) felhasználók előnyből indulnak, hiszen számukra elérhető a Better Browse for Netflix addon. Feltelepítésével beépül a Netflix weboldalába és már a részletesebb keresési felületet láthatjuk, nem kell állandóan visszajárnunk a kódos weboldalra.

Az „alap” használat sem sokkal nehezebb:

  • 1. Keressük fel a netflix-codes.com oldalát a böngészőnkben telefonon vagy PC-n.
  • 2. Válasszuk ki a főkategóriát és az alkategóriát, ami nekünk szimpatikus.
  • 3. Kattintsunk az alkategória melletti számsorra.
  • 4. Amennyiben nincs feltelepítve készülékünkre a Netflix dedikált alkalmazása, akkor a kiválasztott kategória Netflix böngészős oldala nyílik meg. Ha rendelkezünk applikációkkal, akkor pedig értelemszerűen az alkalmazás fog felugrani.
  • 5. Ezután már a konkrét alkotást kell kiválasztanunk, indulhat is a filmezés, sorozatozás.

A legfontosabb kódokat a filmsor.hu csapata is kimásolta, ám a netflix-codes.com dinamikusan frissül, így mindenképp érdemes használni azt is.

Jól látható, hogy semmi nehéz nincs a fenti műveletekben, ám a kódok használatával új lehetőségek nyílnak meg a népszerű streaming platformon. Ahogy korábban már említettük, magyar régiójú és nyelvű profilon nem minden kód működik, ám a nagy részüket itthonról is bátran használhatjuk.

Jó felfedezést kívánunk!

Arpi

Korábbi cikkek

Ilyen beteg ultrarealisztikus ÁLLATKERTI horrjátékot még sosem láttunk

Bódi Dániel 2024.02.02. - Bár magyar fordításban sosem jelent meg John W. Campbell Jr. 'Who…

29 perc telt el azóta...

Ez jól kezdődik: baj van a Galaxy S24 kijelzőjével – a Samsung is elismerte

Gábor János 2024.02.02. - Elég hamar kiderült egy zavaró, de nem megoldhatatlan probléma a Samsung…

2 óra telt el azóta...

A TOTY Messi-fiaskóval kinyírta az FC 24-et az EA Sports

2024.02.02. - Tavaly azt hittük, hogy a Hero csomagnál nem fog már nagyobbat hibázni az…

2 óra telt el azóta...

Brutális lesz a Netflix éve: Ez a 93 (!!!) sorozat már biztosan érkezik idén

A Netflix 2024-ben sem lazsál: legalább 93 olyan okot ad rá, miért érdemes előfizetni a…

2 óra telt el azóta...

Season 2-től teljes squadokat is megéri majd legyőzni Warzone-ban

2024.02.02. - A Warzone fejlesztői időről időre új dolgokkal, mechanikákkal dobják fel a meccseket. A…

3 óra telt el azóta...

Ha ezt bevezeti a TikTok, mindenki reklámszereplő lesz a platformon

2024.02.02. - Nagyon meg lennék lepve, ha 2024-ben még magyaráznom kellene, mi is az a…

3 óra telt el azóta...