Gaming

A Netflix-előfizetők júliusban 5 remek játékot kapnak teljesen ingyen

A Netflix még tavaly durrantotta be a videojátékos részlegét, amivel leginkább a hasonlóan felépített Apple Arcade játékszolgáltatásnak állítanak konkurenciát.

A Netflix Gaming kínálata ugyan még nem annyira terjedelmes, mint az almás vállalaté, de hónapról hónapra egészen szépen bővülnek, ami már csak azért is egy nagyszerű dolog, mert a játékokat nem egy külön csomag részeként, hanem a filmeken és sorozatokon túl minden egyes Netflix-előfizetőnek ingyen adják.

Persze nem mindenki tetszését nyerik el ezek a játékok, hiszen jellemzően mobilos címekről van szó, ugyanakkor ha nyitottak vagyunk, akkor biztosan találunk olyat, amivel szívesen múlatjuk az időt egy-egy utazás, vagy metró- buszmegálló között. A Netflixes játékkínálat pedig júliusban is tovább gyarapodik, ezúttal pedig közel féltucatnyi remek alkotásra próbálhatnak rá mindenféle reklám, mikrotranzakció és plusz fizetés nélkül szolgáltatásra előfizetők.

Immortality

A nagy sikerű Her Story és a Telling Lies alkotójának legújabb játéka, ami inkább egy interaktív film, mintsem egy hagyományos értelembe vett videojáték. A történet szerint egy eltűnt színésznő, Marissa Marcel után kell nyomoznunk, az őt övezte rejtély megoldásához pedig három soha meg nem jelent filmje a kulcs.

Wild Things: Animal Adventures

Ez leginkább a Candy Crush játékosok számára lesz érdekes, mivel ugyanarra a puzzle koncepción alapszik, mint a cukros móka. Annyi a különbség, hogy itt a párosításokkal cuki állatokat gyűjtögethetünk.

Mahjong Solitaire

Sokat ehhez a játékhoz talán nem kell fűzni, hiszen egy tipikus mahjong-típusú puzzle – ami egyébként tényleg képes akár órákra a képernyő elé szögezni. Külön érdekesség, hogy a lapkák kialakítása és a háttér is testre szabható, és nyilván a Netflix jelenlegi legnépszerűbb sorozata, a Stranger Things is kapott egy egyedi témát.

Before Your Eyes

Ez a játék talán az eddigi legjobb, amivel Netflix-előfizetőként elérhetünk. A Before Your Eyes idén nyerte el az egyik legrangosabbnak járó BAFTA-díjat, amit a történetmesélése és az egészen elképesztő, innovatív irányítása miatt kapott.

A játék során egy Benjamin Bryn nevű alakot, de inkább szellemet alakítunk, hősünk ugyanis szerencsétlen módon elhalálozott. A holtakat a túlvilágra átsegítő Révész azonban „beszélgetésbe” elegyedik vele, de mivel a szellemek a játék világában nem képesek szavakkal vagy mozdulatokkal kommunikálni, csak pislogva vagyunk képesek valamifajta interakciót elérni. Így kell hát elmesélnünk Benjamin életét, egészen a gyerekkorától a haláláig.

És tulajdonképpen ez a Before Your Eyes lényege is: a játékot a játékos a pislogásával képes irányítani, csak így tudunk tovább haladni. Ez elsőre furcsán hangozhat, a gyakorlatban viszont egészen zseniálisan működik, amihez persze szükség lesz a telefon kamerájára is. A játékos pislogására pedig a játékban is megváltozik valami.

Into the Breach

A júliusi hónap Netflixes játékfelhozatalának másik nagyágyúja, a PC-n és Nintendo Switchen korábban már bizonyított Into the Breach. Ez egy körökre osztott, rougelike-elemekkel megfűszerezett stratégia, amit pluszban vegyít egy kis puzzle-el.

A játék a fő célja, hogy megvédd az építményeket a Vek nevű szörnyektől, amelyet előre meghatározott körök alatt kell sikeresen teljesíteni. A csavar az, hogy amikor rád kerül a sor, pontosan látod, hogy a szörnyek mit fognak tenni a következő lépésükkor, ami az Into The Breach-et puzzle játékká teszi, míg a procedurálisan generált pályák miatt cserébe még megunhatatlan is.

Üröm az örömben, hogy az Ito the Breach-en kívül napra pontos megjelenési dátumot nem ismerünk. A stratégia július 19-én kerül be a Netflix Gamingbe, a többi pedig valamikor a hónap folyamán kerül hozzáadásra. Érdemes tehát figyelni az alkalmazás játékos részét, hiszen mindegyiket teljesen ingyen kapják a Netflix-előfizetők.

 

 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Ez jól kezdődik: baj van a Galaxy S24 kijelzőjével – a Samsung is elismerte

Gábor János 2024.02.02. - Elég hamar kiderült egy zavaró, de nem megoldhatatlan probléma a Samsung…

55 perc telt el azóta...

A TOTY Messi-fiaskóval kinyírta az FC 24-et az EA Sports

2024.02.02. - Tavaly azt hittük, hogy a Hero csomagnál nem fog már nagyobbat hibázni az…

55 perc telt el azóta...

Brutális lesz a Netflix éve: Ez a 93 (!!!) sorozat már biztosan érkezik idén

A Netflix 2024-ben sem lazsál: legalább 93 olyan okot ad rá, miért érdemes előfizetni a…

55 perc telt el azóta...

Season 2-től teljes squadokat is megéri majd legyőzni Warzone-ban

2024.02.02. - A Warzone fejlesztői időről időre új dolgokkal, mechanikákkal dobják fel a meccseket. A…

1 óra telt el azóta...

Ha ezt bevezeti a TikTok, mindenki reklámszereplő lesz a platformon

2024.02.02. - Nagyon meg lennék lepve, ha 2024-ben még magyaráznom kellene, mi is az a…

2 óra telt el azóta...

Valentin-nap előtt: 7 randiszimulátor, ami tényleg segít csajozni

Gábor János 2024.02.02. - Nem leszel tőlük rögtön a Végzet Asszonya, vagy a Nők Bálványa,…

2 óra telt el azóta...