Call of Duty

Vigyázat, az ajtók záródnak! – Így működik a Warzone föld alatti közlekedése

Szerda este megérkezett a régóta várt Reloaded frissítés a Warzone – Vanguard harmadik közös szezonjához. A fejlesztők ezúttal sem fogták vissza magukat, több újdonság mellett rengeteg fegyverhez is hozzányúltak, így ismét jelentősen átalakulhat a játék metája az elkövetkezendő pár hétben. Minden kategóriát érintettek, így sem a Sniper, sem az SMG kedvelők nem úszták meg a dolgot.

 

A leglátványosabb újdonság a friss tárgyakon kívül a Caldera szigete alatt meghúzódó, a fejlesztők által csak Underground Transit Systemnek elnevezett utazási forma lehet. Gyakorlatilag a bányákban használatos csilléket használhatjuk gyorsabb közlekedésre, de szerencsére a programozók arról is gondoskodtak, hogy ne unjuk el magunkat a teljes utazás alatt.

Nézzük is, hogy pontosan hogyan működik ez az új rendszer!

14 állomás

A Raven Software munkatársai összesen 14 állomással ruházták fel Caldera helyszíneit, melyek közül néhány ismerős is lehet a játékosoknak, hiszen a Season 2 Nebula bunkerei adnak otthon az új utazási forma hét állomásának. A maradékot is könnyen felismerjük, azok is szintén egy-egy föld alatti helyszínre vezetnek le minket egy létra segítségével. Mind a 14 állomást megtaláljuk a térképen is, ezüst színű „Vault” ajtó ikon hívja fel a figyelmünket az újdonságokra. A 14 helyszínen ládákat és némi lootot is találhatunk, de az előttünk lezajlott tűzpárbajokból ott maradt morzsákat is felcsipegethetjük.

A legtöbb állomás csak egy irányban működik, a fenti térképen tökéletesen láthatjuk a nyilak helyzetéből, hogy milyen úton-módon juthatunk el az általunk kívánt célhelyhez. Néhány helyszín (Sub Pen, Field, Airfield, Mines, és a Docks) azonban több opciót is felkínál nekünk, némi szabad kezet adva a rotálásunk irányát illetően. Az állomások kódnevét (C6, F7 stb.) felfestették a fejlesztők a nyitódó vault ajtók mellé, így nem téveszthetjük el az irányt sem. Az alábbi POI- területén érdemes keresnünk az állomásokat:

  • Arsenal
  • Docks
  • Runway
  • Ruins
  • Mines
  • Peak
  • Beachhead
  • Lagoon
  • Airfield
  • Fields
  • Sub Pen
  • Power Plant
  • Capital
  • Resort

Az is hamar kiderült a fejlesztői blogbejegyzésből, hogy az utazás teljes időtartama nem kerül lerenderelésre, egy pár másodperces videó után gyakorlatilag a felhasználók átteleportálódnak egyik helyszínről a másikra. Ennek köszönhetően nem kell félnünk attól, hogy megtörne a meccs lendülete a folyamatos, lassú utazások bevezetésével.

Nem veszélytelen

A felhasználók jelentős részének a patch notes olvasása után egyből beugrott, hogy tökéletes camp helyszínek lehetnek az egyes állomások, szinte szó szerint tálcán érkezik a türelmes játékosok számára a finom loot. A Raven Software mérnökei sem ma kezdték, ezért előre gondoskodtak az ilyen jellegű helyzetek megfelelő kezeléséről.

Ha zöld, akkor nincs félnivalónk

A játékosokat többféle fény- és hangjelzés is segíti abban, hogy megfelelő módon megítélhessék, mennyire biztonságos az általuk kiválasztott célállomás. Ha zöld fényt lát a játékosok, akkor nagy eséllyel nincs félnivalójuk, nyugodtan elindulhat a föld alatti utazás. Amennyiben nem találkoznak ezzel a zöld jelzéssel, akkor kezdhetnek gyanakodni, ha pedig még gázt is látnak a szellőzőnyílásokban, akkor bizony az az útvonal már lezárásra került a kör szűkülése miatt.

Mit szóltok az újdonsághoz?

Arpi

Korábbi cikkek

Tovább fejlődik az iPhone-ok egyik legrégebbi, gyári alkalmazása

2024.02.01. - Az Apple január utolsó napjaiban adta ki az iOS 17.4 bétáját. Az iOS…

15 perc telt el azóta...

Ha bírod a rettegést, ezt a 10 horrorfilmet semmiképp se hagyd ki 2024-ben

Az elmúlt években másodvirágzásnak indultak a horrorfilmek, köztük is élen a slasherekkel és a pszichológiai…

20 perc telt el azóta...

Új pálya, RANKED mód és még kard is – Ezt hozza el a Warzone Season 2

2024.02.01. - Ahogy arra számítani lehetett, a Call of Duty fejlesztői február első napján leleplezték…

30 perc telt el azóta...

Több szinten is hibás a Counter-Strike 2 füstje – Reprodukálható a bug

2024.02.01. - Nem is olyan rég kerültek ismét reflektorfénybe a Counter-Strike 2 gránátok. Január utolsó…

30 perc telt el azóta...

Hazánkba is megérkezett az AMD új gamer CPU-ja, nem csak az USA-ba

2024.02.01. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be az első, X3D végű processzorát. Ez még…

45 perc telt el azóta...

Visszatért a Warzone egyik legjobb fegyvere – Ez a kiegészítő a titok

2024.02.01. - Február 7-én elstartolt a Warzone és Modern Warfare III újabb közös szezonja. A…

1 óra telt el azóta...