R6S

Íme minden részlet – Ezért érdemes játszani az Emerald Plains pályán

Bámennyire is furcsa, majd három évet kellett várni arra, hogy a Rainbow Six: Siege-ben új pályát kapjunk. Végre azonban megérkezett az Emerald Plains, amiről tudom, megoszlanak a vélemények. Valaki csalódott vele kapcsolatban, mások pedig imádják, hogy végre új terep van, még ha egyelőre nehéz is kiismerni. Az ír kastély két gigantikus emeletből áll, amelyek mindegyike saját elrendezéssel és jellemzőkkel rendelkezik. Mint minden új Rainbow Six Siege pálya esetében, a játékosoknak

most időt kell szánni arra, hogy megtanulják a pályát.

Az Emerald Plains megjelenésével tehát a játékosok sok-sok lehetőséget kaptak arra, hogy még több órát rakjanak a játékba. Még azoknak is érdemes visszatérni, akik már lemondtak a címről. Ellentétben azzal, hogy az új operátorokat és kütyüiket néhány óra alatt kiismerjük, itt az új pályán bőven van mit tesztelgetni, megismerni, és friss, új stratégiákat építeni. Én például eddigi tapasztalataim alapján úgy érzem, a pálya egyelőre a támadóknak kedvez, pedig nem erre számítatottam.

A régi és az új játékosok is újdonságra lelnek az új pályán.

Emerald Plains  – sok egyediség

Miért? Mert a Ubisoft tanult azokból a hibákból, melyeket korábban elkövettek a pályatervezéskor és átdolgozáskor. Ez azt jelenti, hogy az Emerald Plains igen komoly tervezésen ment keresztül, hogy igazi élményeket adjon a játékosoknak. A pálya persze más  pályákról is átvett elemeket, mint például Villa vagy Kafe, mégis teljesen egyedi tudott maradni.

Az Emerald Plains például több oldalsó lépcsővel rendelkezik, melyek annyira központi helyen vannak, hogy összekötik a két szintet, jobban mint valaha. Az Emerald Plains minden helyisége, a szobáktól a lépcsőkig, könnyen megjegyezhető.

Bevallom, először én sem tudtam, hogy mi merre van, és mi is történik, de elég 4-5 meccs, hogy szép lassan kiismerjem a pontokat és lássam, hol érdemes támadni, vagy éppen mely részeket érdemes védeni a legjobban.

A különböző színt kapott lépcsők segítenek megkülönböztetni, hogy a pálya melyik részén is vagyunk. Hasonlóképpen a Statue Room és a Ceramics Gallery a tárgyak miatt jól felismerhető. Ez segít abban, hogy jól kiismerjük a pályát, arról nem is beszélve, hogy középen jól átlátható, miközben a külső szobáknak és folyosóknak köszönhetően folyamatosan körbejárható. Aki szeret roamolni vagy meglepni az ellenfeleket, itt könnyen megteheti. Akár védőként, akár támadóként játszunk vigyázni kell, mert könnyen bárki a hátunk mögé tud jutni. Ebből a szempontból félelmetes a pálya, de ettől olyan érdekes is.

A pálya tehát egyszerű, de itt egy kis segítség

Más Rainbow Six Siege pályákkal ellentétben az Emerald Plains meglehetősen könnyen megtanulható. A térképnek csak két emelete van, egymáshoz kapcsolódó szobákkal, így a körbejárható és a szögek is jól kiismerhetők. Ami fontos lehet, az az, hogy megtanuljuk, melyek az átlőhető falak, és azokat hogyan lehet jól kihasználni.

Mivel hosszú idő után ez a Rainbow Six Siege első új pályája, eltarthat egy ideig, amíg a Ubisoft úgy dönt, hogy átdolgozza. A pályát most Rankeden, Unrankeden, Quick Match módban, Team Deathmatchben és Terrorist Huntban is lehet lejátszani.

Neked hogy tetszik?

 

DV

Korábbi cikkek

Meghalt a Nokia, éljen a Nokia! Nincs több okosmobil, de a márka nem tűnik el

Gábor János 2024.02.01. - Elég egyértelmű jelzést küldött a Nokia készülékeket gyártó cég arról, hogy…

50 perc telt el azóta...

A taxisok élete nem csak játék és mese – Ilyen lesz a Taxiszimulátor

2024.02.01. - A Maxis műfajt teremtett 1989-ben, amikor piacra dobták a SimCity-t. A városi életet…

54 perc telt el azóta...

Váratlan, nagyobb frissítést kapott a Modern Warfare III – Ezek élesedtek

2024.02.01. - Azt már a Call of Duty fejlesztői is megerősítették, hogy február 7-én érkezik…

1 óra telt el azóta...

Bejelentkezhetett a Dungeons and Dragons jogokért a kínai Tencent?

2024.02.01. - A Dungeons and Dragons egy népszerű, fantasy világban játszódó, nyílt végű asztali szerepjáték.…

2 óra telt el azóta...

7 realisztikus vadászszimulátor, aminek a trófeáid között a helye

Gábor János 2024.02.01. - Bár bízom benne, hogy sosem lőttél/lőnél le egy állatot (se), a…

2 óra telt el azóta...

Olyan menő Xbox kontrollereket mutattak be, hogy rögtön a tárcádhoz nyúlsz

2024.02.01. - Megmondom őszintén, annyire nem vagyok nagy rajongója az Xbox kontrollerek kialakításának, de el…

3 óra telt el azóta...