EA Sports FC

Hoppá! – Ingyenes streaming-szolgáltatást indított a FIFA!

A FIFA, azaz a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség nemrégiben bejelentette, hogy ingyenes (de nem reklámmentes) streaming-szolgáltatást indít FIFA+ néven.

Forrás: FlatpanelsHD

A FIFA+ -on belül élőben közvetítik a férfi és a női meccseket, de ugyanúgy megtalálhatóak lesznek saját gyártású sorozatok, illetve dokumentumfilmek. A tartalmat tovább színesítik a régebbi világbajnokságok mérkőzéseinek archívuma, valamint különféle hírek, statisztikák, és a Fantasy League is.

Mivel senki sem szeretne lemaradni a legfrissebb mérkőzésekről, így a legvonzóbb szegmens jelenleg az élő közvetítés. A FIFA ígérete szerint, évente nagyjából 40 ezer mérkőzést lesz majd nyomon követhető. Az indulást követően körülbelül 1400 élő közvetítéssel találkozhatnak majd az előfizetők havonta, amit később havi 4000-re bővít majd a szolgáltató. A dokumentumfilmekkel kapcsolatban is érkeztek információk: első körben Ronaldinho-ról, Dani Alves-ről, valamint Lucy Bronze-ról készült dokumentumfilmeket lehet majd elérni.

Forrás: Goal

Mint ahogy említettük, a szolgáltatás induláskor ingyenes lesz, viszont nem lesz reklámmentes. Így a felhasználók a top bajnokságok mérkőzéseivel nem találkozhatnak, viszont az olyan kisebb bajnokságok, mint a lengyel, vagy a dán, elérhetőek lesznek. Ennek oka lényegében a pénzhiány: a FIFA nem rendelkezik annyi pénzzel, hogy a pl. Angliában, Spanyolországban, vagy Németországban lévő már lekötött közvetítési jogokat megvásárolják. Hasonló a helyzet a 2022-es katari VB-vel, ugyanis annak a jogai is szintén korábban már értékesítésre kerültek.

Forrás: Khusoko

Sajnos ezek a közvetítési hiányosságok elégedetlenséget szülnek: egyrészt a szurkolóknak nem igazán van lehetőségük, hogy kövessék kedvenceik minden meccsét, másrészt a klubok zsebéből is sokat vesz ki ez a helyzet. Emiatt például a Premier League már azt fontolgatja, hogy saját streaming-szolgáltatást indít, a klubok pedig közvetlenül kapják meg az előfizetők által költött összeget. A FIFA+ -ról egyelőre további információ nincs, minden egyéb már a jövő zenéje.

Ti kipróbáljátok?

 

Forrás: HVG

Kiemelt kép: VELOBROOKLYN

 

Ezt olvastad már?

LEETeszteltük

Korábbi cikkek

Évek óta kért fejlesztést hozhat majd el az Apple iPhone 17

2024.03.03. - Nem titok, hogy az Apple meglehetősen lassan adaptál olyan funkciókat, melyeket androidos fronton…

12 perc telt el azóta...

Ez a Modern Warfare II SMG sosem volt még ilyen jó Warzone-ban

2024.03.03. - A Modern Warfare III integráció teljesen átrendezte a Warzone klienst, ahogy bizony a…

42 perc telt el azóta...

Tényleg rossz, ha állandóan a töltőn lóg a laptop?

RP 2023.08.31. - Mi a legnagyobb előnye a laptopoknak, notebookoknak? Természetesen a hordozhatóság. Manapság az…

19 óra telt el azóta...

Mennyi ideig maradnak meg az adatok a pendrive-on? – Évekig is jó?

RP 2023.08.30. - Manapság minden háztartásban találhatunk néhány pendrive-ot. Hol Windows telepítéshez, hol pedig adatok…

20 óra telt el azóta...

Tankelit már vár World of Tanks 1v1-re! – Unibet Beat the Pro Challenge

2024.03.02. – Új év, új izgalmak, új lehetőségek és új kihívások. Az Unibet Magyarország Twitch csatornáján…

21 óra telt el azóta...

KAMU Helldivers 2 jelent meg a Steamen, volt aki sajnos benézte

2024.03.02. - Nem véletlen, hogy a Helldivers 2 körül most óriási a hype és az…

21 óra telt el azóta...