Hírek

Szinte minden játékban működik – Így kapcsold be az AMD beépített FPS boosterét

A héten megnéztük már, hogy milyen módon kapcsolhatjuk be az Nvidia driverben megtalálható „FPS boostoló” megoldást, az Nvidia Image Scalinget. Jogosan merülhetett fel a kérdés, hogy vajon létezik-e valamilyen hasonló AMD alternatíva. Nem titok, hogy a vörös óriás márciusban gyakorlatilag integrálta az FSR 1.0-át az aktuális driverekbe, így a megfelelő videókártyák tulajdonosai értékes képkockákat nyerhetnek a bekapcsolásával. Nem gondolták túl a nevet, egyszerűen RSR, Radeon Super Resolutionre keresztelték az új fejlesztést.

Papíron bármilyen olyan játékkal működik az RSR amely „Fullscreen” állapotban a natív felbontás alá engedi állítani a saját felbontását. Egy hátulütője mindenképpen van: míg az Nvidia megoldása akár Maxwell architektúrájú videókártyákon is fut, addig AMD esetén az RDNA 1 és 2 támogatott csak, így legalább RX 5000-es kártyára lesz szükségünk.

Nézzük is, hogy kapcsolhatjuk be az RSR-t!

Első körben nem árt frissíteni a driverünket, hiszen meglehetősen új opcióról beszélünk, könnyen előfordulhat, hogy az aktuálisan feltelepített illesztőprogram nem tartalmazza még az RSR-t. Ezt megtehetjük az AMD szoftveren belül is, de ha biztosra akarunk menni, akkor felkereshetjük az AMD weboldalát is. 

A sikeres telepítés után az AMD Software Adrenalin Edition-t megnyitva a jobb felső sarokban kell keresünk egy fogaskerékre hajazó ikont. Ez visz minket a beállításokba, ahol a „Graphics” fület kell becéloznunk.

Szerencsére a fejlesztők nem dugták el az opciót, a Graphics Profile legelső állítható menüpontja a Radeon Super Resolution. Kapcsoljuk át „ON” beállításra, ekkor a program figyelmeztet minket, hogy villoghat a képernyő egy ideig, fogadjuk el, máris készen áll a használatra az algoritmus.

Ahogy az Nvidia NIS esetében, úgy az RSR-nél is a játék felbontásán kell állítanunk in-game. A Display Mode az minden esetben Fullscreen legyen, a felbontásra nincs külön kitétel, az egyetlen fontos tényező az, hogy alacsonyabb legyen, mint a monitorunk natív felbontása. Érdemes több értéket is kipróbálni, hogy belőjük az arany középutat az extra FPS és a még vállalható képminőség között, ez egyénenként eltérő lehet.

Jó próbálgatást kívánunk!

Arpi

Korábbi cikkek

Olyan menő Xbox kontrollereket mutattak be, hogy rögtön a tárcádhoz nyúlsz

2024.02.01. - Megmondom őszintén, annyire nem vagyok nagy rajongója az Xbox kontrollerek kialakításának, de el…

15 perc telt el azóta...

Megérkeztek az RTX 4080 Super tesztek – Ezt tudja az „olcsóbb” kártya

2024.02.01. - Az Nvidia 2022 szeptemberének végén mutatta be legújabb generációját, mely az RTX 40XX…

45 perc telt el azóta...

Ne dőlj be neki! – Álommunkát ajánlanak egy új, csaló SMS-sel

2024.02.01. - Az összes vírustípus közül talán a spyware és a malware a legkellemetlenebb, amibe…

1 óra telt el azóta...

Az úgy erős! – Bugos volt a Warzone, mégis őt bannolták a meccsből

2024.02.01. - Egyszerűen nem lehet vitatni, hogy amióta csak megjelent a Call of Duty Warzone,…

1 óra telt el azóta...

Ingyen adnak egy gyönyörű és iszonyú félelmetes horrorjátékot

Bódi Dániel 2024.02.01. - Néhány napja kezdetét vette a GoG évi első nagy játékakciója, ahol…

2 óra telt el azóta...

Zene füleinknek! – Külön Gitárkontroller érkezik a Fortnite Festivalhoz

2024.02.01. - A zenei játékok és a hozzájuk készült hangszeralakú vezérlők nagyon népszerűek voltak a…

2 óra telt el azóta...