Tech/Tudomány

Ilyen mobiltelefon tokot érdemes választanod a tökéletes védelem érdekében

A megfelelő mobiltelefon tokok kiválasztása olyan feladat, mely elsőre egyszernek tűnhet, azonban nehezebb lehet, mint gondolnád. Manapság ugyanis már telefonod típusától függetlenül is rengeteg megoldás közül választhatsz, melyek kényelem, praktikusság és védelem terén is különbözhetnek egymástól.

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a leggyakoribb telefontok típusokat, és megmutatjuk azt, milyen fajtát lehet érdemes választanod, ha biztonságos, komfortos és praktikus tokot szeretnél mobilkészülékedre.

Egyszerű, praktikus és sokoldalú megoldás: a hátlap tok

A hátlap tokok a legegyszerűbb tokok, melyek a készülék hátlapját, valamint oldalsó éleit fedik le. A hátlap tokok alapvető védelmet nyújtanak a készüléknek az olyan sérülések ellen, mint a kisseb ütések vagy karcolások. Segítenek az eredeti állapot megőrzésében, és például abban, hogy a készülék esetleges elejtése esetén az akkumulátor sérüljön.

A hátlap tokok készülhetnek szilikonból, műanyagból, fémből és bőrből, vagy épp műbőrből is. Mindegyik anyagnak megvan a maga előnye. A szilikon például vékony és könnyű, ebből adódóan kényelmes, míg a műanyag vastagabb és kevésbé rugalmas, azonban egy ütés esetén nagyobb védelmet biztosíthat. Míg a bőr és a műbőr egyaránt kényelmes, rugalmas és esztétikus is, azok számára is jó választást jelent, akik elegánsabb megoldást keresnek, ha telefontokról van szó.

A hátlap tokok nagy előnye, hogy jól illeszkednek a telefonodra, nem foglalnak nagy helyet, ebből adódóan pedig kényelmesek. Egy egyszerű, vékony szilikon tok segítségével például nyugodtan hordhatod készülékedet a zsebedben is, így az mindig kéznél lehet. A hátlap tokok ezen felül a legolcsóbb kategóriába tartoznak. áruk persze változó lehet attól függően, hogy milyen anyagból készült modellt választasz.

A hátlap tokok előnyei mellett fontos azonban megjegyezni, hogy a készülék kijelzőjét nem védik, éppen ezért, ha ilyen jellegű tok vásárlása mellett döntesz, érdemes lehet valamilyen egyéb megoldással, például üvegfólia vásárlásával arra is ügyelned, hogy a kijelződet megóvd a karcoktól, repedésektől és a töréstől.

Ha plusz védelemre van szükséged: hátlaptokok egy kis extrával

Abban az esetben, ha továbbra is az egyszerű megoldás híve vagy, azonban némi extra védelmet is szeretnél, választhatsz olyan hátlaptokot, mely legalább annyira rugalmas, mint egy szilikon tok, mégis biztonságosabb. A szilikon + plexi tokok esetében a tok pereme rugalmas szilikonból készül, míg a hátlapi része ellenálló plexiből. Ez lehetővé teszi azt, hogy továbbra is egyszerű, kényelmes és praktikus tokot válassz mobilodra, azonban nagyobb védelmet biztosíts készüléked számára.

Ha pedig szeretnél biztosra menni, érdemes az olyan, ütésálló műanyag hátlaptokok közül választanod, mint a Hybrid Armor tokok. Ezek kifejezetten strapabíró műanyagból készülnek, a sérülés veszélyének leginkább kitett pontokon pedig extra erősítéssel látták el őket. Így az erősebb fizikai hatásokkal szemben is képesek megvédeni a telefonodat.

Hasonlóan a bumper keretes hátlaptokokhoz, melyeket kifejezetten ott erősítettek meg, ahol a készülék élei találhatók. Ennek köszönhetően a bumper keretes tokok nagyon jó megoldást jelentenek az erős ütésekből, esésből, zuhanásból adódó sérülések elkerülésére.

Ha teljeskörű védelmet keresel

Az úgynevezett beledugós telefontokok egyszerű és praktikus megoldást jelentenek abban az esetben, ha nemcsak telefonod hátlapját, de kijelzőjét is szeretnéd megóvni a mindennapos használatból eredő karcoktól és sérülésektől. melyekbe bele kell helyezni a telefont. Ezek a zsákszerűen kialakított tokok teljesen ugyanis teljesen befedik a készüléket, így nem kell amiatt aggódnunk, hogy azt a zsebünkbe csúsztatva vagy a táskánkba dobva valami baj érhetné.

Egyszerű megoldást jelentenek, hátrányuk azonban, hogy kevésbé praktikusak, hiszen használat előtt ki kell csúsztatnunk belőlük a telefont. Ez egyrészt azok számára kényelmetlen lehet, akik gyakran használják készüléküket a nap folyamán. Másrészt pedig a véletlen elejtésből, ütésből fakadó sérülések ellen sem véd túlságosan hatékonyan.

Azok számára azonban, akik ritkán veszik elő táskájukból mobiljukat és nem tartanak az ilyen jellegű problémáktól, a beledugós, zsákszerű kialakítású tokok is kényelmes megoldást jelenthetnek.

Abban az esetben, ha szintén a teljeskörű védelem a célod, azonban praktikusabb megoldást keresel a beledugós telefontokoknál, a kihajtható telefontokok jó alternatívát jelenthetnek számodra. Ezek a telefontokok ugyanis a készülék képernyőjét és hátlapját is védik, a használat során nincs szükséged azonban arra, hogy mindig kicsúsztasd belőlük a telefont.

Ez egyrészt egyszerűbb és praktikusabb megoldást jelent, másrészt pedig nagyobb védelmet is nyújt a készülék számára, hiszen nem kell a kicsúsztatás során való, véletlen leejtés és az ebből adódó sérülések miatt sem aggódnod. Egyetlen hátrányuk talán, hogy valamivel nagyobb helyet foglalnak az egyszerű hátlaptokoknál, így kevésbé tudod őket egyszeren és kényelmesen a zsebedben tartani.

A kihajtható mobiltelefon telefontokoknak két típusuk is van. Az oldalra nyíló, úgynevezett „könyvtokok” és a felfelé nyíló „flip” tokok. Hogy ezek közül melyiket érdemes választanod, leginkább csak azon múlik, számodra melyik jelent kényelmesebb megoldást.

Végül, de nem utolsóssorban érdemes megemlítenünk a műanyagból és szilikonból készült, úgynevezett 360 fokos tokokat, melyek egyszerre védik a készülék hátsó, illetve elülső odalát is.

A 360 fokos tokok a legjobb megoldást jelentik abban az esetben, ha célod a folyamatos, teljeskörű védelem, hiszen használat közben is garantálják azt, hogy a telefonodnak se a hátlapja, sem pedig a kijelzője ne legyen kitéve az esetleges esésekből, ütésekből, vagy csak a szimpla használatból adódó sérüléseknek, karcolásoknak.

Ezt láttad már?

 

DV

Korábbi cikkek

Ez jól kezdődik: baj van a Galaxy S24 kijelzőjével – a Samsung is elismerte

Gábor János 2024.02.02. - Elég hamar kiderült egy zavaró, de nem megoldhatatlan probléma a Samsung…

1 óra telt el azóta...

A TOTY Messi-fiaskóval kinyírta az FC 24-et az EA Sports

2024.02.02. - Tavaly azt hittük, hogy a Hero csomagnál nem fog már nagyobbat hibázni az…

1 óra telt el azóta...

Brutális lesz a Netflix éve: Ez a 93 (!!!) sorozat már biztosan érkezik idén

A Netflix 2024-ben sem lazsál: legalább 93 olyan okot ad rá, miért érdemes előfizetni a…

1 óra telt el azóta...

Season 2-től teljes squadokat is megéri majd legyőzni Warzone-ban

2024.02.02. - A Warzone fejlesztői időről időre új dolgokkal, mechanikákkal dobják fel a meccseket. A…

2 óra telt el azóta...

Ha ezt bevezeti a TikTok, mindenki reklámszereplő lesz a platformon

2024.02.02. - Nagyon meg lennék lepve, ha 2024-ben még magyaráznom kellene, mi is az a…

2 óra telt el azóta...

Valentin-nap előtt: 7 randiszimulátor, ami tényleg segít csajozni

Gábor János 2024.02.02. - Nem leszel tőlük rögtön a Végzet Asszonya, vagy a Nők Bálványa,…

3 óra telt el azóta...