Tech/Tudomány

„Maszturbálós” kézisúlyzó? – Szélhámosok termékei, aminek vásárlók milliói dőltek be

Nem tudom miért, de az emberek képesek elhinni bármit, és a tévében leadott reklámtermékek ennek az emberi természetnek a tökéletes példái. „Talán egy gyógynövényes tablettával havonta 20 kilót fogyhatok”, vagy „talán megakadályozhatom, hogy evés közben a mellkasomra csorogjon az étel”.

Így hát egy impulzus vásárlással és 6-8 héttel később megérkezik egy csalódással teli csomag.

Kinoki Foot Pads

Ezekben a hirdetésekben a Kinoki azt javasolja, hogy a speciális párnák éjszakára történő felhelyezése a talpára segít megszabadulni a méreganyagoktól, anyagcsere-hulladéktól, nehézfémektől és egyebektől. A reklám szerint a párnák „ionokat is tartalmaznak”. Mekkora királyság!

 

Érthető, hogy az emberek bedőlnek ennek: Ha egy ilyen fehér izét teszel a lábadra, akkor reggel arra ébredsz, hogy barna mocsok van a párnán. De ez nem a méreganyagok kiszívása a szervezetedből. Ez a debunker videó szerint, amikor a lábad izzad éjszaka, a párnákban lévő homok sötét sárrá változik. Ez minden, ami történik.

Eggstractor

Még ha az Eggstractor pontosan úgy pucolná meg a keménytojásokat, ahogyan azt hirdetik, akkor is szinte használhatatlan lenne. Egyébként is milyen gyakran kell keménytojást pucolni?

 

Ráadásul még csak nem is olyan nehéz megbirkózni a feladattal, különösen ahhoz képest, hogy mekkora erőfeszítéssel kell ezt a gépet kihúzni a szekrény hátuljából, beállítani, majd tisztítani, miután végeztél.

Citikitty

Ez a hirdetés olyan ígéretet tesz, amely technikailag lehetséges, de nagyon valószínűtlen. Nem mondom, hogy még soha senki nem tanított meg macskát vécézni.

 

Ám a macskák azért nem akarják használni a vécét, mert az túl macerás, és mellesleg megkönnyítené a dolgunkat, ezért inkább nézik, ahogy egy homokos dobozból kanalazzuk ki az ürüléküket.

Head On

2006 körül egy rövid ideig a Head On reklámok ellepték a televíziót. Mindenki csak ezekről a bizarr reklámokról tudott beszélni, amelyek háromszor ismételték a „Head On, Alkalmazza közvetlenül a homlokra” kifejezést, de további magyarázatot nem adtak. Az ember azt kérdezte, hogy „miért kell közvetlenül a homlokra kenni” és „mi történik egyáltalán”?

Figyelem, a videó elég bizarr! 

 

Kiderült, hogy a kampány egy korábbi változata azt ígérte, hogy a homeopátiás termék enyhíti a fejfájást, de az FDA ezt cáfolta. Úgy tartották legálisnak a hirdetéseket, hogy semmit sem ígértek, és hagyták, hogy a nézők töltsék ki az üres helyeket. A valamire való erős célozgatás, gyakori módszer arra, hogy az embereket hülyeségek megvételére rávegyék.

Fushigi

A Fushigi Gravity Ball TV-kampánya önmagában nem állít valótlant; hogy ez a gömb misztikus, hogy „annyira szórakoztató”-e, az már tényleg nézőpont kérdése.

 

A Fushigi végül is egy akrilgömb, amely 20 dollárba kerül. Nem lebeg, nem levitál, és semmi mást nem csinál. Kontaktzsonglőrködésre tervezték, és a kontaktzsonglőrködés nagyon nehéz, így az az állítás, hogy könnyű, erősen gyanús. Több ezer órát tölthetsz azzal, hogy megtanulod, hogy egy labda lebegőnek tűnjön, de még ha meg is teszed, akkor is elég béna.

iReknew energia karkötő

Az iRenew Energy karkötő a bizonyíték arra, hogy sok mindent ki lehet hozni egy csak technikailag igaz eladásból, és egy olyan termékből, amely nem csinál semmit. A reklámok azt ígérik, hogy ez a karkötő „természetes frekvenciákat használ, amelyek elősegítik az erőt és a jó közérzetet”, „sportolók és filmsztárok viselik”, miközben más állításokat is beleszőnek, amelyek nem eléggé jelentik azt, hogy valóban hazugságok legyenek.

 

A „bemutató”, amely a karkötő egyensúlyt segítő képességét árulja, valóban működik, és valóban lenyűgözi az embereket, de ez valójában egy olcsó bohóctrükk, amelynek semmi köze a karkötőhöz. Ez a videó részletesen foglalkozik az egész dologgal.

Látnokok

Az emberek szeretnék megtudni, hogy mi vár rájuk, hiszen attól félnek a legjobban, amiről nem tudnak. Ezért sokszor olyan emberekhez fordulnak, akik állításuk szerint látnokok. Majd ezek a látnokok ellepték a TV műsorokat, de gyorsan le is sújtottak rájuk tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok miatt, mint például az ingyenes látnoki olvasás ígérete, ami valójában elég drága volt.

Erre tökéletes példa a jól ismert fantom gerincműtét.

 

Ám ezt egy legális kiskapuval ezek a látnokok visszatértek és a mai napig verik át az embereket.

Shake Weight

Rengeteg furcsa edzőeszköz van, amit a tévéreklámok elénk hordanak, de a Shake Weight-et muszáj kiemelni, mert egyszerűen nagyon vicces. Mint a legtöbb tévés edzőtrükk, a Shake Weight mindent ígér, de semmit sem csinál.

 

Némi izomműködést eredményez, ha ráznád a dolgot, de nem igényel teljes mozgástartományt, így szinte biztosan kevésbé hatékony, mint egy súlyzó használata, és határozottan sokkal inkább úgy néz ki, mintha… nos.

Vibro-Belt/Vibroshaper

Ki hinné el, hogy a zsírját rázogatva lefogyhat?

 

Ez a „professzionális tónusnövelő rendszer” három nagyon fontos elemet tartalmaz a Vibro Beltet, a „walk it off” tervet és egy táplálkozási útmutatót. Nem tudom biztosan megmondani, de szerintem ugyanolyan eredményt érhetsz el, ha követed a táplálkozási és sétálási útmutatót, és otthon hagyod az övet. Amit látjátok más vibráló termékek is készültek.

Láttad már bármelyiket is használni?

borítókép: South Park

DV

Korábbi cikkek

Ne dőlj be neki! – Álommunkát ajánlanak egy új, csaló SMS-sel

2024.02.01. - Az összes vírustípus közül talán a spyware és a malware a legkellemetlenebb, amibe…

2 perc telt el azóta...

Az úgy erős! – Bugos volt a Warzone, mégis őt bannolták a meccsből

2024.02.01. - Egyszerűen nem lehet vitatni, hogy amióta csak megjelent a Call of Duty Warzone,…

2 perc telt el azóta...

SIESS! – Gyönyörű és iszonyú félelmetes horrorjátékra csaphatsz le ingyen

Bódi Dániel 2024.02.01. - Néhány napja kezdetét vette a GoG évi első nagy játékakciója, ahol…

47 perc telt el azóta...

Zene füleinknek! – Külön Gitárkontroller érkezik a Fortnite Festivalhoz

2024.02.01. - A zenei játékok és a hozzájuk készült hangszeralakú vezérlők nagyon népszerűek voltak a…

1 óra telt el azóta...

Kiszivárgott: ennyire dögerős chip kerülhet az iPhone 16-ba

Gábor János 2024.02.01. - Az új iPhone termékcsaládba kerülő chip annyira gyors lesz, hogy már…

3 óra telt el azóta...

Para és INGYENES – Már tölthető az új Silent Hill játék PlayStation 5-re

2024.02.01. - A Silent Hill egy olyan játék, ami számtalan rajongó számára egy kihagyhatatlan klasszikus.…

4 óra telt el azóta...