Gaming

Jön Youtube-ra az NFT funkció és a játéknézés a Metaverzumban

Úgy tűnik, hogy a Youtube sem szeretne kimaradni a legnagyobb üzleti trendekből, így a platform tervei szerint 2022-ben több piacra is szeretne betörni. Az egyik ilyen terv az NFT funkció beépítése, valamint terjeszkedés a Metaverzumban. A Youtube ugyanis igyekszik ezzel is megtartani a felhasználókat, miközben fokozódik a verseny a TikTokkal és az Instagrammal.

Nemrég a cég bejelentette a web3-technológiák, például az NFT-k (nem helyettesíthető tokenek) bevezetését.

NFT

Sok olyan dolog létezik, amit NFT-vé lehet alakítani, legyen az kép, zene, GIF, videó, de akár még egy selfie is. A cég szerint az NFT-k lehetőséget adnak arra, hogy a tartalomgyártók és a nézők között szorosabb legyen a kapcsolat, sőt pénzt is keressenek.

„Képesek lesznek új projektekben együttműködni és pénzt keresni olyan módszerekkel, amelyekre korábban nem volt lehetőség. Például, ha módot adunk a rajongóknak arra, hogy egyedi videókat, fényképeket, képeket is birtokoljanak, az jó lehetőség az alkotók és közönség számára” mondta a Youtube.

A lehetőség megnyitásával tehát a rajongók megvehetnek kedvencüktől videókat, akik majd NFT formájában értékesíthetik a tartalmat. Vagyis egyedi relikviát lehet tőlük szerezni, miközben ők a – folyamatos – bevételszerzés egy új módszerét ismerhetik meg.

Game a Metaverzumban

A Youtube másik terve már a Metaverzumra vonatkozik, bár ők nem virtuális hamburgert akarnak eladni, mint a McDonald’s. A videó platform sokkal inkább a játéknézés élményét szeretné elhozni a virtuális világba.

„Azon fogunk dolgozni, hogy több interakciót vigyünk a játékoktartalmakba, és élettel telibbé tegyük őket. Izgatottan várjuk, hogyan tudjuk ezeket a virtuális világokat valósággá varázsolni a nézők számára” – mondta Neal Mohan, a Youtube vezető munkatársa.

A rendszer különösen azon Youtubereknek kedvezne, akik gaming tartalomban utaznak, nekik ugyanis több lehetőségük teremne megtekintést növelni. Arról nem is beszélve, hogy mélyebb lehet a kapcsolat a nézőkkel. Egyelőre nincsenek részletek, de valószínűleg együtt lehet majd gaming videókat nézni a Metaverzumban.

Neked hogy tetszenek a Youtube ötletei?

Ezt láttad már?

 

DV

Korábbi cikkek

Íme az ultimate CPU ranglista 2024 februárjában – iGPU forradalom van?

2024.02.13. – 2020 novemberében az AMD megjelentette a “Zen 3” architektúrára épülő, de 5000-es számozást…

9 perc telt el azóta...

Ő lesz az új Karate Kölyök Jackie Chan és Ralph Macchio mellett

2024.02.13. - Volt idő, amikor azt hihettük, hogy a Karate Kölyök sztoriknak befellegzett. Az első,…

39 perc telt el azóta...

Az idomok miatt csak felnőtteknek szól ez az új PlayStation 5 exluzív

2024.02.13. - Még néhány héttel ezelőtt, a PlayStation State of Play alkalmával mutattak be egy…

40 perc telt el azóta...

Nem tökéletes, de fut és gépigénye is van a PC-s Spider-Man 2-nek

2024.02.13. - Erősen úgy tűnik, hogy a Sony figyelmeztetése, valamint több modder lelépése nem vet…

2 óra telt el azóta...

Fele annyiba kerülhet a Huawei Vision, mint az Apple szemüvege

2024.02.13. - Bár egyelőre ez még csak pletyka, de úgy tűnik, hogy nem az Apple…

3 óra telt el azóta...

Szinte szégyen, milyen könnyű pályázni erre a Banishers témájú PS5-re

Gábor János 2024.02.13. - Nyereményjátékot indított a Focus Entertainment, amivel legújabb kiadványát, a Banishers: Ghosts…

4 óra telt el azóta...