Gaming

Mit jelenthet a WoW számára a Microsoft Activision Blizzard felvásárlása?

Tegnap már biztos hallottatok róla, hogy a Microsoft felvásárolja az Activision Blizzardot. Ez egy váratlan fordulat volt, de vajon ez mit is jelent az Activision Blizzard játékok jövőjét tekintve?

Mindez a hírhedt zaklatási per után történik, amely vitathatatlanul beszennyezte a cég hírnevét, és amelyet még rosszabbá tett a sikertelen frissítések és játékok hulláma, amelyek tömeges elvándorlást váltottak ki a kiadó néhány korábban „kötelezően játszandó” címéből.

Ezek egyike a World of Warcraft, a klasszikus MMO, amely a megosztó Shadowlands megjelenése óta lecsúszott a lejtőn. Jelenleg kizárólag PC-n játszható, és kérdéses, hogy mit hoz a jövő Azeroth lakói számára, most, hogy a Microsoft egyre szélesedő fennhatósága alá kerültek.

Pánikra semmi ok, mert ez új életet lehelhet egy alvó óriásba, amely a megfelelő kezekben újra a világ első számú MMORPG-jévé válhat.

Vajon a WoW Xboxra is érkezik?

Az egyik első kérdés, amit a játékosok fel fognak tenni, az az, hogy vajon látjuk-e a World of Warcraft Xbox-os debütálását, most, hogy a sorsa a Microsoft kezében van.

A Dexerto azt állítja, hogy igen, valószínűleg megjelenik Xboxon.

Hogy miért? Mivel a játék aktív populációja folyamatosan csökken, így az új játékosok beáramlása éppen az, amire a WoW-nak szüksége van. Az Azeroth partjainak megnyitása egy szélesebb közönség előtt, akik valószínűleg még sosem játszottak a játékkal, üzleti szempontból nagyon is ésszerű.

De mit is jelentene ez a World of Warcraft számára?

Jelenleg a WoW kínos helyzetben van. Sok táj és kiterjedt városállam üresen áll, mivel a játékosoknak egyszerűen nem volt okuk visszatérni a játékhoz. Ennek a „halott játék” effektus a következménye; a bejelentkezők látják, hogy a játék elég csendes, és elgondolkodnak azon, hogy érdemes-e játszaniuk. Ez egy ördögi kör, és a WoW pont a közepébe került.

Új platform, új arcok – a friss levegő, amire a haldokló Azerothnak szüksége van. Ez még a crossplay és a cross-progression lehetőségét is megnyitja a PC-s játékosok előtt. A pozitívumok listája végtelen – de a következő pontom talán a legpozitívabb mind közül…

Viszlát előfizetési díjak!

A WoW egyik legellenszenvesebb tulajdonsága a havi előfizetési díj, amit a játékosoknak ki kell fizetniük, ha be akarnak lépni a játékba. Az, hogy a Blizzard eltörölte a 30 napos előfizetést, máris ellentmondásosnak bizonyult, de ez talán egy lépés volt a díj teljes eltörlése felé.

Ha a WoW végül mégis átkerül Xboxra, akkor valószínűleg az Xbox saját előfizetéses szolgáltatásában, az Xbox Game Passban fog landolni. Ez ugyan azt jelenti, hogy minden hónapban fizetni kell majd a játékért, de egy kiterjedt katalógushoz adják hozzá.

A WoW a másik utat is járhatná, és az alapjátéknak lenne egy előzetes ára, majd a kiegészítőkért is kellene fizetni. Mint a régi szép időkben, amikor gyűjtöttük a játékokat és azok kiegészítőinek dobozait? Lehet, hogy visszatérünk ehhez a korszakhoz, de helyette virtuális csomagokkal.

Mindez attól függ, hogy az Xbox a Battle.net klienst használja-e, vagy a Blizzard rendszerét integrálja a sajátjába. Akárhogy is, szuper lenne látni, hogy a jelenlegi előfizetéses dolog véget ér, amire nagy szükség van.

Grafikai átdolgozás?

Ha a WoW-ot az Xbox más exkluzív címeivel akarjuk összemérni, akkor egy dologra igazán rászorulhatna: a grafikai felújításra.

Persze, a WoW grafikájának megvan a maga varázsa, de képzeld el Azerothotot 4k-ban, a Final Fantasy XIV Online vagy a Lost Ark látványos tájait idézve.

A fenséges Stormwind City elképesztően jól nézne ki egy kis friss festékkel, ugyanez igaz Zandalar smaragdzöld dzsungeleire is. Nemcsak a játékot tenné vonzóbbá, de az OG rajongóknak is okot adna arra, hogy újra játszhassanak és megtapasztalják ezeket az ismerős zónákat.

Emellett a grafikai átdolgozás magasra tenné a lécet a további bővítések előtt, amit a közösség egyértelműen szeretne, de a jelenleg a Maw mélységeibe süllyedő játékminőség miatt aggályai vannak.

Azerothnak szüksége van valami újra, és a Microsoft lehet az, aki ezt megadja. Persze a fejlesztők ugyanazok maradnak, de az új vezetőség új elvárásokat jelent.

Persze, ott van az elefánt a szobában: a virtuális szférán kívül, a valós világunkban vajon jobb lesz-e a helyzet az Activision Blizzard zászlaja alatt dolgozó munkatársak számára? Az Xbox alelnöke, Phil Spencer már megszólalt a folyamatban lévő perrel kapcsolatban, és csak remélni tudjuk, hogy az ő irányítása alatt javulni kezdenek a dolgok.

A World of Warcraft jövőjét tekintve azonban a Microsoft felvásárlása fényt jelent az örökkévalóságnak tűnő alagút végén.

Ti mit gondoltok, a Microsoft meg fogja menteni a WoW-ot?

forrás: Dexerto

DV

Korábbi cikkek

Nem működnek a dolgok Windows 10-en? Nem nálad van a hiba

2024.02.02. - Tudom, hogy még mindig nagyon sokan használnak Windows 10-et, de a Microsoft a…

50 másodperc telt el azóta...

Erotikus 18+ animehorror lesz az Epic Games következő ajándéka

Gábor János 2024.02.01. - Végre ismét két ajándékot vág hozzád az Epic Games Store. A…

31 perc telt el azóta...

Itt a vége – Európa-szerte eltűnnek a boltokból a lemezes Xbox-játékok

Bódi Dániel 2024.02.01. - Nincs új a nap alatt: tovább döglődik a fizikai játékterjesztés. Tudtuk…

12 óra telt el azóta...

Tovább fejlődik az iPhone-ok egyik legrégebbi, gyári alkalmazása

2024.02.01. - Az Apple január utolsó napjaiban adta ki az iOS 17.4 bétáját. Az iOS…

14 óra telt el azóta...

Ha bírod a rettegést, ezt a 10 horrorfilmet semmiképp se hagyd ki 2024-ben

Az elmúlt években másodvirágzásnak indultak a horrorfilmek, köztük is élen a slasherekkel és a pszichológiai…

14 óra telt el azóta...

Új pálya, RANKED mód és még kard is – Ezt hozza el a Warzone Season 2

2024.02.01. - Ahogy arra számítani lehetett, a Call of Duty fejlesztői február első napján leleplezték…

14 óra telt el azóta...