Tech/Tudomány

Instagram influenszerek már klónozzák a háziállataikat, hogy pénzt keressenek velük

Néhány évvel ezelőtt, egészen pontosan 2018-ban, amikor Barbra Streisand klónoztatta a Samantha nevű kutyáját még nem feltétlenül láthattuk előre, hogy az állatklónozás tulajdonképpen egy Instagramon is megjelenő trenddé válik majd, amivel nem kevés pénzt keresnek az állatok és a profilok tulajdonosai.

Itt olyan Instagram-oldalakat kell érteni, melyek központi eleme egy állat, vagyis a gazdik őt fotózgatják körbe, a főszereplésükkel készítenek napi tartalmakat. Ebből pedig, ha jól csinálja valaki, akkor kifejezetten jól meg is lehet élni, legalábbis ideig-darabig, nagyjából míg a kedvenc el nem pusztul. De ahogyan már sejthető, ezek a fajta tartalomgyártók megtalálták a módját annak, hogy a cicus-kutyus halála után is változatlanul dübörögjön tovább a biznisz.

Mert hát tűnjön bármilyen cukinak, vagy szívmelengetőnek, azért mégiscsak a gazdi megélhetéséről van szó. Az egyik ilyen megélhetési állat-influenszer Courtney Udvar-Hazy is, aki a Wander with Willow nevű farkaskutyás Insta-profil tulajdonosa. Willow egy szupercuki és csodaszép eb, akinek felcseperedését Courtney folyamatosan dokumentálta, mígnem 2018-ban szerencsétlen körülmények között el nem ütötte a kutyust egy autó, amiben végül elhunyt.

Mivel a lány nemcsak megélt Willow-ból, de szerette is őt, a gyász, a feldolgozás és az elengedés helyett inkább úgy döntött, hogy követi Streisand példáját, és felkeresi a ViaGen Pets nevű állatklónozó vállalatot. Miután kifizette a klónozásért elkért 50.000 dollárt, kb. 15 millió forintot, tulajdonképpen onnan folytatta az oldalát, ahol abbahagyta.

De nem ő az egyetlen megélhetési Insta-celeb, aki él a klónozás adta lehetőségekkel. Az @ipartywithbrucewayne például klónozott csivavákról posztol folyamatosan, de a @TinkerbelleTheDog nevű, 510.000 követővel rendelkező profil mögött állók is felkészültek az állat halálára, akinek a DNS-ét már 2019 óta őrzi rendületlen a ViaGen Pets, hátha egyszer szükség lesz rá.

A vállalat ugyanakkor leszögezte, hogy bár a klónozott állatok DNS-e valóban megegyezik az eredetivel, de „személyiségükben”, tulajdonságaikban nagyon is eltérőek lehetnek. Míg a klónozócég nagyon is sokat kaszál az influenszerek ragaszkodási és/vagy megélhetési problémáin, addig a klónozást ellenzők az élet és a halál, a természet egyensúlyának megbomlásával, illetve komoly morális (és mentális) hiányosságokkal érvelnek.

Mindazonáltal a klónozásnak lehetnek pozitív felhasználási módjai is, hiszen a módszerrel akár megmenthetőek lehetnek az emberi életmód miatt kihalás szélére sodort állatfajok.

via – Input, Futurism, Screenshot

 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Megvan a Google kereséseknél a „tárolt változat?” – Megszűntették

2024.02.03. - Bizonyára te is gyakran használod a Google keresőt, hogy megtaláld a legmegfelelőbb oldalakat.…

3 óra telt el azóta...

Felejtsd el a Pokémonokat, már tölthető a Palworld Digimon mod

2024.02.03. - Nos, talán már hallottál arról, hogy a Palworld rajongók nem voltak elégedettek azzal,…

3 óra telt el azóta...

„Manipulálta a PlayStation 5”, ezért hajtott be a Mekibe

2024.02.03. - Azt már számtalan kutatás bizonyította, hogy bizony a videojátékoknak van hatása az elménkre,…

4 óra telt el azóta...

7 film, amiből döbbenetesen nagy botrány lett

Bódi Dániel 2023. 08. 02. - A filmkészítők élete sem játék és mese, főleg akkor…

6 óra telt el azóta...

Gyakori Gamer kérdések – Íme a leghülyébb vásárlói kérdések játékokról

Gábor János 2022.12.29. - A világháló messze legszórakoztatóbb tartalmai közé tartoznak a hülye kérdések, amelyek…

7 óra telt el azóta...

Ilyen a tökéletes nő és férfi a 3 legnagyobb képgeneráló AI szerint

Gábor János 2023.07.04. - Nem sok kétséget hagy a Bulimia Project kutatásának eredménye arról, hogy…

8 óra telt el azóta...