Gaming

Hamarosan a PS1, PS2, és PS3 játékokkal is játszhatunk PS5-ön?

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Sony valami őrületesen nagy reformra készülget a PlayStation háza táján, amiről már nemcsak találgatások, de konkrét ezekre utaló jelek is vannak.

A napokban ugyanis a Sony elkezdte bevonni Angliában a PlayStation Now fizikális üzletekben árult előfizetéses kártyáit, sőt, még az előfizetés meghosszabbításának a lehetőségét is megszüntették. Ezek pedig egyre inkább a tavaly december óta pletykált új PlayStation játékszolgáltatás, a Project Spartacus megalapozásának tűnnek, mellyel összevonnák a PS+ és a PS Now előfizetéseket, hogy így egy Game Pass-féle rendszer kerekedjen belőlük.

Aztán nemcsak a dolog létezését leplezhették le a hideg téli napokon, hanem a konkrét felépítését is, ami szerint több fajta és árszabású csomagok közül lehet majd választani. A legnagyobb és legdrágább pedig a frissebb címek mellett PS1, PS2, PS3, PSP és PS Vita játékokat is tartalmazna, vagyis a Sony így oldaná meg a visszafele kompatibilitást is.

Ennek a létezését most egy Sony szabadalom erősíti meg, melyet Mark Cerny, a PlayStation rendszertervezője nyújtott be még az elmúlt hét során. A dokumentumok alapján pedig kijelenthető, hogy egy visszafele kompatibilitási módszerről van szó, amivel lehetővé tennék a PS5-tulajdonosoknak, hogy játszhassanak a régebbi játékaikkal.

Mindezt pedig szoftveresen oldanák meg (másként ugye nem is tudnák), de hogy ez alatt a régi lemezekkel való kompatibilitást, vagy a digitális tartalmak emulálását kell érteni, még nem teljesen tisztázott. Az azonban nagyjából körvonalazódik, hogy egyfajta emulációról lehet szó, ami elméletben nem korlátozódik a PS5-re, vagyis PS4-en is működhet.

Hogy ebből végül mi lesz – ha lesz bármi egyáltalán, azt még nem tudni, az azonban már egyre biztosabb, hogy a Sony nagyon rákészül valamire. Mivel a PS Now előfizetésekbe kezdenek bele-belenyúlni, így én azt mondanám, hogy még idén le fogják leplezni az új előfizetési modellt/szolgáltatást, amely kínálatában egészen nagy eséllyel meg fogjuk találni a PS-konzolcsalád valamennyi klasszikusát.

via – Segmentnext, DualShockers, PSU

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Brad Pittel készül Quentin Tarantino utolsó filmje – ezt tudjuk eddig

Gábor János 2024.02.01. - A filmes hírek egyik atombombáját a Deadline dobta le, aztán az…

1 óra telt el azóta...

Nem működnek a dolgok Windows 10-en? Nem nálad van a hiba

2024.02.02. - Tudom, hogy még mindig nagyon sokan használnak Windows 10-et, de a Microsoft a…

2 óra telt el azóta...

Erotikus 18+ animehorror lesz az Epic Games következő ajándéka

Gábor János 2024.02.01. - Végre ismét két ajándékot vág hozzád az Epic Games Store. A…

3 óra telt el azóta...

Itt a vége – Európa-szerte eltűnnek a boltokból a lemezes Xbox-játékok

Bódi Dániel 2024.02.01. - Nincs új a nap alatt: tovább döglődik a fizikai játékterjesztés. Tudtuk…

15 óra telt el azóta...

Tovább fejlődik az iPhone-ok egyik legrégebbi, gyári alkalmazása

2024.02.01. - Az Apple január utolsó napjaiban adta ki az iOS 17.4 bétáját. Az iOS…

17 óra telt el azóta...

Ha bírod a rettegést, ezt a 10 horrorfilmet semmiképp se hagyd ki 2024-ben

Az elmúlt években másodvirágzásnak indultak a horrorfilmek, köztük is élen a slasherekkel és a pszichológiai…

17 óra telt el azóta...