Call of Duty

Nem tudod mi a gond? – Ezt jelentik a Warzone közben felvillanó ikonok

A játékokban régóta bevett szokás, hogy valamilyen szinten visszajelzést adnak a különböző dolgokról az in-game HUD-on is. Kiírathatjuk az FPS számunkat, ping értékünket vagy épp a komponenseink kihasználtságát és azok hőmérsékleteit. Ha kicsit több adatra vágyunk, akkor részletesebb grafikonokat vagy szövegeket is kirakhatunk a képernyőre. Kiváló példa erre a CS:GO net_graph parancsa, de a Valorantban is elég részletes statisztikákat kaphatunk a megfelelő opciókat bekapcsolva.

Más játékok a hálózattal vagy a géppel összefüggő problémákat inkább ikonok formájában tolják a játékosok arcába, hiszen ezeket könnyebben értelmezi a nagy többség a sokszor kesze-kusza konzolos kiíratásokhoz képest. Ez alól a Warzone sem kivétel, öt darab in-game szimbólummal hozza a játékosok tudtára, hogy milyen jellegű problémákat érzékel a kliens a háttérben.

Nézzük is meg ezeket és a jelentésüket!

 

A mindennapok során leginkább az első három fog majd szembejönni, hiszen ezek gyakoribb hibajelenségek a másik kettőhöz képest.

  • 1 – High Latency – Magas késleltetés(ping) tapasztalható a kliens és a szerver között. Alapesetben európai szervereken játszva ez internetproblémákra vezethető vissza, érdemes kikapcsolnunk az internetet használó többi programot és letöltést. Ám az is előfordul, hogy nem tudunk semmit tenni az ügy érdekében, hiszen nem közvetlenül nálunk van probléma, hanem a szolgáltatónk egyik állomásán vagy épp a Warzone/Vanguard szervereken.
  • 2 – Latency Variation – Ez hasonlít az első hibajelenséghez, ám itt nem feltétlenül az állandóan magas késleltetés a probléma forrása, hanem a folyamatosan változó, instabil érték. Ha vezeték nélkül játszunk, akkor régebbi szabványok esetén sűrűn találkozhatunk ezzel, illetve ezt is aktívan befolyásolhatják a háttérben futó, internetet használó folyamatok.
  • 3 – Packet Burst – Itt egy már fokkal összetettebb hibajelenségről beszélhetünk. Ezt is okozhatja a hálózatunk nem megfelelő működése, de itt már a grafikai beállítások visszavétele is jó ötlet lehet, hiszen a CPU túlzott terhelése sem zárható ki a Packet Burst ikon megjelenésekor.
  • 4 – Extrapolation – Nincs szinkronban a szerver és a játékkliens, mely jelentősen befolyásolhatja a játékélményünket is. Érdemes újraindítani a gépünket, ám ha továbbra is felvillan az ikon, akkor itt is érdemes gyanakodni a hálózatunk rossz minőségére.
  • 5 – Shader Warning – A játék még mindig a shadereken dolgozik, így ne lepődjünk meg, ha problémákat érzékelünk a játék teljesítményével kapcsolatban. Érdemes türelemmel kivárni a menüben a folyamatot.

Te mindegyik jelentését ismerted? 

Arpi

Korábbi cikkek

Szivárgás: Készülhet a nextgen hordozható PlayStation konzol

2024.02.02. - Előre szeretném leszögezni, hogy a következő információk egy olyan szivárgásból származnak, melynek a…

11 perc telt el azóta...

Ingyen kipróbálhatod 2024 legígéretesebb magyar fejlesztésű játékát

Bódi Dániel 2024.02.02. - Alig több mint három évvel ezelőtt megtört a hosszú ideje vastagon…

27 perc telt el azóta...

Brad Pittel készül Quentin Tarantino utolsó filmje – ezt tudjuk eddig

Gábor János 2024.02.02. - A filmes hírek egyik atombombáját a Deadline dobta le, aztán az…

2 óra telt el azóta...

Nem működnek a dolgok Windows 10-en? Nem nálad van a hiba

2024.02.02. - Tudom, hogy még mindig nagyon sokan használnak Windows 10-et, de a Microsoft a…

3 óra telt el azóta...

Erotikus 18+ animehorror lesz az Epic Games következő ajándéka

Gábor János 2024.02.02. - Végre ismét két ajándékot vág hozzád az Epic Games Store. A…

4 óra telt el azóta...

Itt a vége – Európa-szerte eltűnnek a boltokból a lemezes Xbox-játékok

Bódi Dániel 2024.02.01. - Nincs új a nap alatt: tovább döglődik a fizikai játékterjesztés. Tudtuk…

15 óra telt el azóta...