Érdemes utánajárni a problémáknak.

A játékokban régóta bevett szokás, hogy valamilyen szinten visszajelzést adnak a különböző dolgokról az in-game HUD-on is. Kiírathatjuk az FPS számunkat, ping értékünket vagy épp a komponenseink kihasználtságát és azok hőmérsékleteit. Ha kicsit több adatra vágyunk, akkor részletesebb grafikonokat vagy szövegeket is kirakhatunk a képernyőre. Kiváló példa erre a CS:GO net_graph parancsa, de a Valorantban is elég részletes statisztikákat kaphatunk a megfelelő opciókat bekapcsolva.

Más játékok a hálózattal vagy a géppel összefüggő problémákat inkább ikonok formájában tolják a játékosok arcába, hiszen ezeket könnyebben értelmezi a nagy többség a sokszor kesze-kusza konzolos kiíratásokhoz képest. Ez alól a Warzone sem kivétel, öt darab in-game szimbólummal hozza a játékosok tudtára, hogy milyen jellegű problémákat érzékel a kliens a háttérben.

Nézzük is meg ezeket és a jelentésüket!

Just a friendly reminder… from CODWarzone

 

A mindennapok során leginkább az első három fog majd szembejönni, hiszen ezek gyakoribb hibajelenségek a másik kettőhöz képest.

  • 1 – High Latency – Magas késleltetés(ping) tapasztalható a kliens és a szerver között. Alapesetben európai szervereken játszva ez internetproblémákra vezethető vissza, érdemes kikapcsolnunk az internetet használó többi programot és letöltést. Ám az is előfordul, hogy nem tudunk semmit tenni az ügy érdekében, hiszen nem közvetlenül nálunk van probléma, hanem a szolgáltatónk egyik állomásán vagy épp a Warzone/Vanguard szervereken.
  • 2 – Latency Variation – Ez hasonlít az első hibajelenséghez, ám itt nem feltétlenül az állandóan magas késleltetés a probléma forrása, hanem a folyamatosan változó, instabil érték. Ha vezeték nélkül játszunk, akkor régebbi szabványok esetén sűrűn találkozhatunk ezzel, illetve ezt is aktívan befolyásolhatják a háttérben futó, internetet használó folyamatok.
  • 3 – Packet Burst – Itt egy már fokkal összetettebb hibajelenségről beszélhetünk. Ezt is okozhatja a hálózatunk nem megfelelő működése, de itt már a grafikai beállítások visszavétele is jó ötlet lehet, hiszen a CPU túlzott terhelése sem zárható ki a Packet Burst ikon megjelenésekor.
  • 4 – Extrapolation – Nincs szinkronban a szerver és a játékkliens, mely jelentősen befolyásolhatja a játékélményünket is. Érdemes újraindítani a gépünket, ám ha továbbra is felvillan az ikon, akkor itt is érdemes gyanakodni a hálózatunk rossz minőségére.
  • 5 – Shader Warning – A játék még mindig a shadereken dolgozik, így ne lepődjünk meg, ha problémákat érzékelünk a játék teljesítményével kapcsolatban. Érdemes türelemmel kivárni a menüben a folyamatot.

Te mindegyik jelentését ismerted? 

Shotgun még nem volt ennyire undorító – Nerfért könyörögnek a Warzone játékosok

https://leet.hu/samsung/

×